Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи потрібна гідроізоляція в ванній кімнаті: важливість і методи захисту від вологи і затоплення

Ванна - саме вологе приміщення в будинку, схильне до регулярним перепадів температур. Ці умови ідеальні для розмноження грибків, освіти цвілі і повільного руйнування оздоблювальних і будівельних матеріалів. Якщо якомога раніше задуматися про те, чи потрібна гідроізоляція в ванній кімнаті, і відразу ж здійснити ці найважливіші роботи, то довше прослужить власний ремонт і не буде зайвих витрат на усунення аварійних протікань в квартирах сусідів з нижніх поверхів.

В ідеалі гідроізоляція в санвузлі повинна захищати приміщення з усіх боків. Якісний захист статі врятує в ті неприємні моменти, коли несподівано прорве кран, зламається пральна машина або вода раптом вийде за береги ванни. Гідроізоляція стелі захистить гарний ремонт, дорогі меблі і побутову техніку від затоплення зверху. Не варто сподіватися на те, що сусід зверху подбає про безпеку, краще вжити додаткових заходів самостійно.

Не варто сподіватися на те, що сусід зверху подбає про безпеку, краще вжити додаткових заходів самостійно

Красива ванна кімната повинна бути надійно захищена гідроізоляцією з усіх боків

З важливістю ізоляційних робіт на підлозі і стелі згодні всі. Але деякі власники квартир не розуміють, навіщо обробляти гідроізоляційними матеріалами стіни, якщо звідти ніколи не хлине вода. Справа в тому, що волога, яка проникає в стіни зсередини і зовні, поступово руйнує їх і призводить до утворення тріщин - відкритих шляхів для надходження холодного повітря. Сирість, яка накопичується в товщі стінових будматеріалів, негативно впливає на обробку. Погана гідроізоляція призводить до того, що здувається фарба, обсипається декоративна штукатурка, відвалюється кахельна плитка. І найнеприємніше - стіни покриваються негарним і небезпечним для здоров'я грибком.

Волога руйнує стіни і поступово робить їх уразливими для проникнення в будинок холодного повітря.

Не варто також забувати про те, що ванна кімната має загальні перегородки з іншими приміщеннями в будинку. Відсутність гідроізоляції обернеться вологістю і пліснявим запахом на кухні, в передпокої або в іншій кімнаті, що є сусідами з санвузлом. На щастя, запобігти всі ці неприємні явища просто, існує багато нескладних способів, які під силу зробити без сторонньої допомоги навіть недосвідченому людині.

Щоб зрозуміти, яка гідроізоляція краще для ванної кімнати, потрібно розібратися з її основними видами. Вибір залежить не тільки від особистих переваг і привабливою вартості, але і від структури будматеріалу, який був використаний при будівництві стін і підлоги. Існує кілька типів гідроізолюючих матеріалів.

Рулонний гідроізоляція являє собою обклеювальна бітумні матеріали, армовані скловолокном або поліетиленом, якими внахлест покривають будь-які поверхні. Для надійного захисту рекомендується використовувати кілька шарів. Недолік даного типу захисту - неминуче підведення рівня підлоги на 5 см.

Рулонний гідроізоляція - класика жанру, вдосконалена сучасними технологіями

Обмазувальні мастики випускають на основі бітумно-полімерних, цементно-полімерних і акрилових компонентів. Акрилові суміші найбільш привабливі для дому та комфортні для роботи, вони не мають запаху і забезпечують бездоганну захист від води і вогкості. Наносять мастики валиком або пензлем в кілька шарів.

Обмазувальну гідроізоляцію слід наносити на очищене від сміття і пилу покриття. Особливу увагу слід приділити місцям навколо стояків і труб.

Особливу увагу слід приділити місцям навколо стояків і труб

Обмазувальна гідроізоляція

  • сануючих штукатурка

Під час капітального ремонту зручно використовувати сануючу штукатурку - спеціальну суміш на основі кварцового піску, поліпшену гидроїзолірующимі і протигрибковими добавками. Її застосування дозволяє однією дією вирівняти стелю і стіни і захистити їх від вологи.

Її застосування дозволяє однією дією вирівняти стелю і стіни і захистити їх від вологи

сануючих штукатурка

Проникаючі рідкі розчини - порівняно новий спосіб уберегти приміщення від води. Цей вид обробки можна назвати найпростішим, він не вимагає навичок і спеціальної підготовки. Рідкі розчини глибоко поникают в пори бетону і надійно закупорюють дрібні порожнечі. По суті, бетон набуває нових властивостей і стає непроникним для вологи. При цьому залишається можливість пропускати повітря, що важливо для збереження нормального мікроклімату.

Здатний проникати рідкий розчин

Найпростішим способом захисту стін від вологи можна назвати фарбувальну гідроізоляцію. Простіше кажучи - спеціальні вологозахисні фарби. Наносяться вони легко і швидко, коштують недорого, але і служать недовго - не більше 5-6 років.

водостійка фарба

У місцях стику будівельних плит використовують шовний гідроізоляцію, що захищає від протікання і холоду. Використовують цей вид гідроізоляції і для стиків між стіною і підлогою.

шовна ізоляція

Для бетонної підлоги підходять практично всі види гідроізоляції. Рулонні матеріали укладають під бетонну стяжку, така робота не займає багато часу, надійно захищає основу підлоги від вологості і продовжує термін його служби. За типом кріплення ця гідроізоляція може бути наплавлюваного і самоклеющейся. Безумовно, другий варіант практичніший і зручніше в роботі.

Обмазувальна гідроізоляція все частіше застосовується для захисту підлоги і поступово витісняє обклеювальну. Для ефективного захисту з усіх боків професіонали радять наносити її і під стяжку, і зверху. Можна також використовувати комбінований варіант: обробити мастикою під стяжкою, а саму стяжку захистити проникаючим розчином.

Можна також використовувати комбінований варіант: обробити мастикою під стяжкою, а саму стяжку захистити проникаючим розчином

Особливу увагу слід приділити захисту кутів

Якщо стоїть питання про те, яку гідроізоляцію вибрати для ванної кімнати з бетонними стінами, то має сенс придивитися до проникаючим розчинів для бетону або вибрати одну з мастик для обмазувальної гідроізоляції. У тих випадках, коли перегородки споруджені з цегли, гіпсокартону або інших пористих матеріалів, рекомендується використовувати обмазувальні склади.

Стики між підлогою та стінами необхідно закрити спеціальною шовного стрічкою. Для більшої надійності низ стін обробляють тим же способом, що і підлогу.

На особливу увагу в ванній кімнаті вимагають стіни в районі ванни і душової кабіни, зона біля умивальника, перегородки, що знаходяться поблизу каналізаційного стояка, і місця, через які проходять водопровідні труби.

Обмазувальну гідроізоляцію на стіни наносять валиком або пензлем

Найпростіше обробити бетонні стельові перекриття проникаючими розчинами. Також для створення герметичного бар'єра можна використовувати обмазувальні мастики. З огляду на «перевернуті» умови роботи, бажано вибирати ті, які швидко тверднуть. Обклеювальна матеріали теоретично використовувати можна, але це непрактично і занадто багато роботи.

Затоплення не загрожує: вода з верхнього поверху надійно утримується на плівці

Натяжні стелі можна лише побічно віднести до гідроізолюючим засобів, але зате вони практично на 100% захищають від «водоспадів» в квартирі поверхом вище. У разі потопу «водяна бомба» збереться на поверхні розтягнулася плівки і не потрапить в приміщення. Для видалення зібралася рідини слід викликати фахівців, які акуратно відкачають воду і повернуть декоративного покриття колишній вигляд.

Якщо впевненості в своїх силах недостатньо, то рекомендується не проводити ризиковані експерименти. Набагато надійніше довірити гідроізоляцію ванної кімнати фахівцям, які допоможуть визначитися з матеріалом і якісно проведуть всі етапи роботи.

Придалася стаття? Розкажіть друзям:

Придалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама