Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція басейну

  1. гідроізоляція басейну Як зробити басейн герметичним?
  2. Головні переваги гідроізоляції КТтрон.
  3. Гідроізоляція басейнів за допомогою гідроізоляційного матеріалу проникаючої дії.
  4. Гідроізоляція басейну за допомогою гідроізоляційних еластичних матеріалів.
  5. Комплексне рішення гідроізоляції басейну.
  6. Технологія влаштування гідроізоляційного покриття з використанням системи КТ трон
  7. Обладнання та інструменти для проведення гідроізоляції басейну:
  8. Підготовка поверхні:
  9. Гідроізоляція швів і стиків:
  10. Гідроізоляція бетону проникаючим складом:
  11. Догляд за обробленою поверхнею:
  12. Обробка поверхні після проникаючих складів:
  13. Вирівнювання поверхні басейну:
  14. Нанесення еластичного покриття:
  15. чистова обробка

гідроізоляція басейну

Як зробити басейн герметичним?

Завдання по гідроізоляції басейнів необхідно вирішувати з використанням тільки сучасних гідроізоляційних матеріалів, з обов'язковим дотриманням технології застосування даних матеріалів.
Варто звернути увагу, що в сучасному будівництві не існує однозначного підходу до герметизації басейну. Розберемося у всіх трьох варіантах:

  1. Кесонна чаша (нержавіюча сталь).
    Спочатку методом зварювання створюється внутрішня чаша басейну з нержавіючої сталі, далі бетонується. Хоча таке рішення не завжди поєднується із загальним дизайном проекту. До того ж, чесно кажучи, занадто дорого. Також не варто забувати, що вода в басейні з часом так чи інакше призведе до корозії навіть найякісніший метал.
  2. Гідроізоляція полімерними матеріалами.
    Виготовлення внутрішньої чаші басейну з поліетилену або іншого подібного матеріалу теж має ряд недоліків. Наприклад, слабкий опір механічних пошкоджень.
  3. Гідроізоляція матеріалами на цементній основі.
    Головна перевага гідроізоляційних матеріалів на цементній основі складається в однорідності матеріалів басейну і гідроізоляційного матеріалу. Гідроізоляція басейну, виконана з цементосодержащіх матеріалів, служить набагато довше аналогів і значно нижче за вартістю. Особливо якщо роботи виконані грамотними фахівцями і використовувалися тільки якісні матеріали.

Пропонуємо використовувати систему матеріалів КТтрон для гідроізоляції і ремонту бетонних, залізобетонних і кам'яних конструкцій.

Головні переваги гідроізоляції КТтрон.

  • висока якість гідроізоляційного покриття;
  • простота і швидкість нанесення покриття;
  • можливість нанесення на вологу поверхню;
  • довговічність;
  • система матеріалів і готових рішень для повного комплексу робіт: від заливки чаші до приклеювання плитки.

Хороший і надійний матеріал для гідроізоляції басейну повинен відповідати ряду вимог, таких як:

  • еластичність покриття, стійкість до постійних деформацій і навантажень;
  • екологічність, допустимість застосування в контакті з питною водою;
  • збереження своїх технологічних характеристик протягом тривалого терміну експлуатації.

Система КТтрон повністю задовольняє цим вимогам і включає в себе кілька способів гідроізоляції басейну.

Вибір того чи іншого методу залежить від поставлених завдань і кінцевої мети.

Гідроізоляція басейнів за допомогою гідроізоляційного матеріалу проникаючої дії.

Бетонну поверхню чаші басейну необхідно обробити проникаючим складом «КТтрон-1» . Ініціюючи зростання нерозчинних кристалів, він перекриває в товщі бетону пори і мікротріщини шириною до 0,3 мм, тим самим зводячи перешкоду воді і зупиняючи її просочування.

Гідроізоляція басейну за допомогою гідроізоляційних еластичних матеріалів.

Для вирівнювання нерівностей чаші, які ускладнюють подальші оздоблювальні роботи, рекомендуємо застосувати штукатурно-гідроізоляційний склад «КТтрон-6» . Цей матеріал цілком самостійно зможе утримати воду, але для повної гідроізоляції його рекомендується покрити обмазувальних еластичним складом «КТтрон-10 1К» або «КТтрон-10 2К» , Який виконує ще й захисну функцію і, за рахунок своєї еластичності, прекрасно витримує деформації конструкції і зберігає цілісність гідроізоляційного покриття.

Комплексне рішення гідроізоляції басейну.

З метою підвищення надійності та довговічності внутрішньої гідроізоляції басейну, при проведенні робіт на професійному рівні слід використовувати не один - два, а систему матеріалів в комплексі. Суть полягає в поєднанні проникаючої і обмазувальної еластичною гідроізоляції.

Технологія влаштування гідроізоляційного покриття з використанням системи КТ трон

Приготування розчинів для гідроізоляції басейну:

  • «КТтрон-1» 1 кг / 0,33-0,34 л води;
  • «КТтрон-2» 1 кг / 0,16-0,17 л води;
  • «КТтрон-8» 1 кг / 0,19-0,20 л води;
  • «КТтрон-6» 1 кг / 0,12-0,13 л води;
  • «КТтрон-10 1К» 1 кг / 0,24-0,25 л води;
  • «КТтрон-10 2К» 1 кг / 0,34 л еластіфікатора.

УВАГА! Рекомендується насипати суху суміш в воду (еластіфікатор). Забороняється повторне додавання води в готовий розчин.

Обладнання та інструменти для проведення гідроізоляції басейну:

  • перфоратор або відбійний молоток,
  • углошлифовальная машина з алмазним диском,
  • низькооборотної дриль з насадкою для приготування сумішей,
  • кисть з синтетичного ворсу (довжина ворсу 50-100мм),
  • щітка з металевим ворсом,
  • ємності для приготування сумішей,
  • робочі ємності (пластикове відро),
  • шпатель,
  • мірна ємність,
  • ваги.

Техніка безпеки:

Роботи з гідроізоляції басейну слід проводити тільки в спеціальному одязі: комбінезонах з щільної тканини, черевиках на гумовій підошві, щелочестойких гумових рукавичках, респіраторі, захисних окулярах.

Підготовка поверхні:

  • Видалити механічним способом стару плитку.
  • Видалити пухкий бетон механічним способом (із застосуванням відбійного молотка, перфоратора, апарату високого тиску (АВТ) типу Kärcher).
  • Очистити поверхню бетону за допомогою щітки з металевим ворсом від пилу, бруду, цементного молока, плиткового клею, фарби та інших матеріалів, що перешкоджають проникненню активних хімічних компонентів в бетон.
  • По всій довжині тріщин, швів, стиків, примикань і навколо введення комунікацій виконати штраби конфігурації «ластівчин хвіст» глибиною 30 мм і зовнішньої шириною 20 мм. У випадках більш критичного руйнування бетону і, як наслідок, збільшення ширини тріщин розмір штраби відповідно збільшується.
  • Очистити штраби щіткою з металевим ворсом, АВД.
  • При наявності активних течі підготувати порожнину шляхом додання їй форми «ластівчин хвіст» глибиною не менше 50 мм.

Для усунення напірної течі:

При наявності активних течі грунтових вод або фільтрації води крізь стіну басейну слід виконати ряд робіт:

  • Приготувати необхідну кількість розчину гідроізоляційного матеріалу «КТтрон-8» . Перемішування виробляти не більше 1 хвилини. Заповнити порожнину течі в формі «ластівчин хвіст» на дві третини розчином «КТтрон-8» , Притиснути і утримувати до закінчення схоплювання матеріалу.
  • Приготувати необхідну кількість розчину захисного матеріалу «КТтрон-2» . Заповнити їм залишилася порожнину (витрата матеріалу 2,0 кг / дм3).

Гідроізоляція швів і стиків:

Штробу ретельно зволожити. Приготувати розчин матеріалу «КТтрон-2» . Щільно заповнити їм штрабу (при штрабі 20 Х 30 мм, витрата матеріалу 1,35 кг / м.п.)

матеріал «КТтрон-2» має проникаючим ефектом, тому штроба під нього не потребує попередньої обробки проникаючими складами, що вигідно відрізняє лінійку матеріалів Заводу "КТ ТРОН" від інших марок.

Гідроізоляція бетону проникаючим складом:

Ретельно зволожити поверхню бетону.

Приготувати розчин гідроізоляційного матеріалу «КТтрон-1» , Нанести його в два шари пензлем з синтетичного волокна.

Перший шар наносити на вологе бетон пензлем, наносячи мазки акуратно в одному напряму (не розмазуючи). Перед нанесенням другого шару поверхню зволожити. Другий шар наносити на свіжий, але вже схопився перший шар. Рекомендується шари наносити в перпендикулярних напрямках. Розрахунок матеріалу при двошаровому нанесенні по гладкій поверхні 0,8 кг / м2, по шорсткою - 1,0 кг / м2.

Догляд за обробленою поверхнею:

Необхідно стежити за тим, щоб оброблені гідроізоляційними матеріалами поверхні протягом 3-х діб залишалися вологими, не повинно спостерігатися розтріскування і лущення покриття, строго дотримувався температурний режим.

Для зволоження оброблених поверхонь при гідроізоляції басейну слід застосовувати один з даних иетода: водне розпилення, укриття бетонної поверхні поліетиленовою плівкою. При догляді за поверхнею, обробленої з боку тиску води, термін зволоження рекомендується збільшити до 14 діб.

Обробка поверхні після проникаючих складів:

Подальшу обробку поверхні рекомендується проводити не раніше ніж через 2 тижні після нанесення проникаючої гідроізоляції «КТтрон-1» . Поверхня слід підготувати, обробити 4-5% розчином соляної кислоти (або оцтової) з витратою 0,5-1,0 л / м.кв2. Через 30 хвилин змити водою. Обробити поверхню 4-5% розчином кальцинованої соди. Рясно промити водою.

Вирівнювання поверхні басейну:

У тих випадках, коли стіни басейну потребують додаткового вирівнювання або виготовлені з матеріалу, що не підлягає обробці проникаючими складами, наприклад з цегли або бетону маркою нижче 150, допустимо створення товстошарового гідроізоляційного покриття з матеріалу «КТтрон-6» . Підготовка поверхні не відрізняється від вищенаведеної. Зверніть увагу! При товщині шару більше 10 мм розчин наноситься по штукатурної металевій сітці.

Нанесення еластичного покриття:

Для посилення гідроізоляції та запобігання водних течі через знову утворюються тріщини c розкриттям до 2 мм рекомендується провести обмазувальну гідроізоляцію «КТтрон-10 1К» або «КТтрон-10 2К» .

Рівномірно зволожити поверхню бетону, не допускаючи скупчення води. Приготувати розчин гідроізоляційного матеріалу «КТтрон-10 1К» або «КТтрон-10 2К» , Нанести його в два шари пензлем з синтетичного волокна ( «макловица»). Перший шар наносити на вологе бетон пензлем рівномірно, безперервно, завдаючи мазки в одному напряму (не розмазуючи). Товщина шару близько 1 мм. Другий шар можна наносити на вже затверділий, але ще не висохлий перший шар (приблизно через 4-6 годин). Радимо наносити шари в перпендикулярних напрямках.

Розрахунок матеріалу: при двошаровому нанесенні товщина шару досягає 2 мм, що відповідає витраті матеріалу 2,5 кг / м2

Місця стиків, примикань, швів слід посилити армировочной сіткою з вічком 5 мм із захопленням по 5 - 10 см в кожну сторону способом утапливания її в свіжонанесений шар «КТтрон-10 1К» або «КТтрон-10 2К» .

чистова обробка

Тут кожен використовує своє творче начало і включає фантазію на повну потужність.

Однак, ні для кого не секрет, що в облицювальній шарі басейну при його наповненні водою виникають стискаючі зусилля, в результаті чого плитки намагаються наблизитися один до одного протягом усього терміну експлуатації. І, якщо шви між ними затерті нестисливим матеріалом, то плитка відходить від клею. Для того щоб цього уникнути необхідно застосовувати клею та затирання, здатні сприймати виникають деформації. Ми рекомендуємо використовувати спеціальний еластичний клей для плитки «КТтрон-101» , Який чудово поєднується з еластичним покриттям «КТтрон-10 1К» і «КТтрон-10 2К» , Доповнюючи його еластичні властивості, і ідеально підходить для облицювання басейнів.

Ми рекомендуємо використовувати спеціальний еластичний клей для плитки   «КТтрон-101»   , Який чудово поєднується з еластичним покриттям   «КТтрон-10 1К»   і   «КТтрон-10 2К»   , Доповнюючи його еластичні властивості, і ідеально підходить для облицювання басейнів

Для консультації з питань застосування матеріалів КТтрон при ремонті і гідроізоляції басейну зверніться за телефоном 8 (343) 253-60-30 або надішліть тех.задания на пошту [email protected] з темою "гідроізоляція басейну".

Гідроізоляція басейну Як зробити басейн герметичним?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама