Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бітумна мастика для гідроізоляції фундаменту

  1. Принцип гідроізоляції мастиками
  2. Різновиди бітумних мастик
  3. праймери
  4. мінеральна мастика
  5. Бітумно-каучукова мастика
  6. Резино-бітумна мастика
  7. Бітумно-полімерна мастика
  8. Бітум-латексна мастика
  9. Технологія гідроізоляції фундаменту

З огляду на високу технологічність бітумна мастика для гідроізоляції фундаменту використовується найчастіше. Рідкої масою легше обробити поверхню ж / б конструкцій, що мають складну конфігурацію. Килим виходить суцільним за замовчуванням, знижуються трудовитрати, бюджет будівництва.

Принцип гідроізоляції мастиками

Будь-яка бетонна конструкція повинна захищатися від вологи, вивітрювання. Тому фундаментів, частково заглибленим в грунт, необхідна якісна гідроізоляція. Безперервний килим найпростіше створити обмазувальних матеріалами на основі бітумних смол:

Ресурс гідрозахисної плівки невисокий, тому використовуються багатошарові покриття, комбінування мастик з пенетрують сумішами, рулонними матеріалами, мембранами. Структуру бетону БМ не змінює, нових молекулярних зв'язків не створює, застосовується в якості механічного захисного шару, закупорюючи пори конструкційний матеріал виключно в поверхневому шарі. Ресурс досягає 15 - 30 років в залежності від експлуатаційних умов.

Різновиди бітумних мастик

Для зручності забудовників виробники випускають холодні, гарячі мастики. Перший варіант - це одне, двокомпонентні суміші, які практично не мають терміну зберігання після відкупорювання ємності. Їх необхідно виробляти відразу, залишки утилізувати відповідно до рекомендацій на упаковці.

Композити двухкомпонентной суміші можна розмішати у вказаній пропорції в потрібній кількості, що залишилися хімікати зберігаються без втрати властивостей до наступного застосування. Наступна класифікація мастик проводиться по наповнювача, що підвищує еластичність продукту:

  • масляні - друга назва мінеральні
  • каучукові - в складі присутні відповідні смоли
  • гумові - додана крихта цього продукту
  • латексні - частинки цього матеріалу в складі
  • полімерні - поліуретан або поліетилен

Додаванням цих компонентів вирішується кілька завдань. Компенсується утворення тріщин чистого нафтового бітуму при низьких температурах, плинність при високих. При цьому еластичність, міцність, температурний режим вийшла плівки відрізняється, що необхідно врахувати при виборі для конкретних експлуатаційних умов.

У двокомпонентних складах затвердіння відбувається за рахунок хімічних реакцій. У холодних мастиках плівка твердне при природному випаровуванні води або розчинника, тобто, механічним способом. Холодні мастики представлені трьома сегментами:

  • Преміум - кілограм коштує 80 - 120 рублів, застосовуються бітуми марок БН 70/30, БН 90/10, модифіковані каучуком, тверднуть за 10 - 20 годин
  • Класика - обходяться в 40 - 70 руб. / Кг, в них використані бітуми середнього класу БН 50/50, БН 70/30, розчинниками є бюджетні лігроїнових фракції нафти, вони висихають за 1 - 2,5 доби, мають різким запахом
  • Бюджет - коштують 15 - 30 руб. / Кг, не відповідають стандарту ГОСТ 26589 для гідроізоляційних мастик, створені на основі гудрону, будівельний бітум присутній, як добавка

У останньої категорії практично відсутня (не нормується, точно) теплостійкість. Тому вони стікають в спеку з поверхонь 35 градусів (наприклад, бічні грані підошви стовпчастого фундаменту). Час висихання перевищує 5 діб, еластичність знижується після двох місяців експлуатації. У останньої категорії практично відсутня (не нормується, точно) теплостійкість

Мінімальний час затвердіння (3 - 5 годин) при інших високих характеристиках спостерігається у мастик виробника Селена Груп. Вся без винятку продукція модифікується каучуком SBS, має стійкість до морозів, атмосферних опадів, перепадів температур, механічних пошкоджень.

праймери

Бюджетні дисперсії з мінімальним вмістом бітумних смол отримали назву праймерів. Дисперсія за замовчуванням не може бути вузький, не дозволяє отримати повноцінну поверхневу плівку. Однак, ці продукти незамінні в якості грунту для гідроізоляційних матеріалів:

  • вони заповнюють пори бетону (тріщини доведеться закрити перед обробкою)
  • мають високу адгезію з конструкційними матеріалами
  • після висихання утворюють тонку шорстку плівку

Праймери не мають обмежень по температурному режиму застосування, що дуже зручно в плямі забудови. Сохнут за 1 - 5 годин залежно від використовуваних виробником добавок. Наносяться зручним способом (розпорошення, кисть, валик), часто мають в складі колір, що дозволяє візуально відрізнити оброблену поверхню від незахищеної частини фундаменту.

мінеральна мастика

Існує кілька марок гідроізоляційних бітумних мастик з мінеральним наповнювачем. Згідно з вимогами ГОСТ 6617 вони містять 5% пластифікатора, 20% меленої мінеральної породи (вапняк, крейда, кварц, азбест). У холодних мастиках присутній лакойль або масляний розчинник, який є пластифікатором. Наіблее затребувані суміші цього типу від виробника Сомастік.

Це єдина не твердіючих на повітрі мастика, що витримує без руйнування будь-вібраційні, механічні, гідравлічні навантаження. Тому її застосовують для підземних частин фундаменту, з якими користувач не має контакту в процесі експлуатації.

Бітумно-каучукова мастика

Максимальними експлуатаційними характеристиками в комплексі мають бітумно-каучукові мастики. Вони сохнуть 3 - 12 годин (залежить від виробника), наносяться в 3 шари з армуванням після першого поліпропіленової малярської сіткою. Витрата для квадратного метра становить 500 - 750 г при нанесенні пензлем. Для підвищення ефективності плівковою захисту рекомендується нанесення на трохи вологе бетон (не до кінця застиглий або змочений водою).

Для каучукових складів не потрібна грунтовка праймерами, що дозволяє знизити бюджет будівництва. Подовження, необхідне для розриву плівки, перевищує 200%, водопоглинання знаходиться в межах 2% при зануренні в агресивну рідину на добу.

Резино-бітумна мастика

Вся обмазочная гідроізоляція цього типу повинна відповідати ГОСТ 15836. За температурі розм'якшення вона ділиться на марки МБР 65 - МБР 100. В'яжучим є бітум будівельний, нафтової, відповідний ГОСТ 6617, 9812, відповідно. Наповнювачем служить гумова крихта (зазвичай, перероблені гумовотехнічні вироби). Пластифікатор для цих складів - зелене мінеральне масло.

Водонасичення на порядок нижче, ніж у каучукових аналогів (0,2% на добу), розтяжність в межах 200 - 400%. Для визначення механічної міцності в застиглі плівки мастик занурюють голку. У нормальних умовах (25 градусів) резино-бітумні плівки витримують 15 - 40 мм занурення без пориву.

На відміну від інших складів, мастики МБР продаються у вигляді порошку, витрата складає 1,5 - 2 кг на одиницю площі. Перед застосуванням суху суміш засипають у ємність, нагрівають до відповідають вказаним на виробі температури. Це дешевий гідроізоляційний матеріал, що володіє 15 - 20 річним ресурсом.

Бітумно-полімерна мастика

Деякі виробники (наприклад, ізраїльська компанія Pazkar) позиціонують «рідку гуму», як бітумно-полімерну мастику. Після нанесення на фундамент пастоподібного складу з плівки випаровується водний розчин хлористого кальцію, вона здобуде необхідну міцність.

Крім захисту бетонних конструкцій від вологи, полімерні мастики запобігають проникненню шкідливого радону з грунту в підвальні, верхні приміщення. Час висихання повністю залежить від кліматичних умов, становить на елементах фундаменту 4 - 8 годин.

Бітум-латексна мастика

Гідроізоляційна плівка, створена латексної мастикою на основі бітуму, розтягується голкою без пошкодження шару, збільшуючись до 400 разів. Латекс - синтезований в промислових умовах каучук з поліпшеними характеристиками. Межа плинності спостерігається при +80 градусах, що не актуальне для фундаментів. Еластичність плівкового шару зберігається до -35 градусів, що для підземних конструкцій так само не страшно.

Більшість бітумно-латексних сумішей однокомпонентні, холодного типу. Їх не потрібно гріти, можна застосовувати в морози. Грунтовка праймерами підстави для цих складів бажана, але не обов'язкова. При необхідності мастику можна розбавити для праймування конструкцій.

Технологія гідроізоляції фундаменту

З огляду на різних обсягів робіт, специфіки конструкцій фундаментів використовуються дві технології нанесення обмазувальної гідроізоляції на бетонні конструкції:

Вертикальні поверхні (стіни стрічкових фундаментів) необхідно обробленні від землі догори, так як незастиглий матеріал може стікати на кілька сантиметрів. Найбільш популярні виробники МПК КРЗ, РусМоноліт, Грида, Техноніколь. Дешевше коштують масляні, гумові модифікації, найдорожчою є бітумно-каучукова мастика, латексна гідроізоляція має середню вартість.

Дотримуючись наведених характеристикам, рекомендацій, можна підібрати бітумну мастику для гідроізоляції фундаменту з урахуванням конкретних експлуатаційних умов. Це дозволить знизити бюджет будівництва без зменшення ресурсу гідрозахисного шару.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама