Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція балкона своїми руками зсередини і зовні

  1. Необхідність гідроізоляційних робіт
  2. застосовувані матеріали
  3. Порядок проведення робіт
  4. підготовка
  5. гідроізоляція даху
  6. гідроізоляція підлоги

Основним фактором довготривалої експлуатації виносних конструкцій є їх надійний захист від впливу навколишнього середовища. Одним з таких заходів є гідроізоляція балкона, про особливості якої піде мова в цій статті.

Варто відзначити, що гідроізоляцію підлоги найчастіше проводять для відкритого балкона. Особливістю ж балкона, розташованого на останньому поверсі, є необхідність проводити гідроізоляцію даху. Для лоджій, розташованих на середніх поверхах, досить захистити шаром гідроізоляції закладні деталі плити.

Необхідність гідроізоляційних робіт

Зараз більшість мешканців віддають перевагу облаштованим балконах і виробляють їх скління. Для того щоб внутрішня обробка не зіпсувалася від вогкості і протікає дах, необхідно якісна гідроізоляція зсередини лоджії.

Але якщо ви не використовуєте балкон, це зовсім не означає, що необхідність таких робіт відпадає. Волога, потрапляючи в простір плити і зовнішньої стіни, призводить до швидкого руйнування арматури, що може викликати обвалення. Саме тому надійна гідроізоляція даху, підлоги і швів між плитами - гарантія довгострокової експлуатації балкона.

застосовувані матеріали

Сьогодні на ринку будівельної продукції представлена ​​велика кількість різного гідроізоляційного матеріалу. Для обробки балкона зовні найчастіше застосовують такі види:

Порада! Фахівці рекомендують перед роботами з нанесення основного гідроізоляційного матеріалу проводити обробку поверхні спеціальним водовідштовхувальним просоченням. Така просочення глибоко проникає в структуру бетонних підстав і володіє скріплює ефектом, підвищуючи тим самим міцність несучої конструкції.

Порядок проведення робіт

Давайте розглянемо, як проводиться гідроізоляція балкона своїми руками поетапно.

підготовка

Перш за все, необхідно провести підготовку поверхні плити: Перш за все, необхідно провести підготовку поверхні плити:

  • Старе покриття підлоги необхідно акуратно демонтувати.
  • Бетонну стяжку також необхідно видалити. Для цього найкраще скористатися перфоратором.
  • Всі стики несучої плити зі стінами необхідно розшити.
  • Потім необхідно ретельно видалити все сміття з пазів і щілин. Якщо оголилася монтажна арматура, її необхідно обробити антикорозійним складом.
  • Для даху балкона, розташованого на останньому поверсі, також необхідно провести обстеження, розшивку і обробку сполучних швів.

Закінчивши підготовчий процес, можна приступати безпосередньо до гідроізоляційних робіт.

гідроізоляція даху

Роботи із захисту балкона від води і вологи необхідно починати з даху. Тут застосовується така технологічна черговість робіт:

  • Все розшиті зовні шви між плитами необхідно закласти складом на основі цементу і спеціальних добавок, що надає розчину водовідштовхувальні властивості.
  • Також в великі щілини можна покласти спеціальний ущільнювач для бетонних конструкцій, а зверху замазати розчином.
  • Після висихання розчину, шов необхідно обробити водовідштовхувальним просоченням.
  • Потім на поверхню даху наноситься обрана гідроізоляція: рулонний або лита. Застосування обмазувального матеріалу на даху є недоцільним з огляду на його досить високу вартість.

Після цього можна приступати до гідроізоляції стелі на балконі зсередини Після цього можна приступати до гідроізоляції стелі на балконі зсередини. Також гідроізоляція балкона може проводитися при утепленні конструкції:

  • На стелю, як правило, наносяться обмазувальні матеріали. Це дозволяє заощадити внутрішньо простір при утепленні.
  • Після того як гідроізоляція стелі на балконі виконана, монтується утеплювач.
  • Найчастіше використовують фольгований пенофол, який при своїй невеликій товщині володіє відмінними теплоізоляційними характеристиками.

Порада! Утеплення стелі на балконі після проведеної гідроізоляції даху слід проводити лише в тому випадку, якщо встановлено скління. Утеплення відкритого балкона, цілком природно, не має сенсу.

гідроізоляція підлоги

Після закінчення робіт на даху балкона, можна приступати до виконання ізолювання підлоги балкона від вологи. Технологія проведення таких робіт наступна:

  • Спеціальним складом, який застосовувався для даху, закладаються шви, щоб вогкість не проникала під плити.
  • Потім поверхню підлоги необхідно зволожити для кращого зчеплення з матеріалом обробки.
  • На зволожену поверхню в два шари наноситься рідкий здатний проникати герметик. Для цих цілей зручно використовувати будівельний розпилювач.
  • Важливим нюансом є нанесення другого шару на злегка підсохлий перший шар гідроізоляції.

Після того як проведена гідроізоляція лоджії зсередини, можна підсилити ці властивості балконної плити і одночасно утеплити підлогу Після того як проведена гідроізоляція лоджії зсередини, можна підсилити ці властивості балконної плити і одночасно утеплити підлогу. Для цього використовується така технологія:

  • Розгортають фольгований пароізоляційний матеріал, фольгою вниз.
  • Зверху нього облаштовують дерев'яну опалубку з брусків перетином 50х50 мм.
  • Між брусками укладається утеплювач. Найкраще для цього підходить сучасний пінополістирол, який володіє відмінними характеристиками.
  • Зверху каркаса набиваються шпунтовані дошки або товста фанера.
  • Таким чином, на балконі виходить утеплений і надійно ізольований від вологи підлогу.

Порада! При нанесенні гідроізоляції, потрібно особливу увагу приділяти кутах і стиках. Їх слід обробляти кілька разів для отримання максимального ефекту. Це пов'язано з особливістю балконних конструкцій, де найбільшого впливу вологи схильні саме стики плити.

З цього матеріалу видно, що виконати гідроізоляційні роботи при утепленні на балконі своїми руками не так вже й складно. При гідроізоляції підлоги, слід ретельно обробити стики плит зовні. Проводячи роботи на даху балкона, розташованого на останньому поверсі, необхідно дотримуватися техніки безпеки і використовувати монтажний пояс зі страховкою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама