Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція басейну своїми руками

  1. Призначення гідроізоляції в басейні
  2. Матеріали, необхідні для гідроізоляції басейну
  3. Опис і особливості гідроізоляційних сумішей
  4. Рідке скло
  5. ПВХ-плівка
  6. Гідроізоляція басейну. Поетапне опис робіт

ЗМІСТ:   1 ЗМІСТ:

1. Призначення гідроізоляції.

2. Матеріали, необхідні для гідроізоляції басейну.

3. Опис і особливості гідроізоляційних сумішей.

3.1 Рідка гума.

3.2 Рідке скло.

3.3 ПВХ-плівки.

4. Інструкція по гідроізоляції басейну.

Якщо класична місія - побудувати будинок і посадити дерево - практично виконана, то саме час для наведення затишку і комфорту. А один з елементів поняття комфорту - наявність власного басейну. Нехай маленького, але свого.

Досить висока вартість готових чаш для басейну та плюс вартість установки може відлякати деяких мрійників, але не варто впадати у відчай - влаштувати свій власний басейн ви можете самостійно. Головне в цьому процесі - надійність конструкції, а цей критерій безпосередньо залежить від гідроізоляції басейну.

Провести роботи з гідроізоляції басейну ви можете самостійно своїми рукам. Як? А ось зараз і дізнаєтеся.

Увага! купити гідроізоляцію всіх видів, а також замовити якісні послуги з гідроізоляції ви можете на інформаційному порталі будівельної тематики Stroyka.ru.

Призначення гідроізоляції в басейні

Людина, яка хоча б раз зіткнувся з будівництвом, вже знає ази гідроізоляції і з чим її їдять. А ось дилетанти можуть цілком серйозно обмежувати свої пізнання в цій сфері поняттям: «досить бетону і кахлю».

І ось це в корені неправильно. Якраз, гідроізоляція і служить для того, щоб вода не проникала в бетон, інакше таке постійне просочування призведе до руйнування вашого басейну в цілому. Професіонали виділяють два види гідроізоляції: зовнішню і внутрішню.

Професіонали виділяють два види гідроізоляції: зовнішню і внутрішню

Зовнішня гідроізоляція захищає басейн від проникнення вологи з почвогрунта. Це можуть бути ґрунтові води і опади. А внутрішня - безпосередньо від води, яка знаходиться в чаші басейну, а так як контакт з вологою в другому варіанті постійний, то і увага особливе і роботи більш скрупульозні.

Якщо ваш басейн знаходиться на вулиці, то слід виконувати обидва види, знаходження в закритому приміщенні дозволить обійтися тільки роботами по внутрішній гідроізоляції.

При проведенні зовнішньої гідроізоляції в суміш бетону додають пластифікуючі і мінеральні добавки, які підвищують водонепроникність і механічну міцність чаші і конструкції басейну. Можна скористатися і іншим варіантом гідроізоляції басейну своїми руками - монтаж спеціальних профілів з саморозширного гуми. Щоб закріпити обидва варіанти, можна нанести на зовнішню бетонну стінку басейну спеціальну водовідштовхувальну мастику. Наноситься вона дуже легко і не викликає ні питань, ні проблем при роботі.

Наноситься вона дуже легко і не викликає ні питань, ні проблем при роботі

А ось зараз ми будемо розбирати по поличках внутрішню гідроізоляцію, яка проводиться безпосередньо всередині чаші і має величезне значення для правильного і довгого функціонування вашого басейну. Почнемо з опису матеріалів та інструментів, які вам необхідно буде підготувати перед початком робіт.

Матеріали, необхідні для гідроізоляції басейну

Для гідроізоляції басейну зсередини своїми руками, вам доведеться потрудитися, вибираючи необхідні варіанти і, відповідно, матеріали для таких робіт. Виробники пропонують дуже широкий асортимент для подібних маніпуляцій. Але ваш вибір повинен в першу чергу орієнтуватися на клімат вашій місцевості, втім, місцевість теж грає важливу роль, а також, важливий фактор у виборі - тип вашого басейну. Ну і далі вже підбирати відповідно вашим фінансовим можливостям і смаковим уподобанням.

Базисні матеріали для гідроізоляції, які знадобляться в будь-яких випадках:

  • плівка ПВХ;
  • проникаюча гідроізоляція;
  • рідке скло;
  • обмазочная гідроізоляція;
  • рідка гума;
  • матеріали, що мають бітумну основу (використовуються в наш час вкрай рідко, так як трохи застаріли в порівнянні з перерахованими вище).

При проведенні робіт з гідроізоляції своїми силами, дуже важливо зафіксувати увагу на те, що матеріали, які ми вам запропонували вище, утворили собою один суцільний, без дефектів, монолітний шар.

Опис і особливості гідроізоляційних сумішей

Рідка гума

Рідка гума - бітумно-полімерна мастика, яка має практично ідеальні гідроізоляційні властивості і має відмінну адгезію. Єдиний момент, який може викликати труднощі у непрофесіонала - для роботи з цим матеріалом знадобиться спеціальний компресор. Кисть або валик викличуть труднощі в нанесенні і збільшать час робіт.

Рідка гума поєднує в своєму складі переваги мембранних властивостей ПВХ і рідкої гідроізоляції, що дозволяє отримати ідеальне, суцільне покриття, надійно в'їлося в поверхню бетону і повна відсутність швів.

Матеріал приємний під час тактильного контакту, має високу щільність і максимальну міцність. Можна використовувати в якості фінішного покриття, а можна наносити під декоративний шар за умови, що ви додасте якийсь барвний пігмент. Наприклад, блакитний.

Якщо ви вирішили скористатися рідкою гумою, то чаша басейну повинна бути максимально вирівняна і знежирена.

Рідке скло

Суміш силікатів калію або натрію дає розчин, який професіонали називають «рідким склом». Такий розчин можна використовувати тільки на етапі будівництва басейну, тому що суміш додають безпосередньо в сам бетон з розрахунку: один літр скла на сто літрів уже готової бетонної суміші. Після таких маніпуляцій бетон стає дуже міцним і міцним, максимально стійким до механічних впливів і вологи.

Можна, звичайно, нанести рідке скло і після закінчення будівельних робіт відразу на поверхню бетону. Але вищеописаний варіант кращий.

Рідке скло дозволяє не тільки домогтися максимальних гідроізоляційних властивостей бетону і продовжити термін служби, а й захистить від цвілі, грибка, ультрафіолету і температурних перепадів.

Скло досить бюджетно і легко в самостійних роботах.

ПВХ-плівка

Це, напевно, найпопулярніший вид гідроізоляції. Дуже надійний і передовий варіант захисту від проникнення вологи. Саме тому його найчастіше і використовують при будівництві басейнів.

Дивно в ПВХ плівці те, що цим матеріалом ми практично вбиваємо двох зайців: робимо гідроізоляцію басейну і виконуємо декоративно-оздоблювальну процедуру, що дуже істотно заощаджує гроші і час.

Дивно в ПВХ плівці те, що цим матеріалом ми практично вбиваємо двох зайців: робимо гідроізоляцію басейну і виконуємо декоративно-оздоблювальну процедуру, що дуже істотно заощаджує гроші і час

Рітейл пропонує масу всіляких варіантів плівок, будь-яких забарвлень, фактур і малюнка.

Крім всіх принад, ПВХ ще і є прекрасною захисницею бетону від механічних пошкоджень і дії ультрафіолетових променів.

Алгоритм нанесення плівки на поверхню чаші басейну, в принципі, мало чим відрізняється від інших варіантів.

Так само необхідно видалити сміття, підготувати чашу басейну, зафіксувати кріпильні стрічки і куточки, до яких, згодом, буде кріпитися плівка.

Фахівці радять стелити ПВХ на спеціальний геотекстиль, який підвищить адгезію і продовжить термін експлуатації плівки, не допускаючи її тертя об бетон.

Окремі частини плівки фіксуються спеціальним зварювальним інструментом, що не викличе питань навіть у дилетанта.

Ознайомившись з короткими характеристиками матеріалів, які підходять для робіт з гідроізоляції басейну, вам залишилося тільки визначитися з вибором і вивчити опис робіт, яке ми наводимо далі.

Гідроізоляція басейну. Поетапне опис робіт

Для кращого закріплення етапів робіт з гідроізоляції басейну своїми руками подивіться відео.

Проводимо ретельне очищення дна і стін, що становлять чашу басейну, від всілякого сміття і бруду.

Розшивають все найменші, а тим більші тріщини і шви, обробляємо спеціальними гідроізоляційними складами, призначеними саме для робіт зі стиками і швами. Стики додатково проклеюємо ущільнювальними стрічками.

Вирівнюємо і обштукатурюють купіль майбутнього басейну. Стінки ретельно обробляємо спеціальними складами для басейнів, стійкими до вологи. Дно покриваємо стяжкою з самовирівнювальною суміші на основі цементу.

Дно покриваємо стяжкою з самовирівнювальною суміші на основі цементу

Праймером наносимо грунтовку, але тільки після того, як висохне поверхню чаші басейну після попередніх процедур. Немає праймера? Тоді кисть або валик прекрасно замінять відсутній інструмент. Чекаємо три-чотири години і повторюємо процедуру. І так діємо кілька разів. Шар за шаром.

Беремо суху сміх проникаючої гідроізоляції і розводимо водою до консистенції йогурту або не жирна сметани. Виникли сумніви в приготуванні? Скористайтеся доданою інструкцією. Виробник вказує оптимальні пропорції для отримання потрібної густоти.

На підготовлену поверхню чаші, широким пензлем наносимо розчин. Особливу увагу приділяємо місцям, де були тріщини, стиках і швах, а також там, де виведена комунікаційна система подачі і зливу.

Дуже важливо, проводячи самостійно роботи з гідроізоляції басейну, застосовувати відповідні розчини в комплексі: першим йде здатний проникати склад, потім - обмазувальної. Після нанесення першого, проникаючого, розчину, обробіть всю поверхню чаші соляною кислотою. Досить взяти чотирьох-п'ятивідсотковий склад і потім дуже ретельно все змити водою, а через півгодини знову беріться за обробку, але вже розчином кальцинованої соди. На завершення, нанесіть мастику.

Після обробок, поверхня басейну повинна відпочити. Ніяких механічних впливів і ходіння по дну басейну категорично не можна допускати протягом трьох днів. Температура повітря повинна бути плюсова. Саме з цієї причини, для таких робіт вибирають літній час.

Саме з цієї причини, для таких робіт вибирають літній час

Але не сподівайтеся на відпочинок в ці дні. Вам доведеться зволожувати оброблену поверхню чаші водою з розпилювача, щоб уникнути розтріскування і розшаровування нанесених матеріалів.

Настав час перевірити чашу басейну на предмет витоку. Наливаємо воду і даємо їй час в десять днів. При відсутності шлюбу гідроізоляційних робіт - витоку, звільняємо басейн і даємо можливість гарненько висохнути, видаляючи з'явився сміття.

Можна приступати до декорування керамікою або мозаїкою.

Якщо ж басейну у вас немає, а дуже хочеться, то можна придбати збірний або надувний. ТУТ детально описуються їх характеристики.

Читань: 5132 Роздрукувати

Як?
Немає праймера?
Виникли сумніви в приготуванні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама