Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху гаража своїми руками, які матеріали краще використовувати

  1. Вимоги до гідроізоляції
  2. системи мембран
  3. Процес укладання мембран гідроізоляції
  4. полімерна мастика
  5. Процес нанесення мастики
  6. деякі поради

Будівництво гаража не може пройти без влаштування гідроізоляції даху, тому що вона являє собою той конструктивний елемент будівлі, який призначений захищати внутрішнє приміщення від будь-яких впливів, в тому числі атмосферних. Правильне її пристрій буде гарантувати довговічність і цілісність. Надійний захист можна забезпечити, дотримуючись інструкції по гідроізоляції даху гаража своїми руками. Будівництво гаража не може пройти без влаштування гідроізоляції даху, тому що вона являє собою той конструктивний елемент будівлі, який призначений захищати внутрішнє приміщення від будь-яких впливів, в тому числі атмосферних

Правильне пристрій даху забезпечить надійність і довговічність

Вимоги до гідроізоляції

Шар гідроізоляції повинен відповідати своїм первісним призначенням, володіти певними характеристиками і властивостями:

  • Еластичністю. Цей критерій допоможе попередити руйнування покриття через виникнення пружних деформацій. Належна ступінь еластичності дозволить захистити поверхню навіть в тих випадках, коли навантаження значні. Освіта деформацій може статися і при невеликих механічних впливах, тому це властивість гідроізоляції має особливе значення для довговічною екстплуатаціі.
  • Стійкістю до дії вологи. Водяна пара і вода не повинні проникати через захисний шар гідроізоляційного покриття.
  • Теплопроніцаемості. Це властивість відповідає за підтримку комфортної температури усередині приміщення гаража, збереженню тепла.
  • Міцністю. Гідроізоляційний шар часто піддається впливу зовнішніх навантажень, які мають різний характер. Але якісний матеріал здатний протистояти виникненню деформаційних процесів.

Гідроізоляційна мембрана на даху гаража

На сучасному будівельному ринку можна зустріти велику різноманітність як виробників, так і самих видів гідроізоляційних матеріалів. Але не можна розраховувати на те, що будь-який із запропонованих варіантів буде відповідати всім вимогам і володіти необхідними властивостями. На даний момент найбільш популярними серед гідроізоляційних матеріалів, рекомендованих фахівцями, є мембрани і полімерні мастики.

системи мембран

Для початку розберемося, що з себе представляють мембранні гідроізоляційні полотна. Такі матеріали мають товщину близько одного - двох міліметрів. Вони складаються з декількох шарів, які герметично скріплені між собою. Довжина полотнища мембрани зазвичай становить не більше 60 метрів, а ось ширина їх варіюється від 1 до 15 метрів.

Відрізняються мембрани гідроізоляції тим, що їх можна експлуатувати при різному температурному діапазоні. Вони здатні витримувати широкий спектр - від мінус 60 до плюс 120 градусів за Цельсієм. Ще одним позитивним властивістю такого матеріалу є його стійкість до впливу ультрафіолетових променів. Середній термін їх служби складає близько 50 років. При цьому ремонту вони, як правило, не вимагають. Це говорить про довговічність гідроізоляційних мембран.

Відмінними властивостями полімерної мембранної гідроізоляції є її дифузні якості, які впливають на опору до утворення скупчень під нею вологи. Ще одним плюсом у виборі даного матеріалу будуть умови її монтажу. Укладання гідроізоляції можна робити при будь-якій температурі повітря і на підставу будь-якої вологості.

Зі своїми основними завданнями гідроізоляційні мембрани прекрасно справляються - вони не пропустять вологу всередину і не будуть сприяти накопиченню пара в приміщенні.

Процес укладання мембран гідроізоляції

Монтаж мембранної покрівлі

Такі монтажні роботи чи не з'являться складними. Укладання гідроізоляції можна зробити своїми руками, дотримуючись деякі вимоги. По-перше, обов'язковою умовою монтажу мембрани є наявність вентиляційного зазору. Для цього просто необхідно створити відстань близько двох з половиною сантиметрів між матеріалом покрівлі та гідроізоляцією. Якщо ж в покрівельному пирозі використовується утеплювач, то цей зазор необхідно збільшити до п'яти сантиметрів.

При укладанні мембрану залишають без натягу. Досить вільний монтаж допоможе уникнути утворення ушкоджень, які можуть виникнути під різними впливами.

Мембрана являє собою рулонний матеріал, який при монтажі укладається внахлест. Для більшої зручності на гідроізоляційному матеріалі виробниками відзначені місця стиків за допомогою пунктирною лінії. Склеювати смуги найкраще водонепроникним скотчем. Мембрани монтуються на каркас, який виготовляється заздалегідь, за допомогою залізних скоб, що забиваються будівельним степлером.

полімерна мастика

При невеликій площі даху найкраще підійдуть полімерні мастики. Такі склади володіють усіма необхідними вимогами. Цей якісний гідроізоляційний матеріал відмінно захистить приміщення.

Наносять полімерний рідкий склад без особливих трудовитрат безпосередньо на поверхню гаражної даху. Роблять це, використовуючи спеціальний валик. Завдяки її консистенції мастикою зручно покривати дах будь-якої конструкції. Форма і матеріал не ускладнять процес. Мастикою можна здійснювати гідроізоляцію на залізобетонній, металевої або дерев'яної даху.

Полімерна мастика відрізняється легендарної міцністю. Після монтажу вона прослужить не один десяток років практично без ремонтних робіт. Чудові характеристики міцності рідкої полімерної гідроізоляції дозволять значно скоротити витрати на технічне обслуговування в процесі її експлуатації. Відсутність швів при нанесенні мастики дозволяє створити додатковий захист даху гаража. Такий монтаж виключає утворення «зон ризику» на покрівельної поверхні.

Після нанесення полімерної мастики утворюється тонка плівка, яка здатна надавати належний опір впливу погодних явищ і яскравих сонячних променів. Рідкий гідроізоляційний шар на практиці проявляє себе як надійний засіб, стійке до різних атмосферних явищ.

Еластичність такої полімерної мастики забезпечується її якісним складом. Вона здатна зберігати експлуатаційні якості навіть в умовах суворого клімату, який характеризується як низькими зимовими температурами, так і високими літніми. Негативні впливи не змусять її розплавитися або деформуватися.

Ще однією відмінною рисою стійкості такого матеріалу є опір мастичної гідроізоляції до різного ступеня вібрацій. При влаштуванні даху гаража важливо, щоб покриття не змінило своїх властивостей при впливі хімічних речовин, серед яких бензин, луги, кислоти і масла. Полімерні мастики відповідають цим вимогам.

Процес нанесення мастики

Для того, щоб нанести рідкі мастичні склади, знадобиться спеціальний розпилювач, або малярська кисті, або звичайний валик.

У місці, де утворюються кути і стики, найдоцільніше буде застосування кисті.

Захисна плівка утворюється після того, як завдано склад. На цей процес впливає повітря, який сприяє вулканізації шару гідроізоляції. В результаті утворюється покриття, що відрізняється особливою міцністю. Воно трохи нагадує гуму і відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками.

Воно трохи нагадує гуму і відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками

Нанесення мастики валиком

Наносити гідроізоляційну полімерну мастику необхідно в два шари. Це дозволить приховати тріщини, які зазвичай часто зустрічаються на поверхнях гаражних дахів. При такій технології не потрібна додаткова обробка покрівлі, а значить, і скоротяться грошові витрати. Будь-які дрібні дефекти не є перешкодою до використання полімерної мастики в якості гідроізоляції.

деякі поради

  • Іноді фахівцями використовуються обидва типи гідроізоляції. Рівна поверхня спочатку встеляється мембраною, а у важкодоступних місцях і стиках поверхню даху обробляється за допомогою рідкої полімерної мастики.
  • Полімерна гідроізоляції легко наноситься на поверхню даху гаража, якщо застосовувати метод розпилення.
  • У порівнянні з бітумними рулонними аналогами сучасні полімерні гідроізоляційні матеріали не тільки забезпечать надійний захист від вологи, але і прослужать досить довго без додаткового ремонту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама