Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція бетонної підлоги: типи, інструкція по виконанню, особливості, вартість, необхідність

  1. типи гідроізоляції
  2. Попередня підготовка поверхні
  3. Технологія виконання робіт
  4. Монтаж бетонної підлоги на грунт
  5. Гідроізоляція підлоги в лазні своїми руками
  6. На що звернути увагу при укладанні гідроізоляції
  7. Вартість матеріалів і роботи
  8. Навіщо потрібна якісна гідроізоляція підлоги

Від вогкості в приміщеннях не застрахований ніхто, особливо це актуально для будинків новобудов. Зайва вологість не тільки негативно впливає на оздоблювальні матеріали, вона також здатна поступово руйнувати несучі елементи будівель, що в підсумку призводить до обвалення і деформацій. Щоб уникнути подібних проблем, необхідно виконати хорошу гідроізоляцію бетонної підлоги . Вона виконується кількома методами, важливо вибрати найбільш оптимальний варіант.

типи гідроізоляції

Вся гідроізоляція бетонних підлог ділиться фахівцями на три різновиди:

  1. Обмазочная - поверхня підлоги покривається в кілька шарів епоксидною смолою або бітумною мастикою;
  2. Рулонний - використовують толь, руберойд або інші рулонні матеріали. Для досягнення більшого ефекту їх застеляють в кілька шарів;
  3. Стяжка з спеціальних складів на основі асфальту або цементу товщиною до 3 см.
Від вогкості в приміщеннях не застрахований ніхто, особливо це актуально для будинків новобудов

Обмазувальна гідроізоляція

Найбільш ходовими способами захисту від води є обмазувальної і рулонний, особливо актуальні вони в таких сирих приміщеннях як ванні кімнати або лазні.

Попередня підготовка поверхні

Гідроізоляція під бетонну підлогу вимагає ретельної попередньої підготовки. З кімнати виносять всі меблі та інші предмети побуту, замінюють труби і інші комунікації і тільки після того, як всі брудні роботи виконані, можна приступати до гідроізоляції. Підготовка містить такі пункти:

  • З поверхонь видаляють старе покриття, також необхідно зняти верхній шар бетонної стяжки, який зазвичай має білявий колір;
  • Робоча ділянка ретельно грунтують в кілька шарів;
  • Коли грунтовка остаточно висохне, можна приступати до забивання тріщин і інших деформацій, для цього можна застосовувати як звичний цементний розчин, так і різні ремонтні суміші. В останньому випадку якість робіт більш високе. Досвідчені будівельники рекомендують закладати щілини із застосуванням армуючої сітки.

Якщо планується обмазочная гідроізоляція, то робочі ділянки повністю готові. При використанні ізоляції в рулонах додатково буде потрібно вирівнювання підлоги.

Технологія виконання робіт

Гідроізоляційні роботи своїми руками можна виконати різними способами. При виборі варто враховувати вартість будівельних матеріалів, складність виконання ремонту і надійність. Щоб зробити правильний вибір, варто розглянути технологію виконання робіт всіх доступних способів.

Щоб зробити правильний вибір, варто розглянути технологію виконання робіт всіх доступних способів

гідроізоляція підстави

Обмазувальна гідроізоляція вважається найпоширенішим варіантом. Мастика, яка наноситься на поверхню, не вимагає попереднього вирівнювання статі, проте володіє відмінним водовідштовхувальним ефектом. Гідроізоляція бетонної підлоги в туалеті або ванній кімнаті може бути виконана в стислі терміни і з невеликими витратами, крім того можна відзначити надійність такого методу. Наносити бітумний або інший розчин потрібно починати зі стіни, яка навпаки дверей, при цьому ретельно розрівнюючи на поверхні шпателем або іншим зручним інструментом. На упаковці обмазувальних розчинів зазвичай вказують методику обробки і повне час висихання. Якщо має бути нанесено декілька шарів, то їх наносять в різних напрямках.

Якщо запланована рулонний або оклеечная гідроізоляція, то інструкція до виконання робіт буде виглядати так:

  • З використанням будівельного рівня перевіряють наскільки підлога рівний. Якщо є нерівності, які перевищують 5 мм, то їх вирівнюють методом зрубу. Кути між стіною і підлогою необхідно трохи скруглить, зробити це можна за допомогою цементного розчину, який складається з однієї частини цементу і трьох частин піску;
  • Далі поверхню ретельно очищають за допомогою промислового пилососа або металевої щітки і розкривають гарячим бітумом. Таке покриття дозволяє створити максимально щільне зчеплення між матеріалами;
  • Рулонну ізоляцію розгортають на рівній ділянці на добу - це дозволить уникнути здуття і бульбашок при укладанні;
  • Потім матеріал нарізається на шматки потрібного розміру і згортається в рулони виворітного стороною всередину;
  • Одну сторону руберойду промазують мастикою і укладають на ремонтується ділянку підлоги.

При укладанні такого матеріалу необхідно стежити за тим, щоб нахлест смуг був не менше 1 см. Коли роботи виконуються самостійно, потрібно звернути увагу на здуття і хвилі.

В цьому випадку проблемну ділянку потрібно акуратно надрізати, залити туди бітум і знову приклеїти, при цьому добре придавити і вигнати все повітря. Такий метод захисту від вологи більш дорогий і тривалий за часом, проте на подібних речах економити не варто. Це допоможе зберегти житло сухим, а також уникнути неприємностей з сусідами з нижніх поверхів.

Монтаж бетонної підлоги на грунт

Бетонна підлога безпосередньо по грунту - це один з найлегших і поширених способів облаштування попереднього покриття підлоги приватного будинку. Найчастіше такий спосіб застосовується в будинках, які мають стрічковий фундамент. Такий метод облаштування підлоги актуальний тільки для споруд, які опалюються взимку. Роботи виконуються в кілька етапів і включають такі операції:

  • Засипка підготовленій поверхні піском, щебенем або керамзитом;
  • Заливка бетонного розчину;
  • Гідроізоляційний шар;
  • Цементна стяжка.

Так як в цьому випадку бетонна стяжка виконується прямо на грунт, то є велика ймовірність проникнення грунтових вод. Гідроізоляція бетонної підлоги по грунту повинна виконуватися герметично, для цієї мети ідеально підходить поліетиленова плівка в кілька шарів або руберойд. Щоб досягти максимальної герметичності стиків, ізоляційний матеріал укладається внахлест, а всі з'єднання ретельно проклеюються скотчем.

Щоб досягти максимальної герметичності стиків, ізоляційний матеріал укладається внахлест, а всі з'єднання ретельно проклеюються скотчем

Рулонний гідроізоляція

Гідроізоляція підлоги в лазні своїми руками

При будівництві лазні дуже важливо знайти правильне конструктивне рішення щодо відведення води за межі приміщення. Який би матеріал не був обраний для облаштування підлоги, дуже важливо, щоб поверхня була теплою як влітку, так і взимку. Підлоги з дерева вважаються комфортними і теплими, однак при постійному впливі вологи вони швидко почнуть гнити і вийдуть з ладу. Бетонна підлога більш стійкий до впливу води, але його виготовлення потребує багато часу і сил.

Гідроізоляція бетонної підлоги в лазні повинна бути виконана за всіма будівельними нормами і правилами - це допоможе уникнути надмірної вогкості і деформації споруди. Всі роботи можна умовно розділити на такі операції:

  • На бетонну поверхню наносять цементну стяжку товщиною не менше 2 см;
  • Площина статі ретельно готується, на ній не повинно бути ніяких нерівностей, горбків і інших деформацій. Також необхідно очистити її від забруднень, таких як масляні плями або плями фарби;
  • Пол рівномірно розкривається бітумною мастикою в кілька шарів, напрямки шарів потрібно чергувати;
  • Поверх мастики укладається рулонний гідроізоляція, можна використовувати толь, руберойд або товстий поліетилен.

Після того як всі роботи виконані, можна приступати до настилу підлогового покриття. Найчастіше використовують дерево хвойних порід, так як воно більш за все просякнуте смолою і не схильне до швидкого загнивання.

Найчастіше використовують дерево хвойних порід, так як воно більш за все просякнуте смолою і не схильне до швидкого загнивання

Захист статі від води

На що звернути увагу при укладанні гідроізоляції

Професійні будівельники намагаються звернути увагу на такі деталі при облаштуванні гідроізоляції:

  1. Гідроізоляційні матеріали повинні бути гладкими, без будь-якої посипання;
  2. Якщо використовується поліетиленова плівка, то вона не повинна мати навіть незначних пошкоджень - це зменшує її ізоляційні властивості;
  3. Для досягнення максимального гідроізоляційного ефекту можна комбінувати методи ізоляції;
  4. При покритті підлоги мастикою особлива увага приділяється стиках статі зі стінами. Щоб досягти максимального гідроізоляційного ефекту, мастикою варто розкрити кілька сантиметрів стіни;
  5. Після закінчення ремонтних робіт поверхню підлоги не повинна піддаватися механічним і іншим впливам близько трьох діб.

Якщо все виконано правильно, відповідно до технології, то служити гідроізоляція буде не один десяток років.

Вартість матеріалів і роботи

Для того щоб захист від вологи вийшла якісною, не варто економити на будівельних матеріалах, купувати їх бажано у перевірених постачальників. Вартість безпосередньо залежить від обраних будматеріалів, найдешевшим способом на сьогодні залишається обмазочная гідроізоляція за допомогою будівельного бітуму. Якщо ремонт виконується своїми руками, то це дозволяє заощадити досить коштів, так як вартість виконання робіт практично дорівнює вартості витратних матеріалів.

Навіщо потрібна якісна гідроізоляція підлоги

Ізоляція від вологи потрібна при облаштуванні будь-якої статі, як в приватному будинку, так і в квартирі. Особливо актуальним є питання ізоляції в таких приміщеннях з підвищеною вологістю як ванна або лазня. Бетонну стяжку часто використовують як в новобудовах, так і при ремонтах старих будинків. Така підлога потребує ретельної гідроізоляції - це дозволяє уникнути намокання і псування оздоблювальних матеріалів.

Пол в приватному будинку найбільш схильний до дії вологи, і при поганій захисту бетон дуже швидко просочується водою, яка потім потрапляє в приміщення. Якщо немає бажання робити капітальний ремонт щороку, то варто один раз витратити гроші і час, і виконати хорошу гідроізоляцію, що запобіжить порчу стін і майна, а також позбавить від неприємностей з сусідами, якщо житло знаходиться в багатоповерховому будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама