Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи потрібна гідроізоляція під металочерепицю?

  1. Де потрібна гідроізоляція?

Якщо ви будуєте будинок з закритим контуром, і в якості даху служить металочерепиця або профнастил , То наявність гідроізоляції, як правило, - необхідно.

профнастил

Існують, щоправда, будівлі суцільнометалеві, де стіни виконані з профільованого металу. Це, найчастіше: склади, ангари, бокси, гаражі. У них гідробар'єр , Як правило, не ставлять тому, що приміщення холодне, без внутрішнього джерела тепла, а сама стіна також як і покрівля є високо теплопровідні матеріалом, який не акумулює тепло. Тут можна обійтися без гідробар'єру, за однієї умови, що стики металу щільно закриті. <. P>

З чим це пов'язано? деякі види профнастилу , З високою хвилею, спроектовані більше, як для заливки бетонних перекриттів. Перехлест цих листів не завжди глибокий, всього 2-4 см. А якщо замовлені ще й великі довгі, то після монтажу можливі невеликі щілини. Варто зайти всередину приміщення, і ви можете побачити, як ці стики видно на просвіт. Тобто, при сильному дощі, можливі затікання води. І тут стає ясно, що гидробарьер тут би точно став у нагоді.

Тому в кожному конкретному випадку - підхід повинен бути індивідуальним.

Де однозначно не потрібна гідроізоляція - це в відкритих альтанках і навісах. Так як тут немає джерела тепла, є провітрювання і, відповідно, конденсат на металі не утворюється.

Де потрібна гідроізоляція?

Що ж стосується будинків, які будуть опалюватися взимку, то в їх покрівлях, обов'язково має бути присутня гідроізоляція.

Ви можете заперечити: - у нас холодне горище і він добре утеплений мінеральною ватою, товщиною 200-250 мм, - навіщо, тут плівки?

Відповідь очевидна - тепло, опалювального будинку завжди піднімається вгору, навіть стіни такого приміщення створюють більш теплу середу в горищі, ніж на вулиці. А різниця температур забезпечить утворення конденсату, воду, яка буде живити кроквяну систему.

Тому, виходячи, з даного досвіду ми радимо - не нехтуйте гідробар'єром - з ним спокійніше!

Де потрібна гідроізоляція?
Де потрібна гідроізоляція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама