Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху гаража - як зробити для бетонного плоского підстави?


Справжній автолюбитель завжди готовий відмовити собі багато в чому, аби його автомобіль був забезпечений найкращим, це стосується і пристрою гаража. Адже він повинен бути теплим, містким, а найголовніше, повинен вберегти улюблену машини від будь-яких атмосферних опадів. Про те, як виконується гідроізоляція даху гаража своїми руками, ми і поговоримо.

При будівництві гаража на перше місце ставиться практичність і надійність всієї конструкції, при цьому велику роль відіграє недорога вартість застосовуваних матеріалів. Тому, найчастіше, покрівля гаража має досить просту конфігурацію.

Найбільш популярні одно- і подвійні даху. При цьому односхилий покрівля застосовується практично для всіх будівель, що входять до складу гаражних кооперативів, а подвійні можна зустріти в основному на приватних подвір'ях, коли існує необхідність створити єдиний архітектурний ансамбль.

Двосхилий дах гаража

При цьому односхилий дах може бути виконана:

  • із застосуванням заводських залізобетонних плит,
  • з улаштуванням монолітного залізобетонного перекриття, виконаного своїми силами.

Для місцевості з високими сніговими навантаженнями зазвичай застосовують кроквяні конструкції, що забезпечують більший кут ухилу ската, і покриття з різних матеріалів, використання яких характерно і для двосхилих дахів (шифер, металочерепиця, ондулін та інші).

Гідроізоляція даху в гаражах з різними типами покрівлі має істотні відмінності.

Процес покриття бетонної покрівлі бажано поєднати з її утепленням, тим більше що можна підвищити теплоізоляцію без значних фінансових витрат на ремонт даху гаража .

Для цієї мети бажано застосовувати екструдований пінопласт, він володіє більш високу механічну міцність і стійкість до стиснення.

На підготовлене і очищене бетонну основу наноситься шар морозостійкої грунтовки глибокого проникнення. Укладання пінопласту слід виконувати із застосуванням спеціальних клеять сумішей, крім того, кожен лист додатково кріпиться пристосуваннями типу «парасолька», це дозволить уникнути мимовільних рухів шару утеплювача при різних впливах.

Переважно застосовувати листи матеріалу, мають по кромці пази або чверті, такий пінопласт усуває всі можливі містки холоду.

При використанні листів з рівними крайками, їх необхідно укладати з невеликим проміжком, який потім заповнюється монтажною піною. Вона не тільки підвищить теплоізоляцію, але і стане додатковим елементом кріплення.

Поверх шару утеплювача наноситься цементно-піщана стяжка, від її якості буде залежати те, наскільки ефективною буде гідроізоляція бетонної даху. Її товщина повинна становити не менше ніж 3-4 см, в іншому випадку, вона не буде мати необхідну міцність.

Бітумно-полімерна мастика

Підготовлена ​​поверхня покривається праймером або спеціальної бітумно-полімерної мастикою, її без проблем можна придбати в будівельних магазинах. При її нанесенні керуйтеся інструкцією із застосування, для різних матеріалів вона може відрізнятися.

Обов'язково витримаєте період, необхідний для її застигання.

Найкраще застосовувати сучасні види наплавляємого руберойду, він є більш ефективним гідроізоляційним матеріалом. Рулон руберойду необхідно попередньо розкачати, дати йому відлежатися, особливо це стосується матеріалу, який тривалий час зберігався в складських умовах.

Гідроізоляція плоского даху із застосуванням такого матеріалу виконується за допомогою газового пальника. Руберойд, що наплавляється поступово розігрівається з її допомогою до зникнення індикаторного покриття, воно має вигляд поліетилену з нанесеною заводської маркуванням.

Врахуйте, перегрівати покриття неприпустимо, руберойд прийде в непридатність або просто втратить свої ізоляційні якості.

Поступово розігрівали рулон розкочується по підставі і прокочується спеціальним пристроєм (ручним катком) для більш щільного прилягання. Смуги матеріалу повинні укладатися з нахлестом не менше ніж 10 см. Особливу увагу звертайте на місця примикання до парапетів, висновків технологічних систем (димоходи, вентиляція в гаражі ). Для герметизації виведених пристроїв доцільно застосовувати спеціальні пристрої, наприклад, майстер-флеш.

На таких дахах застосування наплавляються не рекомендоване. Тому застосовують шифер, черепицю, металочерепицю і інші подібні матеріали. Перед тим, як зробити гідроізоляцію даху гаража, ознайомтеся з технологією монтажу таких покрівель.

Система теплої покрівлі з подібними покриттями вимагає застосування паро- і гідроізоляційних матеріалів. Іноді доводиться стикатися з думкою, що в цілях економії можна застосовувати один з них для двох цілей. Таку думку в корені неправильно, ці матеріали мають різні характеристики.

Так, пароізоляція не пропускає зовнішню вологу, але вона має значну паропроникність, що призведе до значних втрат тепла в разі її застосування в якості гідроізоляції. Те ж можна сказати і про другий матеріалі, подібні матеріали не є взаємозамінними.

Радимо почитати по темі:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама