Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Герметизація пічної труби на даху. Закладення квадратних і круглих димоходів

  1. Навіщо проводити гідроізоляцію димоходу
  2. Облаштування димоходу згідно з правилами пожежної безпеки
  3. З чого починати гідроізоляцію
  4. Як провести гідроізоляцію
  5. Матеріали для герметизації
  6. Закладення квадратної труби на шиферної даху
  7. Закладення круглих багатошарових димоходів
  8. Закладення квадратної труби на покрівлі з металочерепиці, ондулина, профнастилу

Герметизація труби на даху - проблема, з якою доводиться стикатися, забезпечуючи нормальні умови для будь-якої споруди, обладнаного піччю. Це може бути будинок, баня, виробниче або підсобне приміщення. Неналежним чином проведена герметизація обернеться утворенням на стінках труби конденсату. Випаровується при обігріві конденсат погіршить тягу, збільшить тиск, що може привести до утворення тріщин і навіть руйнування труби. Герметизація труби на даху - проблема, з якою доводиться стикатися, забезпечуючи нормальні умови для будь-якої споруди, обладнаного піччю

Герметизація пічної труби виробляється різними матеріалами і способами, в залежності від типу покрівлі та виду димоходу

Навіщо проводити гідроізоляцію димоходу

Установка димоходу на даху порушує її герметичність, створює проблеми з гідроізоляцією покрівлі.

Через димову трубу видаляються відпрацьовані продукти горіння, що зберігають досить високу температуру. Стінки димоходу розігріваються і практично миттєво випаровують потрапляє на них холодну атмосферну вологу. Випаровуванням створюється додатковий тиск. Воно небажано, тому що перешкоджає нормальній тязі. Вплив додаткового тиску здатне привести навіть до руйнування пічної труби.

Важливо знати! Виникнення різкого температурного перепаду також призводить до утворення конденсату на внутрішніх стінках труби. Накопичення конденсат стікає вниз, створюється парове тиск.

Проведення гідроізоляції належним чином дозволяє уникнути описаних небажаних явищ. Експлуатація опалювальних приладів буде протікати відповідно до заявлених параметрами, без погіршень. Чи не буде відбуватися падіння рівня тепловіддачі. Рівномірність процесу розігріву дозволить легко випарувати конденсат і вивести в атмосферу разом з димом.

Облаштування димоходу згідно з правилами пожежної безпеки

Відведення відпрацьованих продуктів горіння через трубу димоходу слід здійснювати, дотримуючись правил пожежної безпеки. Пічні гази цілком можуть стати причиною пожежі покрівлі, особливо її дерев'яних несучих конструкцій.

Пічні гази цілком можуть стати причиною пожежі покрівлі, особливо її дерев'яних несучих конструкцій

Проводити роботи з герметизації димоходу вимагають правила пожежної безпеки

Щоб уникнути займання:

  • будівельними нормативами регламентовані розміри зазору, який в обов'язковому порядку залишають між трубою і елементами покрівлі, схильними до займання;
  • цю ділянку обробляється матеріалами, які посприяють зниженню небезпеки, наприклад, азбестом;
  • що проходить через покрівельний пиріг частина димоходу виготовляється, як звичайно, у вигляді короба з застосуванням оцинкованого металу. Простір між внутрішньою стінкою короба і трубою заповнюється негорючими матеріалами.

Сучасні покрівельні технології дозволяють встановлювати прохід димоходу на конику або схилі даху. Раніше подібна установка на конику даху вимагала відповідних змін в системі крокв, а установка на схилі покрівлі - могла обернутися взимку освітою кишені, накопичує сніг. Сучасні ізолюючі матеріали легко завести під коньковую планку, виключивши можливість протікання.

З чого починати гідроізоляцію

Безпека роботи опалювальних приладів багато в чому визначається правильно проведеної гідроізоляцією при обробленні труби на даху. Проводячи цю операцію враховують, що:

  • яким би не було дахове покриття, слід домогтися збереження певної відстані між кроквяної системою і дахом. Якщо покрівля покладена з негорючих матеріалів - 10-25 см, якщо з горючих - 15-30 см;
  • конструкція складного покрівельного пирога, що включає шари ГІДРОІЗОЛЯТАМИ, утеплювача і пароізоляції, не повинна порушуватися. Попадання вологи всередину покрівельного пирога призведе до його руйнування. Ізолюючі шари, що складають покрівельний пиріг, з огляду на їх горючості, потрібно відокремити від пічної труби зазором;

Встановлюючи димохід, слід подбати про те, щоб між трубою і дахом залишався зазор, який заповнюється ізолюючими матеріалами

  • зазор облаштовується за допомогою монтажу короба, який відокремить трубу від даху. Відстань між внутрішньою стінкою короба і трубою - приблизно 15 см. Внутрішній простір короба заповнюється негорючими теплоізоляційними матеріалами.

Ізоляційні плівки в покрівельному пирозі розрізаються «конвертом», підтягуються до поперечної балки і крокв і прикріплюються цвяхами. Гідроізоляція притискається латами, пароізоляція фіксується за допомогою спеціальної рамки. Спеціальними стрічками окантовуються стики короба і ізоляційних шарів покрівельного пирога.

Як провести гідроізоляцію

Протікання на даху, що з'явилася близько труби, зазвичай пов'язана з неякісним проведенням герметизації оброблення даху. Щоб уникнути протікання встановлюються ізоляційні фартухи. Їх монтаж проводиться в такому порядку:

  1. Щоб відвести від димової труби вологу, в гідроізоляційний шар над пічної трубою укладають дренажний жолоб;
  2. Повна герметичність стику між покрівельним покриттям і димоходом забезпечується монтажем внутрішнього фартуха.
  3. З гідроізоляційного матеріалу вирізується підкладка, що розміщується під нижньою кромкою внутрішнього фартуха. Край такого «краватки», якщо покрівля виконана з металочерепиці або шиферу, виводиться на її поверхню між нижніми листами. За допомогою плоскогубців по краях конструкції створюється бортик, покликаний спрямовувати воду вниз по схилу.
  4. Укладається дахове покриття навколо труби.
  5. Проводиться установка зовнішнього декоративного фартуха поверх покрівлі. Єдина відмінність від установки внутрішнього фартуха складається в закріпленні верхньої кромки безпосередньо до стінки труби.
  6. Ізоляційний фартух виготовляють або самостійно, або набувається виготовлений промисловим способом покрівельний прохід. Його основа - сталевий лист, на який кріпиться фартух у вигляді ковпачка. Димову трубу пропускають всередині фартуха.

Навколо труби обов'язково повинен бути фартух з негорючого матеріалу, найкраще з металу

Матеріали для герметизації

Матеріали, що дозволяють успішно герметизувати трубу на даху діляться на три види:

1. Вата. Її випускають у вигляді рулонів або подрібненої, з укороченими муллітокремнезістимі волокнами. Вона відрізняється:

  • високу термостійкість;
  • низьку теплопровідність і невеликий теплоємністю;
  • хімічну стійкість;
  • стійкістю до вібрацій, деформацій, термоударам;
  • незначною щільністю і еластичністю;
  • щільним приляганням до конструкцій;
  • вогнестійкість;
  • хорошою електро- і звукоізоляцією.

2. Рулонні фільтри. Виконуються з волокон, що включають муллітокремнезістий склад. Відрізняються гнучкістю, легко ріжуться ножем. Їх легко зафіксувати механічним кріпленням або використавши неорганічний клей.

3. азбестові або каолінові плити. Також виконуються з муллітокремнезістого волокна. Проявляють стійкість при впливі лугів і кислот, але при високій температурі потрібна додаткова ізоляція матеріалу від впливу висококонцентрованою кислоти або лугу. Каолінові і азбестові плити відрізняються:

  • стійкістю до дії води, пара, мінеральних масел;
  • стійкістю до дії розплавів кольорових металів;
  • низьку теплопровідність;
  • еластичністю і невеликою щільністю;
  • низьку теплопровідність;
  • хорошою звукоізоляцією;
  • збереженням електроізоляційних властивостей при температурі 700-800º С;
  • стійкістю до вібрацій і деформацій.

Для герметизації димових труб підходять матеріали на основі азбесту, оскільки він не горючий

Закладення квадратної труби на шиферної даху

Традиційно цегельному димоходу на шиферної даху герметичність надавалася створенням потовщення на рівні покрівлі. Шифер не дозволяє застосовувати спеціальні деталі для ізоляції, тому її домагаються, влаштовуючи цементно-піщаний фартух:

  1. Щілини між трубою і покрівлею перекриваються підкомірців. Їх виготовляють зі смужок оцинкованої сталі, що примикають частиною до цегляної трубі, а іншою частиною - до шиферу ..
  2. Проводиться заливка сталевого окладу цементно-піщаним розчином, що піднімається над рівнем даху. При використанні картонного циліндра заливку виконати легко.
  3. Щоб відвести воду, з боку коника споруджується похилий виступ.

Іноді щілину між трубою і покрівлею перекривається картонним циліндром, загорнутим в поліетиленову плівку, а бортик водовідведення виліплюється з пластиліну. У такому випадку після затвердіння залитого асбестоцементного розчину проводиться видалення циліндра і бортиків.

Зверніть увагу! Така конструкція навряд чи справить естетичне враження, але герметичність забезпечить.

Закладення круглих багатошарових димоходів

Герметизація сучасного круглого димовідведення полегшується тим, що труба укомплектована необхідними пристроями. Готовий фартух-ковпак складається з металевого листа з отвором, яке закривається нахиленим до листу усіченим конусом ковпака. Установка проходить наступним чином:

  1. Проробивши в гідроізоляції отвір, мастикою приклеюють до попередньо прогрунтованої для підвищення адгезивних властивостей трубі краю матеріалу.
  2. Лист прикріплюється до обрешітки, трубу пропускають через ковпак. Стик ковпака і стінок перекривається сталевим хомутом, забезпеченим термостійкої прокладкою.

Для круглого металевого димоходу можна використовувати спеціальний герметик

Крім металевих фартухів-ковпаків можливе використання спеціальної еластичної гнучкою трубної закладення. Герметик гнучкий для пічних труб може використовуватися, щоб ізолювати будь-які додаткові елементи на дахах.

Закладення квадратної труби на покрівлі з металочерепиці, ондулина, профнастилу

На дахах з металочерепиці або профнастилу для герметизації використовуються планки примикання.

Гідроізоляційну мембрану на ділянці, де проводиться монтаж димоходу, розрізають і частково видаляють. Інша частина гідроізоляції кріпиться до стінок труби, перекриваючи їх на 5-10 см. До стінок мембрана приклеюється бітумною мастикою.

Металевий фартух навколо димоходу збирається з зовнішніх і нижніх планок примикання. Зовнішня планка примикання заливається герметиком для труби димоходу.

Важливо! Укладаючи фартух під металочерепицю, нижній і бічні елементи, виконані їх гладкого металу, заводять під покрівельний матеріал, верхній елемент - під коник, застосовуючи ущільнювачі і герметик.

Зверху вручну укладається покрівельний матеріал, місця стиків обробляються герметиком.

При роботі на ондулінові покрівлі після закріплення плівки гідроізоляції з металевих куточків формуються нижній і верхній краватки. Конструкція накривається листами ондулина, зверху встановлюється фартух. Для обробки швів застосовується бітумна мастика.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама