Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху своїми руками: гаража, будинку, плоскою, зсередини, рідка, технологія монтажу, відео

  1. Підготовка до гідроізоляції даху
  2. Етапи гідроізоляції даху

У будь-якої будівлі є дах, і саме від її якості залежить, наскільки комфортно і зручно почуватимуться люди, що знаходяться всередині цієї будівлі. грамотний монтаж покрівлі необхідно робити для того, щоб будинок був надійно захищений при будь-якій погоді. Будівельних компаній, що пропонують свої послуги в цій галузі, зараз багато, але багато, проте, прагнуть зробити все своїми руками. У будь-якої будівлі є дах, і саме від її якості залежить, наскільки комфортно і зручно почуватимуться люди, що знаходяться всередині цієї будівлі

Правильна гідроізоляція даху.

В даний час можна вибрати будь-який покрівельний матеріал, але переваги і недоліки є у кожного з них. Перш за все, слід знати про те, що покрівельний «пиріг» повинен включати хоча б один шар гідроізоляції, але краще, щоб цих шарів було кілька. Це особливо важливо для житлових будинків: якщо покрівля влаштована правильно, то в будинку буде тепло і сухо, в приміщення не проникне волога, а на стінах і стелях не утворюється конденсат. Тому гідроізоляція дахів є відповідальною роботою, яку повинні робити тільки професіонали. Однак якщо чітко знати кілька основних правил, цілком можливо зробити цю роботу своїми руками.

Підготовка до гідроізоляції даху

Починати роботи з гідроізоляції даху слід з найнижчих областей, що знаходяться біля систем відведення води. Обов'язково слід ретельно закладати ті місця, де з'єднуються і стикуються гідроізоляційні матеріали. Щоб дізнатися, чи правильно ви використовуєте матеріал, призначений для гідроізоляції, потрібно знати його структуру. На стороні матеріалу, яку потрібно укласти на нижній шар покрівельного «пирога», є спеціальне тиснення. Коли матеріал нагрівається за допомогою будівельного фена або пальники, воно зникає - це значить, що досягнута потрібна температура плавлення, і матеріал готовий до укладання.

Якщо потрібно укласти на дах два і більше шару ізоляційних матеріалів, їх потрібно укладати так, щоб верхній матеріал кожен раз лягав зі зміщенням 50 см відносно нижнього шару. У наш час вибір матеріалу для влаштування гідро і пароізоляції покрівлі досить багатий, але є матеріали, що використовуються частіше, ніж інші. Це мастики, що застосовуються для герметизації швів і з'єднання різних будівельних матеріалів один з одним. Мастики складаються з в'яжучих речовин органічного походження і тонкодисперсних наповнювачів, а також спеціальних добавок, тому вони в'язкі і пластичні.

Гідроізоляція покрівлі в основному проводиться за допомогою руберойду.

Проникаючі матеріали для гідроізоляції покрівлі виробляються з цементних сумішей і піску, також з різними добавками. Їх ефективність пояснюється тим, що вони глибоко проникають в глибину матеріалу, який потрібно зробити водонепроникним. Найчастіше їх використовують, коли потрібно ізоляція покрівлі в висотних будинках, проте для кращого результату їх слід комбінувати з іншим матеріалом для гідроізоляції.

Рулонний матеріал для влаштування гідроізоляції покрівлі може бути виготовлений на різних засадах: це склотканина, поліестер, картон, стеклохолст і т.д. Такі матеріали схожі за властивостями і застосовуються для гідроізоляції плоских дахів . Перераховані гідроізолюючі матеріали можна використовувати в поєднаннях один з одним, якщо це необхідно.

Етапи гідроізоляції даху

Щоб правильно Зробити монтаж гідроізоляції своїми руками, потрібно мати уявлення про послідовність робіт. Перш ніж починати монтаж, треба усунути старі матеріали, якщо це ремонт покрівлі. жорсткі покрівлі обробляють антисептиками і вогнезахисними складами, виконують теплоізоляцію. Кожен гідроізоляційний матеріал має свої особливості. Монтаж наплавлюваного гідроізоляції можна робити не тільки за допомогою фена або газового пальника, а й за допомогою інфрачервоного випромінювання. Такі види робіт зазвичай виконуються з бітумом. Монтаж приклеюваної ізоляції виконується на резінобітумних мастиках і різних полімерних клеях.

Якщо матеріал має склеювальний шар, то під час монтажу знімається покриття, що захищає цей шар. Потім матеріал укладається шаром, що клеїть на ізольовану поверхню. При влаштуванні м'якої покрівлі сьогодні часто використовуються матеріали, до складу яких входить рідка гума. Монтаж гідроізоляції також передбачає використання ізолюючих плівок і мембран. Їх слід розгортати горизонтально і починати від карниза. Накладання матеріалу залежить від ухилу покрівлі: наприклад, якщо ухил становить 21%, нахлест повинен бути не менше 200 мм. Зони нахлеста матеріалу необхідно ізолювати - для цього потрібна спеціальна клейка стрічка.

При виконанні монтажу покрівлі своїми руками слід намагатися робити все так само, як це роблять професійні будівельники. Кріпити гідроізолюючу плівку можна будівельним степлером або оцинкованими цвяхами з широкими капелюшками. Розгортати плівки потрібно так, щоб нахлести припадали на ті місця, де знаходяться крокви, рейки обрешітки і інші дерев'яні конструкції даху. Щоб в зимовий час плівка не натягуйте і не рвалася, її треба укладати так, щоб між кроквами утворювався провис до 20 мм.

Щоб в зимовий час плівка не натягуйте і не рвалася, її треба укладати так, щоб між кроквами утворювався провис до 20 мм

Монтаж гідроізоляції здійснюють за допомогою спеціальних інструментів для кріплення.

Шар гідроізоляції повинен виходити за лінію схилу покрівлі на 200 мм. Монтаж гідроізоляції різних типів покрівлі виконується фахівцями за різними схемами, тому універсального рішення, за яким може бути зроблена гідроізоляція покрівель будь-якого типу, не існує. Наприклад, якщо для пристрою покрівлі своїми руками обрані такі матеріали, як натуральна або композитна черепиця або шифер, рекомендується вибирати для гідроізоляції дифузійні мембрани, добре захищають покрівлю від впливу вологи і вітру.

При виконанні гідроізоляції різних типів покрівлі своїми руками слід пам'ятати і про додаткові заходи, що дозволяють поліпшити її якість. Робити гідроізоляцію потрібно так, щоб вона була захищена від попадання прямих сонячних променів, - для цього на поверхню ізоляційних матеріалів наносяться спеціальні склади.

Іноді гідроізоляція дахів вимагає особливого захисту, але це частіше доводиться робити при будівництві великих будинків або котеджів з цегли та каменю. В якості захисту застосовується асфальтобетон, гравій, цемент та інші «важкі» покриття. У місцях, де знаходиться технічне освітлення, вентиляційні канали або водоприймачі, гідроізоляція даху повинна бути посиленою і особливо ретельної.

Будь-яка гідроізоляція, в тому числі і виконана своїми руками, прослужить довго, якщо за нею правильно доглядати, регулярно робити технічне обслуговування покрівлі та виконувати профілактичні роботи.

Дах треба очищати від снігу, пилу та сміття, перевіряти стан гідроізолюючих матеріалів в місцях з'єднань і стиків, очищати водоприймальники, а також оновлювати покриття, що захищає від сонця, якщо в цьому виникне необхідність.
Важливо також пам'ятати, що гідроізоляцію даху необхідно зробити так, щоб на поверхні, що не було гострих виступів і країв, які можуть пошкодити плівки, мембрани і інші матеріали.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама