Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху гаража своїми руками

  1. Для чого необхідна гідроізоляція?
  2. Матеріал, який використовується для гідроізоляції дахів
  3. Монтаж гідроізоляції покрівлі
  4. Як виконати гідроізоляцію бетонної конструкції?
  5. Гідроізоляція даху з металу
  6. Монтаж мембранної системи
  7. Гідроізоляція даху полімерної мастикою

Дах гаража найчастіше не відрізняється складним дизайном Дах гаража найчастіше не відрізняється складним дизайном. Власники гаражів віддають перевагу односхилого варіанту конструкції покрівлі, він добре підходить для гаражів, розташованих суміжно один до одного.

Плоский тип даху зазвичай використовують в збірних конструкціях гаражів, в таких випадках, для облаштування покрівлі застосовують залізобетонну плиту.

Тут, потрібно врахувати регіон, де проводиться будівництво гаража, для районів з постійними опадами така покрівля буде недоречна, так як її нахил не більше 20-30 градусів.

Власники приватних ділянок віддають перевагу більш раціональний варіант облаштування даху для будинку свого авто. У приватному секторі найчастіше роблять двосхилі дахи гаражів , Які дозволяють зробити горище - дуже необхідне приміщення для різних господарських потреб.

Яким би не було облаштування покрівлі - гідроізоляція даху гаража потрібна в будь-якому випадку.

Для чого необхідна гідроізоляція?

гідроізоляція покрівлі - це один із способів якісно захистити будівлю від вологи. Саме волога є джерелом вогкості, цвілі і зіпсованих стель в приміщенні.

Головне, виконати гідроізоляцію за всіма правилами, так як найменший відступ від правил і норм технологічного процесу, використання в роботі невідповідного матеріалу призводить до погіршення якості гідроізоляції і негативно позначається на експлуатаційних характеристиках.

Якісна гідроізоляція даху гаража характеризується наступними властивостями:

  • Вологостійкість (здатність затримувати вологу);
  • Теплонепроникність (збереження температурного режиму всередині гаража, за допомогою перешкоди виходу з приміщення теплого повітря і проникнення в нього холодного);
  • Еластичність (можливість деформації без значних руйнівних наслідків для покриття);
  • Міцність (опір руйнуванню, внаслідок зовнішніх навантажень).

Матеріал, який використовується для гідроізоляції дахів

Для гідроізоляції даху в сучасному будівництві найчастіше в якості гідроізоляційного матеріалу використовують різноманітні підпокрівельні плівки, а такий популярний в минулому матеріал для гідроізоляції як руберойд використовують все рідше і рідше.

Вибір матеріалу багато в чому залежить і від матеріалу, який використовується для покриття покрівлі. Потрібно відзначити, що такі матеріали як поліпропіленові, поліетиленові плівки, а також неткані "дихаючі" мембрани - не найдешевший матеріал, для гідроізоляції дахів.

Економічно вигідним варіантом вважається використання для гідроізоляції даху бітуму. Бітумно-полімерний матеріал відрізняється великою довговічністю, стійкістю до мікроорганізмів, а крім того, цей матеріал досить простий при монтажі.

Монтаж гідроізоляції покрівлі

гідроізоляція покрівлі проводиться після того, як встановлено лати і крокви. Гідроізоляційний матеріал укладається безпосередньо на крокви.

Якщо в якості гідроізоляційного матеріалу обрана бітумна черепиця, то для неї необхідно перш постелити підкладковий килим.

Гідроізоляційний матеріал укладається від низу до верху, використовуючи перекриття, розмір необхідного перекриття зазвичай вказується на самому матеріалі.

Якщо в якості покрівельного матеріалу передбачається використовувати профнастил або металочерепицю, то поверх гідроізоляції укладається контррейки і тільки потім здійснюється монтаж обрешітки.

Під час укладання плівка закріплюється скобами з нержавіючої сталі. При монтажі плівки слід враховувати, що для запобігання скупчування води вона повинна бути добре натягнута, лежати рівно без прогинів.

Після виконання робіт слід перевірити дах на герметичність, щоб в разі неякісної роботи можна було відразу усунути недоліки.

Як виконати гідроізоляцію бетонної конструкції?

При гідроізоляції бетонної даху в першу чергу необхідно виконати теплоізоляцію приміщення. Екструдований пінопласт в цьому випадку буде найкращим варіантом, оскільки він володіє всіма такими якостями, як механічна міцність і стійкість до стиснення.

Спочатку необхідно очистити поверхню даху гаража, а потім покрити морозостійкої ґрунтовкою. Роботи здійснюються всередині гаража. З цієї причини монтаж пінопласту здійснюється за допомогою спеціального клею.

Для більшої надійності необхідно кожен лист закріпити за допомогою кріпильного пристосування, наприклад, «парасольки». Слід вибирати такий пінопласт, листи якого містять четвірки або пази, за допомогою яких можна усунути містки холоду.

Якщо ж придбані листи пінопласту з рівними краями, то в ході монтажу необхідно залишати невелику відстань між листами. Утворилися зазори потім потрібно запінити за допомогою монтажної піни. Це міцно закріпить конструкцію, а також поліпшить ізоляцію.

При гідроізоляції даху гаража мастикою спочатку укладають цементно піщану стяжку поверх пінопластових листів. Товщина стяжки повинна складати 3-4 см.

На наступному етапі покривають зовнішню сторону поверхні праймером або полімерної мастикою. Ці гідроізоляційні матеріали можна придбати в будь-якому будівельному магазині.

Слід зазначити, що спосіб нанесення цих матеріалів може відрізнятися в залежності від виробника. Тому перед нанесенням ізоляції необхідно вивчити інструкцію.

Поверх мастики укладають руберойд, що наплавляється, який є одним з найбільш ефективних матеріалів, використовуваних для ізоляції даху гаража.

Рулон руберойду необхідно розкачати по поверхні даху. Він повинен лежати в такому стані кілька годин. Для гідроізоляції даху гаража руберойдом необхідно придбати такий інструмент, як газовий пальник.

Листи руберойду слід розігрівати до того моменту, поки з нього не пропадуть індикаторні покриття.

Відео про те, як виконати гідроізоляцію даху гаража руберойдом:

Гідроізоляція даху з металу

Металеві дахи також користуються великою популярністю, оскільки побудувати подібну конструкцію легше і дешевше.

Металеві дахи також користуються великою популярністю, оскільки побудувати подібну конструкцію легше і дешевше

гідроізоляція металевого даху гаража рідкої гумою

Для гідроізоляції даху металевого гаража можна використовувати руберойд або рідку гуму. Однак дах в цьому випадку повинна бути плоскою.

Якщо ж конструкція має нахил, то в цьому випадку прекрасно підійдуть мембранні ізоляційні сістеми.Етот матеріал є полотном, що складається із сполучених шарів. Довжина полотна становить менше 60 метрів, товщина - приблизно 2 міліметри, а ширина - від 1 до 15 метрів.

Мембранні гідроізоляційні матеріали можуть витримувати різкі температурні перепади. Їх властивості зберігаються при температурі від - 60 до +120 градусів за Цельсієм. Мембранні матеріали володіють стійкістю до ультрафіолетового випромінювання. Термін служби мембрани складає приблизно 50 років.

Існує також полімерна різновид даного матеріалу. Така мембрана володіє дифузійними властивостями, завдяки яким волога накопичується під шарами.

Виконувати гідроізоляцію плоскої або похилого даху гаража можна в будь-який час, оскільки мембранні матеріали відмінно укладаються при мінусовій температурі і вологості.

Монтаж мембранної системи

Укладання мембранної системи виконується наступним чином:

  1. В першу чергу необхідно організувати вентиляційні зазори. Для цього необхідно між покрівлею і мембранним матеріалом залишити зазор величиною приблизно 25 міліметрів. Якщо конструкція містить теплоізоляцію, то зазор повинен бути приблизно 50 міліметрів.
  2. Щоб мембранний матеріал не луснув, його потрібно укладати без сильного натягу.
  3. Мембрану слід укладати внахлест. Тільки в цьому випадку можна створити надійну ізоляцію.
  4. Якісний матеріал містить пунктирні лінії, що позначають на місця стиків.
  5. Полотна матеріалу, як правило, склеюють за допомогою водонепроникного скотча. Однак в деяких випадках може використовуватися інший матеріал. Потрібно читати опис.
  6. Мембранні пласти закріплюють до каркаса даху гаража за допомогою будівельного степлера. Бажано вибирати скоби, виготовлені з нержавіючої сталі.

Мембранні матеріали для гідроізоляції далеко не завжди підходять для невеликих гаражів. В такому випадку гідроізоляцію даху можна виконати за допомогою спеціальної полімерної мастики.

Гідроізоляція даху полімерної мастикою

Цей гідроізоляційний матеріал має такі переваги:

  • Матеріал наноситься дуже економічно, оскільки знаходиться в рідкому стані. Слід також зазначити, що покриття з рідкого полімерного матеріалу не містить швів;
  • Висока міцність. Полімерні мастики прекрасно наносяться на дах гаража, не вимагають заміни і ремонту, а також мають тривалий термін служби. Такі матеріали не втрачають свої якості навіть при високих і низьких температурах.

Полімерну мастику наносять за допомогою кисті, розпилювача або валика. Мастику наносять безпосередньо на покрівельне покриття. Для обробки рівних покриттів можна скористатися валиком. Для нанесення мастики на фігурні покрівельні матеріали, такі, як профлист, ондулін або черепиця потрібно використовувати розпилювач.

За допомогою кисті можна нанести мастику в важкодоступні місця, де не дістане валик і розпилювач. Наносити рідке покриття потрібно в два шари.

Коли гідроізоляційний матеріал буде завдано, почнеться процес вулканізації, що виникає в результаті взаємодії повітря і мастики. В результаті вийде покриття, яке за своїми характеристиками схоже на гуму. Це покриття має високу якість.

Схожі статті :

Для чого необхідна гідроізоляція?
Для чого необхідна гідроізоляція?
Як виконати гідроізоляцію бетонної конструкції?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама