Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція цоколя

  1. Поетапне пристрій гідроізоляції цоколя
  2. Вертикальна гідроізоляція цоколя

Як правило, при зведенні будівлі заглиблення фундаменту становить близько 1,5 м Як правило, при зведенні будівлі заглиблення фундаменту становить близько 1,5 м. У сукупності з відстанню від підлоги першого поверху будинку до рівня землі (зазвичай це 1 м) становить 2,5 м. Горизонтальна і вертикальна гідроізоляція цоколя - можливість надійно захистити підставу будови від вологи і експлуатувати повноцінно цокольний поверх в господарських та житлових цілях.

Поетапне пристрій гідроізоляції цоколя

Перше, що необхідно зробити - навколо будинку вирити траншею, довжина якої повинна дорівнювати глибині залягання фундаменту. Далі в неї вкладається дренажна труба - це дозволить забезпечити ефективне відведення грунтових вод в дренажний колодязь. Наступний крок - пристрій вимощення з асфальту або бетону. Отмостка прокладається по периметру будинку, її ширина дорівнює 1 м. Дані заходи необхідні для того, щоб запобігти зайвому зволоження грунту навколо будинку під час дощів і інтенсивного танення снігів. Отмостка робиться під ухилом від стіни цоколя (1,2 см на 1 м довжини).

Стик вимощення і цоколя герметизується. В результаті усадки грунту в цьому місці найчастіше утворюються тріщини. В якості герметика використовують тіоколової або уретанові мастики.

Вертикальна гідроізоляція цоколя

Найбільшою популярністю користується обклеювальний метод, при якому використовуються рулонні матеріали, такі як руберойд і стеклоизол. Якщо на ділянці сухі грунти гідроізоляція льоху і цокольного поверху може проводитися обмазувальних способом з використанням гарячого бітуму або мастики. Обклеювання, також як і глину виробляють спочатку зовні.

Горизонтальна або відсічна гідроізоляція цоколя - це роботи, спрямовані на захист стін і підлоги підвального приміщення.

Пристрій ізоляції підлог від капілярного проникнення вологи - основні етапи: Пристрій ізоляції підлог від капілярного проникнення вологи - основні етапи:

  • підлоги вирівнюють піском, трамбують і укладають шар щебеню;
  • пісочно-щебеневу подушку проливають водою, після чого проводиться укладання арматури;
  • підготовлену основу заливається бетонним розчином товщиною не менше 0,5 м;
  • бетонну основу застеляють товстою поліетиленовою плівкою або стеклоизол, передбачаючи перехлест швів і склеювання;
  • поверх ізоляції укладається шар утеплювача;
  • робиться другий шар стяжки з використанням арматури.

Гідроізоляція цоколя горизонтального типу може використовувати замість металевого армування спеціальні добавки до бетону (фиброволокно, пластифікатори) або пластикову сітку. Якщо в якості утеплювача взяти екструзійний пінопласт, то буде досить одного шару стяжки. Далі проводиться гідроізоляція швів. По контуру приміщення прокладають ущільнювальну стрічку.

Якщо грунтові води на ділянці розташовані високо, перший шар бетонної стяжки слід укладати на глиняний прошарок товщиною 0,25 м.

Зовнішня гідроізоляція цегляної кладки цоколя може бути проникаюча. Однак найбільш актуальним на сьогоднішній день є метод обмазування стін цокольного поверху спеціальним складом з рідкої гуми, товщина якого всього кілька міліметрів, а ефективність - максимальна.

Для обмазки потрібно приготувати розчин з двокомпонентної суміші і нанести його на стіни. Далі за допомогою жорсткої щітки склад розмазують, після чого валиком вирівнюють його по всій поверхні. Це дозволяє надійно закупорити пори і капіляри кладки і бетону нерозчинними кристалами. Для того щоб гідроізоляції швів і поверхонь була максимальною, слід строго дотримуватися інструкції і пропорції при роботі з гідроізоляційними сумішами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама