Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цоколя з цегли

  1. Ізоляція між цоколем і фундаментом
  2. Використання проникаючих складів
  3. Гідроізоляція під облицюванням
  4. Пристрій захисного шару зсередини приміщення

Гідроізоляція цегляної кладки - обов'язковий етап роботи, який повинен бути проведений ще на стадії будівництва цоколя. Багато домовласники впевнені, що товсті цегляні стіни не потрібно додатково ізолювати від проникнення вологи - це поширена помилка. Постійний вплив вологи буде негативно позначатися на експлуатаційних характеристиках матеріалу, в результаті чого почнеться його передчасне руйнування.

Це обумовлено тим, що проникла в теплу пору в структуру розчину і самого цегли вода, взимку замерзає і розширюється, утворюючи лід. Через це ефекту розширення будматеріал руйнується зсередини.

Ізоляція між цоколем і фундаментом

Перш за все, потрібно ізолювати цокольну частину будівлі від фундаменту. Це робиться тому, що велика частина вологи в цегляний цоколь і стіни будинку потрапляє саме від фундаменту, який розташований в грунті. Така ізоляція називається горизонтальною і виконується за допомогою рулонного матеріалу, покладеного зверху на фундамент.

Така ізоляція називається горизонтальною і виконується за допомогою рулонного матеріалу, покладеного зверху на фундамент

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту.

Роботи найкраще проводити з використанням сучасних високоефективних Гідроізолятор. Перш за все, увагу слід звернути на бітумні мастики з додаванням полімерів. У комбінації з ними використовується спеціальний полімерно-бітумний матеріал. Лист цього матеріалу необхідно настелити на матеріал фундаменту внахлест, з заходом на стіну.

Потім потрібно притиснути всі з'єднання ізолятора за допомогою валика, просоченого бітумною мастикою. В результаті проведених маніпуляцій ми отримуємо високоякісний і вкрай ефективний гідроізоляційний шар між цегляною кладкою (цоколем) і фундаментом.

Звичайно, роботи такого типу можуть бути проведені тільки в тому випадку, якщо будинок ще перебуває на стадії будівництва. Якщо ж цокольні стіни вже зведені, то відокремити таким чином цегляну кладку від фундаменту ніяк не вийде (навряд чи хтось погодиться розбирати стіни заради гідроізоляції цегли).

Використання проникаючих складів

Кілька років тому поняття «проникаюча гідроізоляція» навіть для багатьох професійних будівельників був знайоме лише по книгах і зарубіжним посібниками. В останні ж роки будівельний ринок активно розвивається, і яка проникає ізоляція зміцнює свої позиції.

В останні ж роки будівельний ринок активно розвивається, і яка проникає ізоляція зміцнює свої позиції

Принцип дії проникаючої гідроізоляції.

Більшість забудовників відлякує висока ціна на подібну ізоляцію, тому вони або зовсім не захищають цегляну кладку цоколя від впливу вологи, або використовують для цього дешеві, але невідповідні матеріали.

Використання якісних складів для проникаючої гідроізоляції цегельного цоколя дозволить звести до мінімуму ймовірність проникнення вологи в структуру поверхні, в розчин і кладку. Це гідний результат, який повністю виправдовує вкладені кошти.

Дія проникаючих ізоляторів досить просте - спеціальний склад містить активні речовини, які вступають в реакцію з водою. В результаті цієї реакції утворюється речовина, що нагадує гель. Цей гель проникає в усі мікротріщини, капіляри та інші отвори стіни, які непомітні для ока людини, повністю їх заповнюючи. В результаті цього навіть при активному впливі волога не зможе проникнути всередину цегляної кладки.

Обробку цегляної кладки за допомогою проникаючої гідроізоляції можна виконати за допомогою валика або пензлика. Перед проведенням робіт необхідно зачистити поверхню стіни від бруду, жирових плям, пилу, а також змочити її для максимально ефективного впливу ізолятора.

Наносити проникаючу ізоляцію необхідно 2-3 рази - аж до того моменту, поки не буде утворено ефективний гідравлічний бар'єр. Як правило, на упаковці з проникаючою гідроізоляцією для цегли зазначено, скільки саме верств потрібно нанести.

Гідроізоляція під облицюванням

Ізолювати цегляну кладку цоколя і стін можна при обробці облицювальним матеріалом. Зрозуміло, якщо між стіною і облицюванням передбачений технологічний зазор (якщо використовується сайдинг, вентильований фасад і т. П.). Під обробку може бути укладений і гідроізоляційний, і теплоізоляційний матеріал.

Під обробку може бути укладений і гідроізоляційний, і теплоізоляційний матеріал

Гідро- і парозахисної плівка укладається поверх утеплювача.

При виборі гідроізолятора в цьому випадку потрібно виходити зі своїх вимог і можливостей. Можна взяти спеціальну захисну мембрану або плівку.

Головне в цьому випадку, не переплутати послідовність: спочатку укладається теплоізоляційний матеріал, а вже після на нього гідроізоляція, яка буде захищати утеплювач і стіни.

Пристрій захисного шару зсередини приміщення

Для додаткового захисту приміщення від вологи або в тому випадку, коли немає можливості створити гідроізоляційний шар зовні будівлі, цегляна кладка повинна бути максимально захищена від проникнення вологи зсередини.

  • Перед проведенням гідроізоляційних робіт необхідно зняти всю обробку зі стін, залишивши лише чорнову цегляну кладку.
  • Виконати гідроізоляцію цегляної стіни в цьому випадку можна також з використанням проникаючого ізолятора. На додаток до цього, для створення максимально ефективного шару, обробити цегляну поверхню за допомогою полімерної мастики, зробленої на основі цементу.
  • Особливо ретельно обробляються стики стін і кути приміщення. На них слід додатково змонтувати армуючої ізоляційну стрічку. Така стрічка продається практично у всіх будівельних магазинах. Обов'язково уточніть у менеджерів магазину, чи підходять придбані матеріали для використання на цегельному підставі.

Потрібно враховувати, що для виконання робіт всередині будівлі слід користуватися тільки тими матеріалами, які в процесі експлуатації не будуть виділяти небезпечних речовин.

Проводити роботи з гідроізоляції цегляних стін цілком можна самостійно. За великим рахунком, вам буде достатньо придбати гідроізоляційні матеріали і склади, прочитати інструкцію з їхнього приготування та нанесення, після чого обробити всі поверхні.

Виконувати гідроізоляцію цегли потрібно обов'язково, навіть в тих випадках, коли на ділянці спостерігається низький рівень грунтових вод і, в принципі, хороші кліматичні умови.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама