Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція басейну зсередини і зовні своїми руками: всі способи і матеріали

  1. Загальні принципи гідроізоляції
  2. Надійний захист зсередини
  3. Ізоляційні матеріали та їх нанесення
  4. Обмазувальні матеріали і рідка гума
  5. Мембранні матеріали на основі ПВХ
  6. Полімерні просочують склади
  7. Бітумне покриття чаші

Водойми з монолітного бетону, блоків та інших матеріалів потребують додаткової гідроізоляції - це попереджає руйнування, продовжує термін експлуатації споруди і запобігає протікання Водойми з монолітного бетону, блоків та інших матеріалів потребують додаткової гідроізоляції - це попереджає руйнування, продовжує термін експлуатації споруди і запобігає протікання. Правильна гідроізоляція басейну гарантує довговічність і безпеку конструкції. Якість роботи залежить від обраних ізоляційних матеріалів і грамотного проведення робіт.

Загальні принципи гідроізоляції

Схема гідроізоляції басейну

Суть гідроізоляції - в створенні водонепроникного шару всередині чаші басейну і захисного бар'єру від грунту зовні. Ізоляційний шар захищає дно і стіни від негативного впливу води. При установці басейну дотримуйтесь технологію ізоляції:

  1. До початку робіт по установці басейну перевірте рівень грунтових вод на ділянці. Якщо він високий, встановіть дренажну систему.
  2. Під час будівництва водойми введіть в бетонну суміш пластичні добавки для зниження пористості і збільшення водонепроникності матеріалу.
  3. Просушіть чашу басейну після заливки.
  4. Перед фінальною обробкою викладіть внутрішній ізолюючий шар за допомогою обмазувальних складів або полівінілхлоридних плівок.
  5. Після висихання складів перевірте, чи немає протікання у водоймі.

Якісна гідроізоляція басейну зсередини своїми руками передбачає створення еластичного, міцного і здатного утримувати вологу шару.

Якісна гідроізоляція басейну зсередини своїми руками передбачає створення еластичного, міцного і здатного утримувати вологу шару

Дренажна система на ділянці

Надійний захист зсередини

Недостатньо захистити басейн від вологи зсередини - зовні на нього впливають грунтові води, що протікають під землею. Щоб на 100% запобігти руйнуванню від вологи, використовуйте гідроізоляцію двох типів - зовнішню і внутрішню.

Для зовнішньої захисту басейну від грунтових вод вибирайте ті ж методики, які застосовують при будівництві фундаментів будинків і підземних поверхів будівель.

Популярні способи - ізоляція обмазувальних сумішами і рулонні матеріали. У першому випадку розплавлений бітумний склад або сучасний засіб накладають на бетон по зовнішній стороні. У другому - на очищені і загрунтовані стінки басейну кріплять рулонну ізоляцію.

При замішуванні бетону додайте в нього ізолюючу суміш - вона одна не справляється з водою, але ефективна укупі з іншими матеріалами. Зсередини покрийте конструкцію одним з вологонепроникних оздоблювальних матеріалів.

«Пиріг» з бітумною ізоляцією

Ізоляційні матеріали та їх нанесення

Гідроізоляція басейну своїми руками починається з вибору кошти. Матеріали, які використовують професійні будівельники - плівки ПВХ, рідке скло або гума, полімерні мастики.

Обмазувальні матеріали і рідка гума

Обмазувальну гідроізоляцію продають у вигляді порошку і рідини. Розрахуйте кількість суміші, необхідне для ізоляції басейну, і виберіть виробника. Якість складу залежить від ціни - чим вона вища, тим краще продукт. Якщо ви не хочете через пару років робити капітальний ремонт басейну, не скупіться на ізоляційну суміш.

Для гідроізоляції басейну рідкої гумою своїми руками коректний:

  1. Очистіть бетонну основу за допомогою водного струменя і замажте тріщини. При необхідності видаліть іржу з металевих елементів.
  2. Приготуйте суміш з компонентів до повного розчинення так, як написано на упаковці. Зазвичай в рідину додають порошок, а не навпаки.
  3. Гладким шпателем нанесіть перший шар гідроізоляції і, не чекаючи його висихання, - другий. Товщина двох шарів не повинна перевищувати 2 мм.
  4. Після висихання паста буде схожа на гуму і перестане пропускати вологу. Не викидайте залишки суміші - вони можуть знадобитися, щоб замазувати виникають тріщини і відколи.

Чаша оброблена рідкої гумою

Мембранні матеріали на основі ПВХ

Полімерні мембрани для басейнів - гнучкі листи, що нагадують гуму. Мембранами викладають дно і стінки басейну. Установка проста і не вимагає участі професійних будівельників. Цей матеріал ідеальний для блокових конструкцій.

Переваги матеріалу:

  • витримує навантаження на розрив;
  • довговічний;
  • екологічно безпечний;
  • підлягає ремонту без залучення фахівців.

Укладання плівкового матеріалу

Істотні недоліки - чутливість до ударів і інших впливів, а також висока вартість. Порядок покриття водойми:

  1. Очистіть поверхні стінок і дна від забруднень, жирів і масел. Перевірте, чи не тріщин і раковин.
  2. Металеві елементи обробіть антикорозійними складами, а бетон - протигрибковий просоченням.
  3. Розкроїте мембрану. Для покриття кожної стіни використовуйте по одному цілісного листа з урахуванням припусків 10-15 см з кожного боку.
  4. Викладіть листи так, щоб один край потрапляв в кут встик, а другий лягав на нього внахлест.
  5. Приварите листи гідроізоляції один до одного за допомогою будівельного фена з гарячим повітрям.

ПВХ мембрани

Полімерні просочують склади

Просочення використовуйте як додатковий захист від вологи. Гідроізоляція басейну рідким склом та іншими просоченнями попереджає виникнення тріщин. Матеріал проникає всередину стінок водойми, утворюючи основу для шару штукатурки. Методика покриття басейну полімерної пропиткою на прикладі рідкого скла:

  1. Розбавте концентрат водою в співвідношенні 1: 2 і залийте в краскопульт.
  2. Обробіть очищену поверхню чаші в два шари - другий наносите після висихання першого.

Двокомпонентні стійкі не тільки до води, але і до хімічних чистячих засобів. Перевага просочення в тому, що її можна нанести на поверхню будь-якої форми.

Перевага просочення в тому, що її можна нанести на поверхню будь-якої форми

Краскопульт для кращого проникнення складу в бетон

Бітумне покриття чаші

Бітум використовують у випадках, коли необхідно заощадити на будівництві та гідроізоляції басейну. Він недовговічний і вимагає ідеально підготовленої поверхні для нанесення. Якщо у вас є причини використовувати бітум в якості гідроізоляції, скористайтеся рекомендаціями:

  1. Гарячий бітум залийте в ківш і звідти набирайте склад на кисть або валик. Пам'ятайте, що склад остигає за пару хвилин.
  2. Промазуйте стінки басейну зверху вниз, ретельно втираючи склад. Смуги наносите внахлест на 10-15 см. Товщина шару повинна бути не менше 2 мм.

Щоб швидше зробити бітумну гідроізоляцію басейну своїми руками, запросіть помічника для підтримки температури складу. Попросіть його тримати ківш над вогнем і додавати в нього нові елементи. Так склад не охолоне, а ви закінчите роботу раніше, ніж якщо будете діяти самостійно.

Так склад не охолоне, а ви закінчите роботу раніше, ніж якщо будете діяти самостійно

Розплавлений бітум швидко остигає

Завершивши роботу, укрийте басейн водонепроникним щільним матеріалом для захисту від сонячних променів і вологи мінімум на три доби. Доглядайте за внутрішньою поверхнею чаші - уникайте використання агресивних чистячих речовин. Якщо самостійно виконати гідроізоляцію водойми важко, краще довірити цю роботу фахівцям.

Відео по темі:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама