Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція балкона зсередини своїми руками

  1. Матеріали для гідроізоляції балкона
  2. Гідроізоляція балкона своїми руками
  3. шви
  4. підлоги
  5. Стеля
  6. Дах на останньому поверсі
  7. Гідроізоляція відкритого балкона
  8. Гідроізоляція дерев'яного балкона

Балкон в квартирі може виконувати безліч корисних функцій Балкон в квартирі може виконувати безліч корисних функцій. Але якщо балкон захистити від вологи, то можливості цього приміщення значно розширяться. Крім того, вологозахист необхідна при виконанні робіт з перевлаштування балкона.

При цьому його утеплюють, склять і так далі. Гідроізоляція балкона необхідна, оскільки саме він постійно піддається впливу опадів і зваженої в повітрі вологи.

Будь балкон в квартирі виконаний із залізобетонної плити, а його дахом є така ж плита балкона вище поверхом. Захистити балкон зсередини важливо, так як волога проникаючи всередину плити, поступово її руйнує. Згодом підставу почне кришитися, втрачаючи монолітність. Тому, гідроізоляція балкона потрібно у всіх випадках.

Але особливо це важливо якщо планується його утеплення і надання якостей житлового приміщення. Це стосується і таких оздоблювальних робіт, як укладання кахельної плитки для підлоги.
Те ж саме справедливо і щодо лоджій. До того ж приватні будинки нерідко мають відкриті балкони, які також потрібно захищати від руйнівної дії вологи.

Матеріали для гідроізоляції балкона

Вологозахист балконів і лоджій може здійснюватися за допомогою різних матеріалів Вологозахист балконів і лоджій може здійснюватися за допомогою різних матеріалів. Всі вони мають свої особливості і перевагами.

Їх можна розділити на дві великі групи:

  1. Рулонного типу. Вони зручні в роботі, легко розрізаються. До того ж їх дія досягається відразу ж;
  2. Обмазувального типу. Ці матеріали наносяться в декілька шарів. Їх використання гарантує відмінний рівень вологозахисту лоджій і балконів.

Рулонний гідроізоляція

Це традиційні матеріали, нанесення яких здійснюється за допомогою їх фіксації до підлоги лоджій або балконів. Тут можливі два варіанти. Або нижній шар гідроізоляції розігрівається пальником і тоді набуває потрібну клейкість або він має самоклеючий шар.

Застосування даних матеріалів зручно тим, що досить просто розкачати рулон, щоб отримати якісну вологозахист лоджій або балкона.

Такі матеріали мають специфічні особливості:

Такі матеріали мають специфічні особливості:

  • вони довговічні і коштують недорого;
  • для їх укладання потрібно правильно підготовлена ​​поверхню лоджій. Стяжка повинна бути абсолютно рівною і не мати вибоїн або значних перепадів по рівню. Допустимим показником нерівності, є всього лише 2 мм .;
  • їх легко укладати. При цьому переміщатися по ним можна відразу ж після їх монтажу.


В якості найбільш яскравих прикладів, можна навести такі матеріали рулонного типу:

  • руберойд. Його якості перевірені десятиліттями. Це класичний представник наплавляються. Він являє собою кілька шарів щільного паперу, просоченої бітумом. Схоплювання з поверхнею відбувається послід нагрівання нижнього шару матеріалу.
  • з більш сучасних засобів, слід виділити пенофольгу. Ця гідроізоляція має високі показники надійності і довговічності. Гідроізоляція лоджій зсередини, виконана за допомогою даного засобу забезпечує захист, яка порівнянна з цегляною кладкою в 4 одиниці висотою. При цьому така ізоляція лоджій зсередини не вбирає вологу, вона не схильна до дії ультрафіолетових променів. Крім того, зсередини балкона не утворюється конденсат.

Обмазувальна гідроізоляція

Матеріали даної групи більш універсальні і прості в застосуванні Матеріали даної групи більш універсальні і прості в застосуванні. Вони дозволяють захистити лоджію або балкон зсередини. Також і покрівля, оброблена цими засобами буде надійно захищена від дозволу. Ці матеріали широко представлені різноманітні мастиками - бітумними, полімерними, на цементно-полімерній основі.

Дані ізолятори мають наступні властивості:

  • високий рівень еластичності, що істотно спрощує роботу з ними;
  • вони складаються з декількох шарів, які включають бітумну або гумову просочення;
  • стійкість до різного роду впливам. Це зміни температурних значень, вологість повітря і так далі.

Одним з основних переваг таких матеріалів, є простота роботи з ними.

Так, обробка балкона зсередини може бути виконана досить швидко. При цьому будуть ізольовані всі шви і найбільш небезпечні місця конструкції. Але такі матеріали мають і особливості. Так, вони потребують монтажі цементної стяжки. На неї вже можна буде укладати фінішне обробне покриття.

Гідроізоляція балкона своїми руками

Гідроізоляція балкона своїми руками цілком можлива Гідроізоляція балкона своїми руками цілком можлива. Дані роботи не вимагає спеціальної підготовки і складних інструментів. Багато в чому цьому сприяє застосування сучасних матеріалів, які при високій ефективності дуже прості у використанні.

Для того, щоб зрозуміти, як зробити гідроізоляцію балкона самому, слід знати деякі особливості.

Найкращим чином продемонструвати їх, допоможе покрокова інструкція.

шви

Справа в тому, що саме шви найбільш уразливі. Через них волога проникає всередину матеріалу. Тому ставитися до захисту швів слід найретельніше. Якщо укладати рулонний утеплювач, то шов не повинен перебувати на стиках. Краще, щоб він розташовувався по середині. Інакше, навіть майбутня стяжка не зможе запобігти руйнуванню конструкції балкона і потрапляння вологи всередину.

У випадку з обмазкою, необхідно обробити шви кілька разів. При цьому кожен раз слід чекати висихання матеріалу.

підлоги

Перед виконанням робіт потрібно очистити поверхню підлоги і вирівняти її Перед виконанням робіт потрібно очистити поверхню підлоги і вирівняти її. Потрібно виключити ймовірність протягів, адже наявність щілин неминуче призведе до порушення гідроізоляційного шару.

Тому підлога повинна бути рівним. В цьому випадку, тип ізоляційного матеріалу не має принципового значення.

Стеля

Необхідно обмазати поверхню стелі відповідним матеріалом. Потім потрібно запобігати потраплянню вологи шляхом герметизації швів. Для цього можна використовувати стандартний будівельний герметик.

Необхідно напевно переконатися в тому, що всі тріщини і щілини надійно оброблені герметиком і факт потрапляння вологи повністю виключається.

Дах на останньому поверсі

Виконання такої роботи має певні особливості. Якщо верхнє перекриття являє собою залізобетонну плиту, то всю її поверхню потрібно обробити шаром мастики.

У тому випадку, якщо покрівля балкона металева або має черепичне покриття, то такий мастикою слід пройти тільки шви. Але робити це потрібно уважно і нічого не пропустити.

Гідроізоляція відкритого балкона

Відкритий балкон найбільш доступний для потрапляння вологи Відкритий балкон найбільш доступний для потрапляння вологи. Тому, його ізоляцію слід проводити особливо ретельно.

При відкритих балконах краще застосовувати рідкі матеріали. Вони відмінно заповнюють всі тріщини і шви. З ними не доведеться турбуватися щодо щільності прилягання рулонного матеріалу до підлоги.

Гідроізоляція дерев'яного балкона

Якщо балкон виготовлений з деревини або має дерев'яні несучі елементи, то його вологозахист дуже важлива. Справа в тому, що дерево, в силу особливостей своєї структури, схильне до накопичення вологи. В результаті волокна деревини стають більш м'якими, що призводить до різного роду деформацій і втрати балконом своїх корисних і естетичних властивостей. Якщо балкон виготовлений з деревини або має дерев'яні несучі елементи, то його вологозахист дуже важлива

Балкон, який має дерев'яну основу, повинен бути покритий шаром цементного розчину з додаванням елементів гуми.

Це покриття слід обробити рідкої гідроізоляцією і тільки потім укладати фінішний обробний матеріал. Таким чином, виконання робіт з гідроізоляції балкона або лоджії можливо і самостійно. Головне, це правильно вибрати матеріал і обробити їм все поверхні. В кінцевому рахунку, вдасться домогтися високої ефективності ізоляції без втрати якості.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама