Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим і як утеплити фундамент приватного будинку своїми руками

  1. Способи і технології утеплення фундаменту приватного будинку
  2. Як відвести воду від фундаменту

Для збереження в будинку тепла утеплення стін і стелі недостатньо. Також важливо облаштувати теплоізоляцію фундаменту, так як це дозволить вирішити відразу два завдання: зробити тепліше підлогу і істотно скоротити тепловтрати. Однак утеплення фундаменту приватного будинку слід здійснювати з дотриманням необхідних технологічних вимог і за умови правильного підбору теплоізоляційних матеріалів. Теплоізоляцію фундаменту можна облаштовувати на етапі будівництва, коли ще не розпочато його заливка, або ж по закінченню будівельних робіт.

Теплоізоляцію фундаменту можна облаштовувати на етапі будівництва, коли ще не розпочато його заливка, або ж по закінченню будівельних робіт

Щоб максимально спростити утеплення фундаменту своїми руками, його рекомендується проводити в процесі будівництва. Якщо основа виконана з бетону, роботи повинні проводитися як зовні, так і зсередини. Для облаштування теплоізоляції, як правило, використовуються матеріали, які можна монтувати і в саму опалубку, і в особливі незнімні щити опалубки. Останній варіант дозволяє значно заощадити на закупівлю теплоізоляційних матеріалів за рахунок технологічних особливостей незнімної опалубки.

Коли необхідно утеплити фундамент своїми руками вже побудованого будинку, то в цьому випадку потрібно дотримуватися наступного алгоритму дій: спочатку обкопати фундамент зсередини і зовні, і тільки після цього залежить в новостворену траншею утеплювач.

Способи і технології утеплення фундаменту приватного будинку

Найбільш економічним способом теплоізоляції фундаменту приватного будинку визнано утеплення землею. Для цього попередньо потрібно вивести всі повітроводи в самий верх, після чого засипати землею фундамент до рівня, де імовірно буде підлогу. Таким чином, зовні фундаменту практично не видно. Однак, через слабкі теплоізоляційних властивостей землі цей метод не вважається ефективним. Перевага, як правило, віддається більш сучасним теплоізоляційним матеріалами, розробленими відповідно до заявленим вимогам експлуатації.

Цей метод підходить для низькозаглубленним стрічкового фундаменту і передбачає підготовку по всьому периметру підстави легкої опалубки, в яку потім і поміщається керамзит.

Утеплення фундаменту керамзитом дозволить в подальшому виключити промерзання підвалу, наприклад, якщо будується дерев'яний будинок.

Такий метод краще застосувати на стадії будівництва. Для цього будуть потрібні наступні інструменти і матеріали: пінопласт, бітумна мастика, цемент і грибки для фіксації теплоізоляційних плит або спеціальна фіксує суміш. Для того, щоб утеплити фундамент приватного будинку своїми руками пінопластом, спочатку слід ретельно закрити щілини між стиками фундаментних блоків і вирівняти поверхню, що захищається. Після цього вся поверхня повинна бути оброблена бітумною мастикою, аж до висоти 20 см над рівнем землі. Після того, як склад повністю висох, можна приступати до монтажу утеплювача зсередини.

Пінопласт кріпиться до основи застосовується клейовий склад або кріпильні грибки. Зверху теплоізоляційні плити слід закрити малярської сіткою і цементним розчином. Із зовнішнього боку утеплений пінопластом фундамент потрібно обробити захисною мастикою, щоб уникнути впливу вологого середовища на теплоізоляційний матеріал.

Утеплення фундаменту пінопластом, як правило, повинно проводитися після облаштування бетонної стяжки підлоги. Зсередини на підлогу і стіни підвального приміщення наноситься бітумна мастика, після чого проводиться монтаж і ізоляція утеплювача. Такий метод підходить для всіх типів фундаментів.

Цей матеріал заслужив свою популярність завдяки зручності монтажу і легкості подальшої обробки. Екструдер відмінно підходить для утеплення, як нових фундаментних підстав, так і старих фундаментів. Для цього потрібно обкопати фундамент зовні до глибини, на якій розташована його підошва, при цьому ширина траншеї повинна бути приблизно 1.5 м. Потім слід облаштувати гідроізоляцію фундаменту - для цього можна використовувати рулонні матеріали, бітумну мастику або інші проникаючі склади.

Важливо! Не допускається використання гарячих бітумних складів, так як зростає ймовірність пошкодити екструдований пінополістирол, а також дюбелів , Які можуть пошкодити гідроізоляційний шар.

При утепленні фундаменту будинку своїми руками за допомогою екструдованого пінополістиролу процес слід починати від нижнього кута. Матеріал укладається рядами в шаховому порядку. Якщо у теплоізоляційних плит є спеціальні виїмки в формі L, їх потрібно промащувати холодним бітумним розчином. Це дозволяє збільшити герметичність замкового з'єднання. Щоб полегшити завдання теплової ізоляції фундаменту приватного будинку, після приклеювання першого ряду плит екструдера їх можна на половину висоти засипати землею. Також особлива увага приділяється кутах і цокольній частині. Тут допускається використання фіксуючих тарілчастих дюбелів з пластиковою оболонкою.

Якщо приватний будинок розташовується на складному грунті, не зайвим буде облаштування механічного захисту пінополістиролу. Для цього матеріал покривається профільованими мембранами або цегляною стіною.

Як відвести воду від фундаменту

Перед тим, як утеплити фундамент приватного будинку, слід також подбати про його гідроізоляції. Для цього потрібно укласти дренажні труби нижче рівня підлоги підвального приміщення або, якщо таке відсутнє, нижче підошви фундаменту. Труби слід укладати з ухилом в 3-50 на спеціальну подушку з гравію, і засипати також гравієм. Проходячи через цей шар, вода буде попадати в трубу і по ній стікати в каналізацію або дренажний колодязь.


Назад до списку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама