Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цегляної стіни зовні будівлі, як почати?

  1. Навіщо потрібно гідроізолювати стіну?
  2. Особливості гідроізоляції цегляних стін
  3. Види ізолюючих матеріалів
  4. Зовнішня гідроізоляція стіни
  5. Внутрішня ізоляція стін
  6. Універсальна гідроізоляція
  7. Ізоляція від вологи цегельного фундаменту
  8. Збереження цоколя від вологи
  9. висновок

Цегла - це поширений будівельний матеріал, який має пористу (дихаючу) структури, яка здатна вбирати вологу в атмосфері, від чого згодом отсиревает. Але, подібні опади не здатні максимально швидко вбратися даними будівельним матеріалом в слідстві того, що вже через кілька секунд вони випаровуються в повітрі, а ось більш суворі природні умови здатні завдати цеглі досить серйозної шкоди.

У цій статті буде детально розглянуто процес гідроізоляції, його види та особливості проведених будівельних робіт.

Цегла - це поширений будівельний матеріал, який має пористу (дихаючу) структури, яка здатна вбирати вологу в атмосфері, від чого згодом отсиревает

Процес гідроізоляції цегляної стіни

Навіщо потрібно гідроізолювати стіну?

Гідроізоляція всіх стін - це досить важливий етап при будівництві будь-якої будівлі для того, щоб стіни прослужили набагато довше, так як на їх експлуатаційний стан негативно позначаються погодні умови, опади і зміни температури.

Якщо, не зробити ізоляцію від води, то вона, проникаючи, всередину цегли через невеликі тріщинки вступає в хімічну реакцію з компонентами будівельного матеріалу, що призводить до передчасного старіння матеріалу, ламкості і його крихкості, а всі додаткові елементи (сталева сітка і прути) буду іржавіти.

Внаслідок чого, міцність і несуча здатність стіни значно зменшується. Тому будь-якому домовласникові рекомендується уважно поставитися до цього етапу при будівництві його фортеці, інакше через кілька років вона може згнити.

Особливості гідроізоляції цегляних стін

Як правило, захист стін від попадання вологи проводиться зовні, так як зсередини вона рідко, коли потрібно, а також може тільки погіршити стан стіни. Пов'язано це з тим, що внутрішня ізоляція призводить до утворення зайвої вологи всередині будівельного матеріалу при взаємодії з цементним фундаментом. Саме тому подібну роботу потрібно проводити під час будівництва самої будівлі.

Види ізолюючих матеріалів

  • Обмазочная. Для проведення цих робіт використовується будівельна мастика, виготовлена ​​на бітумної основі з додаванням синтетичної смоли для посилення вязочних властивостей матеріалу. Хорошою альтернативою бітумної мастики є її більш сучасний аналог на основі еластичного полимерцементного складу. У полімерцементну основу входить штучна висушена суміш, яка розчиняється в латексної воді (співвідношення один до одного). Завдяки такому складу матеріал володіє розтягують і в'яжучі властивості.
  • Обклеювальна ізоляція - це найдешевший, простий спосіб гідроізоляції стін будинку. Обклеювальна основа для стін складається з картону і склотканини, які просякнуті товстим папером. Даний матеріал випускається в трьох видах: рулон, лист, панельна основа. Обклеювання рекомендується використовувати при зовнішньої ізоляції від води.
  • Руберойд також можна віднести до одного з багатьох способів захисту стін від води, але через свою неміцність він надмірно схильний до механічних пошкоджень і гниття. Перевага руберойду - недорога вартість і швидкий монтаж. Більш міцним матеріалом є Склотканинні руберойд, але коштує він значно дорожче. Для продовження його терміну експлуатації рекомендується використовувати заливний шар цементу.

Обмазувальна гідроізоляція

Перед нанесенням захисного шару стіну необхідно очистити і вирівняти для того, щоб отримати ідеальний результат.

Зовнішня гідроізоляція стіни

Для того щоб захистити стіни від впливу різних погодних факторів необхідно забезпечити їм гідроізоляцію цегляної стіни зовні такий спосіб:

  • зі стіни необхідно видалити забруднення і залишки попередніх покриттів (якщо, такі є). Не повинно залишитися нерівностей, жирних плям, слідів фарби;
  • при необхідності робочу поверхню вирівнюють, гарантують і рівномірно висушують для запобігання утворення нерівностей;
  • далі, в залежності від того, який вид гідроізоляції був обраний (вертикальний і горизонтальні) починається нанесення матеріалу. У першому випадку для вертикальної ізоляції стін використовуються універсальні покриття - обклеєні матеріали, а в другому - обмазувальні.

Поклейка ізоляційних засобів:

  • Стіна нагрівається звичайної пальником до теплого стану, після чого на неї наклеюються спеціальні смужки, що захищають від вологи і надходження води цегляну стіну.
  • Нанесені смужки вирівнюються і висихають.

Обмазка цегляної стіни:

  • в цьому випадку робочу поверхню також рекомендується розігріти для того, щоб матеріал краще взявся;
  • далі, звичайним валиком або пензликом починається обмазка цегляної стіни до її повного покриття;
  • матеріал висихає і застигає.

Внутрішня ізоляція стін

Гідроізоляція цегляної стіни зсередини від надходження води використовується в тому випадку якщо, приміщення ще необхідно утеплити, так як в даному випадку все матеріали наносяться не на саму робочу поверхню, а зверху неї. Робиться це в такий спосіб:

  • Для цих цілей краще всього використовувати спеціалізовані просочення, а також штукатурки і обмазки з додаванням водовідштовхувальних компонентів. Також з недавніх пір досить часто стали використовувати рідку просочення, наприклад, рідкі шпалери наносяться на стіну, які самі собою мають на увазі вбирання вологи. Правда, такий засіб захисту доведеться час від часу міняти.
  • Також домовласник або робітник може використовувати сухі обмазувальні матеріали з додаванням акрилових компонентів і будівельної мастики. Подібну гідроізоляцію робитиме в рази складніше, але прослужить, як ви вже напевно зрозуміли, в кілька разів довше. Найближча її заміна загрожує тільки через 15-20 років (переклеїти рідкі шпалери доведеться вже через 7 років, так як вбирають компоненти перестануть виконувати свої обов'язки).

Захист стін від вологи всередині будівлі

Універсальна гідроізоляція

Універсальної обробкою цегляної стіни можна назвати традиційний спосіб гідроізолювання зі злегка вдосконаленою конструкцією. Іншими словами, поверх багатослівній конструкції, яка складається з 50-ти міліметрового дренажу, рулону гідроізольований матеріалу, деревна обшивка і закріплює каркас накладається цегляна стіна. Подібна конструкція не тільки добре протистоїть волозі, а також утеплює стіни за рахунок багатошаровості.

Головною особливістю даного конструктивного рішення можна назвати подвійною руберойдовий шар, який протистоїть проникаючої вологи.

Слід пам'ятати, що у універсальної захисту від вологи є свої слабкі місця, які варто врахувати під час будівельних робіт:

  • Балконні та віконні отвори мають слабку герметизацію, для її забезпечення використовуються відливи з металу. Вони кілька перевершують аналогічні рулонні ізолятори вологи за рахунок більш тривалий час терміну експлуатації та універсальності, але коштують відповідно дорожче.
  • Шви цегляної кладки - це теж досить вразливе місце, яке потребує додаткового захисту. Як правило, їх заповнюють цементним розчином, але через його щільності досить часто шви залишаються незаповненими. В цьому випадку необхідно злегка розбавити розчин і провести заливку повторно.

Також канали цегляної кладки можуть засмічуватися, що погано позначається на їх експлуатаційні властивості. Для того, щоб уникнути цю ситуацію необхідно:

  • У дренажної порожнини розміщується додаткова сітка для уловлювання і утримання потрапляє сміття.
  • Під час будівельних робіт переконайтеся, що відстань між стіною і дренажем менше 50 міліметрів, в іншому випадку вода може все-таки проникнути всередину.

Універсальна гідроізоляція

Ізоляція від вологи цегельного фундаменту

Гідроізоляція цегельного фундаменту також грає важливу роль для того, щоб захистити свій будинок від проникнення небажаної вологи. Для того щоб здійснити дані ремонтні роботи необхідно:

  • очистити підлогу від зовнішнього покриття (лінолеум, паркет, ковролін тощо);
  • очистити робочу поверхню від усіх забруднень і нерівностей, які могли з'явитися за час існування будинку.

Рівномірно обмазати фундамент гідроізоляційної мастикою, яка є надійним, практичним, а також недорогим будівельним матеріалом, який захистить будинок від надходження ґрунтових вод і протікання.

  • Висушіть нанесену мастику. Зктем поверніть підлогове покриття на його місце (рекомендується для кращого закріплення просушити кінцевий варіант будівельним феном близько хвилини для того, щоб мастика не пересохло, але встигла злипнуться з верхнім покриттям).

Збереження цоколя від вологи

Цоколь також необхідно захистить від попадання води , Так як через це будівля може почати гнити. Найкраще підходить горизонтальна гідроізоляція, яка максимально щільно прилягає до основи робочої поверхні і не пропускає вологу.

висновок

Як бачите, гідроізоляція цегляних стін - це дуже важливий аспект при будь-якому будівництві, так як захист від проникнення вологи - це запорука довговічності будинку. Також слід пам'ятати, що надмірна кількість вологи призводить до передчасного гниття споруди.

Для початку необхідно визначитися, який саме тип ізоляції домовласник буде використовувати (горизонтальний або вертикальний) і який найкраще підходить тип обробки (обклеювання, нанесення спеціальної будівельної мастики тощо) для використовуваних будівельних матеріалів.

Навіщо потрібно гідроізолювати стіну?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама