Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху - як її зробити правильно?

  1. Гідроізоляційна плівка або гидробарьер
  2. Полімерні мембрани - якісна ізоляція
  3. Бітумні рулонні матеріали
  4. застосування мастики
  5. фарбувальна гідроізоляція
  6. Що робити з трубою або димарем?

Якісна і правильна гідроізоляція покрівлі - запорука «сухості» та затишку в приміщенні. Сучасні покрівельні матеріали дуже різноманітні. Вони виготовляються з різних матеріалів, у них різні технології установки і захисту, в тому числі і гідрозахисту.

На сьогоднішній день існує кілька основних типів гідроізоляції дахів, в залежності від способу їх установки, власне, в статті ми їх і розглянемо.

Гідроізоляційна плівка або гидробарьер

Чоловік укладає плівку

Її встановлюють безпосередньо під самим покрівельним матеріалом. Це найпростіший, дієвий і дешевий спосіб захисту від протікання.

Плівкова гідроізоляція даху призначена для скатних (гостроверхих) дахів. Вона не підходить для бетонних плоских конструкцій. Область її застосування - це похилі шиферні покрівлі, з бітумного шиферу. Гідроізоляція даху з профнастилу, металочерепиці може виконуватися аналогічно.

Гідроізоляційна плівка являє собою тонку перфоровану плівку. Її укладають на крокви - каркас даху. Зверху плівка закріплюється латами. Починають настилати плівку від карниза у напрямку до коника.

Порада: У разі якщо скат даху становить приблизно 30 градусів, нахлест плівки слід робити шириною близько 150-200 мм. Якщо ухил більш «гострий», то нахлест повинен бути більше до 250 мм.

Зверху на плівку, на обрешітку, встановлюються покрівельні листи (металопрофіль, черепиця, шифер).

Для утеплених конструкцій, в парі з гідробар'єром, використовується паробар'єр.

Шари паро і гідроізоляці і даху розташовуються в такій послідовності:

  • Перекриття.
  • Паробар'єрна плівка.
  • Утеплювач.
  • Гідробар'єр.
  • Дах.

Полімерні мембрани - якісна ізоляція

Укладання полімерної мембрани

За своїми властивостями мембрани трохи схожі з гідробар'єрних плівкою. Вони також використовуються при облаштуванні скатних дахів різних конфігурацій. Мембрани володіють відмінним технологічним якістю. Зовні вони є надійною перешкодою для води, і не пропускають вологу всередину, при цьому безперешкодно пропускають водяні пари зсередини.

До переваг мембран відносять також можливість її укладання відразу на утеплювач, без формування технологічного зазору для вентиляції.

Бітумні рулонні матеріали

Вони підходять для установки гідроізоляції на плоских дахах та на скатних поверхнях.

Укладання бітумної ізоляції

Бітумні рулони складаються з каркасного полотна, яке просякнуте бітумним складом. Є багато різних різновидів матеріалу. Вони відрізняються між собою за типом каркасного полотна. Це може бути бавовняна тканина, синтетична і так далі. За товщиною бітумного шару вироби також відрізняються. Найпопулярніші марки мають товщину підкладкового матеріалу 2,5 мм верхнього, покрівельного - 4,0 мм. Класифікують їх також за складом бітумного шару, кількості добавок.

Бітумні матеріали для гідроізоляції даху представлені на будівельному ринку в широкому асортименті. Вони мають різні назви, але функції у всіх видів рулонного матеріалу приблизно однакові. Крім того, кожен тип включає в себе два види виробів. Наприклад, такий рулонний матеріал як евроруберойд.

У продажу є евроруберойд з маркуванням ХКП і маркуванням ХПП. Один з них товщі, другий - тонше. Той, який товщі, - ХКП з одного боку має посипання з дрібних камінчиків (вони вплавлени в шар бітуму). Це шар є верхнім, покрівельним.

Нижній, підкладковий шар, смоляний, він настилається на дах першим. Його завдання - створити непроникний захисний шар на поверхні. Монтаж гідроізоляції на даху здійснюється за допомогою газового пальника.

Спочатку рулон розкочується для виміру і розкрою необхідних шматків. Потім назад скручується. Скачаний рулон укладають з одного краю, і, поступово розгортаючи, розкочується до іншого краю.

Перед тим, як стелити гідроізоляцію на дах, поверхню слід обробити бітумної грунтовкою.

Одночасно з розкачування матеріал прогрівають пальником. Нагрівають тільки ту ділянку, який стикається з поверхнею даху. Тобто виходить, що рулон нагрівають перед самим контактом.

Гарячий бітум надійно прилипає до поверхні і утворює водонепроникний шар. Наступний рулон матеріалу встановлюється таким чином, щоб при розкачування він трохи накладався на попередній.

Порада: Не можна допускати, щоб між пластинами матеріалу утворювалися зазори.

На підкладковий шар рулонного бітумного покриття встановлюють верхній шар матеріалу. Технологія установки - така ж. Рулон перед зіткненням з поверхнею нагрівають, потім, притискаючи, приклеюють.

Обидва шару, і верхній, і нижній, виконують функцію гідрозахисту. За технологією, «по-правильному», слід укладати обидва шару. Але деякі з метою економії використовують тільки верхній шар.

Нижній шар використовують не тільки для гідрозахисту даху. Його успішно застосовують для гідроізоляції зовні і всередині приміщень. Зокрема, рулонний бітум використовують для зовнішньої і внутрішньої захисту фундаменту.

застосування мастики

Таку гідроізоляцію ще називають обмазувальної (по типу нанесення на поверхню). Їх наносять на дах невеликим шаром, товщина якого коливається від 0,5 до декількох см. Є два методи накладення матеріалу: холодний і гарячий. Термін служби найпростіших бітумних мастик близько 5-7 років. Бітумно-полімерна обмазка служить довше: близько 10-15 років.

Крім цих є ще просто полімерні, гумові «обмазки». У них більше термін служби, але вони, звичайно ж, дорожче. Скільки коштує гідроізоляція на дах можна дізнатися в будь-якому спеціалізованому будівельному магазині, або в інтернет-магазині.

Мастики застосовуються, в основному, для плоских дахів або для дахів з невеликим ухилом.

фарбувальна гідроізоляція

До цієї групи відносяться всілякі бітумні лаки, фарби, які наносяться на саму покрівлю з метою додаткового захисту від протікання даху. Захисний шар також продовжує термін експлуатації покрівельного матеріалу.

Наносять матеріал на поверхню пензлем або пластиковим шпателем. Термін служби захисту - близько 3-5 років. По закінченні цього часу процедуру рекомендується повторити, тобто нанести ще один шар лаку на поверхню.

Що робити з трубою або димарем?

Схема гідроізоляції димоходу

Окрема тема для розмови - це гідроізоляція труби на даху. Незалежно від того, з якого матеріалу зроблений дах, навколо вентиляційних труб, димоходів обов'язково залишається невеликий зазор. Цією щілини цілком достатньо для того, щоб вода могла проникнути в приміщення.

Зробити гідроізоляцію димоходу на даху можна декількома способами:

  • Уникнути неприємностей і надійно гідроізолювати виходять труби допоможе самоклеящаяся плівка. Ця плівка зроблена на зразок рулонного бітумного матеріалу. Плівка приклеюється навколо труби таким чином, щоб утворився «комір» на згині труба-дах.
  • Оформлення «фартуха» або «краватки». Спочатку необхідно наклеїти навколо труби на шар бітумної мастики мембрану, трохи загинаючи її краю на трубу. Потім навколо димаря потрібно встановити металеві косинці-краватки. Верхній край кутників повинен бути трохи загнутий всередину. Косинці вставляються загнутими краями в попередньо виконану штробу навколо димаря.

Порада: Установку починають з нижньої частини.

Після установки стики герметизують силіконом. Далі встановлюють покрівлю та оформляють димохід декоративним зовнішнім «краваткою».

Будемо вдячні, якщо ви поділитеся цією статтею в соціальних мережах. Кнопки для цього - трішки нижче.

Що робити з трубою або димарем?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама