Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція балкона, тонкощі технології від майстрів

  1. гідроізоляція підлоги
  2. гідроізоляція стелі
  3. гідроізоляція стін
  4. нюанси гідроізоляції

Перед тим як розкривати тему «гідроізоляція балкона в багатоповерховому будинку», необхідно розібратися, що собою являє сам балкон Перед тим як розкривати тему «гідроізоляція балкона в багатоповерховому будинку», необхідно розібратися, що собою являє сам балкон. Чисто конструктивно, це залізобетонна плита невеликої товщини, яка стирчить з фасаду багатоквартирного будинку, обрамлена з трьох сторін огорожею з металевого профілю. Її-то в основному і доводиться гидроизолировать, коли постає питання приєднання балкона до квартири.

Звичайно, крім статі приєднується балкон буде захищатися за місцем розташування огороджувальних конструкцій, замість яких необхідно встановити щось більш щільне. Плюс не завадить гідроізоляція стелі. Але в будь-якому випадку герметизація балкона починається саме з перекриття.

гідроізоляція підлоги

Якщо підлогу на балконі нерівний або з великими тріщинами, старе покриття доведеться видалити.

Як і будь-який ремонтний процес, гідроізоляція балконної плити в багатоповерховому будинку починається з виявлення її дефектів. Тому необхідно позбутися від оздоблювальних матеріалів, які на підлогу колись були укладені. Зазвичай це керамічна плитка, яку можна демонтувати за допомогою перфоратора.

Тепер треба досліджувати основу підлоги на предмет виявлення тріщин. Якщо вони поверхневі, то вам пощастило, можна відбутися звичайної цементно-піщаною стяжкою. Якщо тріщини глибокі, то одну з них треба розшити і виміряти глибину:

  • Якщо вона доходить до металевого каркаса перекриття, то доведеться знімати бетонний шар до арматури.
  • Якщо глибина удвічі менший від шару до арматури, то можна розшити кожну тріщину, і заповнити їх бетонним розчином.

І ось тільки після цього можна переходити до гідроізоляції балкона, а точніше, його статі. Як правильно провести гідроізоляцію перекриття, якщо говорити саме про грамотному проведенні даного процесу:

  1. Підготовлений під гідроізоляцію балкон (мається на увазі підлогу) необхідно обробити проникаючою ізоляцією. Це спеціальна рідина, яка наноситься на бетонну основу за допомогою валика і кисті. Проникнувши в пори і тріщини, вона починає кристалізуватися в глибину, тим самим перекриваючи можливість проникнення вологих парів повітря знизу з сусіднього балкона. В принципі, це можна і не робити, якщо знизу була проведена пароізоляція балкона. Тобто, сусід до вас приєднав балкон до квартири.
  2. Наступний гідроізоляційний шар - це обмазка з бітумних або полімерних мастик. Їх наносять також валиком або пензлем.

Важливо. Нанесення гідроізоляційних мастик має проводитися в два шари: один вздовж, другий впоперек (або навпаки). При цьому другий шар наноситься тільки після того, як повністю висохне перший.

Після цього гідроізоляцію балконів треба припинити, тому що необхідно провести три важливих процесу:

  1. Зробити зовнішню обробку.
  2. Підняти стіни.
  3. Провести скління.

Всі ці заходи гідроізоляції балкона не стосуються, тому не будемо на них зупинятися. Правда, необхідно сказати пару слів про стінах. Їх можна звести каркасних способом, але сьогодні практично всі фахівці віддають перевагу піноблоків, які використовуються і як матеріал для несучих конструкцій, і як утеплювач. Для балконів в будинку спеціально випускаються блоки невеликих розмірів 60х30х10 см.

Для балконів в будинку спеціально випускаються блоки невеликих розмірів 60х30х10 см

Після гідроізоляції можна приступати до утеплення підлоги

Тепер проводиться теплоізоляція, де можна використовувати різні утеплювачі. Деякі з них укладаються по дерев'яній обрешітці, деякі (плитні) без такої. Але в будь-якому випадку утеплювачі доведеться закрити зверху гідроізоляцією. Чому? Адже можна укласти на балкон дерев'яні підлоги (перекриття). Вся справа в тому, що під час прибирання є ймовірність, що буде пролита вода, яка потрапивши на утеплювач, знизить його характеристики.

А якщо поверх теплоізоляційного шару буде заливатися стяжка, то гідроізоляція підлоги балконів необхідна сто відсотків. Звичайно, є винятки, наприклад, утеплювач пенофол або Піноплекс, яким волога нестрашно. Такі теплоізоляційні покриття нічим не захищаються.

Отже, останній шар гідроізоляції на балконі - це мембрана, яку настилають поверх обрешітки, до неї ж і кріплять. Ось такий товстий пиріг повинен вийти на підлозі.

гідроізоляція стелі

Гідроізоляція стелі балкона проводиться двома шарами:

  • обмазувальних;
  • рулонним.

Перша наноситься на стелю, тобто, на нижню сторону балконної плити верхнього сусіда. Друга укладається по дерев'яній обрешітці зсередини балкона. Другий шар буде захищати утеплювач, який, в свою чергу, укладений між елементами обрешітки.

Рада. Всі дерев'яні вироби, які використовуються в процесі приєднання балкона, необхідно перед установкою обробити антисептичним складом.

Утеплення стелі на балконі

Рулонний гідроізоляція для балконів - це та ж мембрана, яку укладають смугами внахлест щодо один одного для додання герметичності закривається площині. Стики герметизують самоклеящимися стрічками. Кріплення можна проводити металевими скобами. В принципі, пиріг вийшов майже такий же, як і на підлозі.

гідроізоляція стін

Наступний етап в технології гідроізоляція балкона - це захист стін. Так як вище було сказано, що стіни зводяться з піноблоків, то необхідно відзначити, що пористі блоки не стримують вологості, як бетон, цегла або дерево. Тому гідроізоляція стін балкона проводиться також в два шари. Звичайно, все буде залежати від того, який теплоізоляційний матеріал був використаний для утеплення. Тобто, загальний пиріг буде тим же.

Якщо це все той же пенофол або Піноплекс, то від гідроізоляції балкона (стін) можна відмовитися повністю. Якщо це мінеральна вата або пінопласт, то гідроізоляційні матеріали для стін необхідні. Отже, як проводиться гідроізоляція балкона другого випадку:

  • Спочатку піноблоки обробляються мастиками.
  • Потім встановлюється решетування, на яку згодом буде наноситися оздоблювальний матеріал.
  • Проводиться монтаж утеплювача.
  • Нанесення і кріплення на обрешітку гідроізоляційного матеріалу.

нюанси гідроізоляції

Захист балкона від проникнення вологи через різні поверхні - дуже важливе завдання. Щоб «не наламати дров», дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  1. Дуже важливий момент герметизації стиків конструктивних елементів самого балкона. Тобто, статі (нижнього перекриття) і стін, стелі (верхнього перекриття) і стін, а також суміжних стін між собою. Тому при нанесенні герметизаційних покриття на кожен елемент, необхідно наносити його і на суміжні площині. Тобто, буде виходити своєрідний гідроізоляційний замок.
  2. Зазор між остеклітельних конструкцією і стінами обов'язково заповнюють монтажною піною, яка виконує функції утеплювача. Але під дією вологості піна швидко втрачає свої властивості, так що без гідроізоляції і тут не обійтися. Зазори з зовнішньої і внутрішньої сторони обробляються герметиками, краще силіконовими.
  3. Питання, чим пароізоляція відрізняється від гідроізоляції, хвилює багатьох. Відповісти можна так - все, що стосується обмазувального покриття, то це гідроізоляція. А ось рулонний захист може бути і пароізоляційній. Правда, для підлоги (нижнього перекриття) використовується тільки гідроізоляційна плівка, а на стіни і стелю можна укладати пароізоляційну.
  4. Технологія проведення гідроізоляції балкона дерев'яного будинку відрізняється від усього вищесказаного разюче. Тому що під цим поняттям мається на увазі захист дерев'яної конструкції, її збереження для тривалої експлуатації. Для гідроізоляції балконів з дерева зазвичай використовують антисептики, які захищають деревину від гнилі, і антипірени, що захищають деревину від вогню. Можна використовувати консерванти - це і антисептик, і антипірен в одному.

Як бачите, гідроізоляція балкона своїми руками - процес не найскладніший. Якщо правильно підібрати захисні покриття і грамотно провести всі етапи, то приєднується балкон прослужить довго, а його внутрішнє оздоблення не покриється цвіллю і не відвалиться. До речі, гідроізоляція лоджії зсередини проводиться точно так же. Правда, лоджія - це невиносная конструкція, це ніша всередині будинку, де підлога і стеля - це плити перекриття. Тому всі її елементи є несучими. Але в будь-якому випадку ізоляційний пиріг повинен бути багатошаровим.

Подобається?

Посмотрите похожие статті:

Чому?
Подобається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама