Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція дерев'яної підлоги: друге життя конструкції з дерева

  1. Основні види гідроізоляції
  2. гідроізоляція обклеюванням
  3. гідроізоляція обштукатурюванням
  4. Гідроізоляція водостійкими плитами
  5. лита гідроізоляція
  6. робимо висновки

Гідроізоляція дерев'яної підлоги складається з цілого ряду заходів, метою яких є захист конструкцій від вологи, що міститься в навколишньому повітрі, що просочуються через фундаментні конструкції, і вологи, привнесеної діяльністю людини - вологе прибирання, прорив водопровідних магістралей і аварії сантехнічних приладів. Гідроізоляція дерев'яної підлоги складається з цілого ряду заходів, метою яких є захист конструкцій від вологи, що міститься в навколишньому повітрі, що просочуються через фундаментні конструкції, і вологи, привнесеної діяльністю людини - вологе прибирання, прорив водопровідних магістралей і аварії сантехнічних приладів

Гідроізоляція як спосіб захисту від вологи

Особливої ​​актуальності представляє гідроізоляція підлоги в дерев'яному будинку в разі його споруди на місці з високим рівнем грунтових вод.

Від зайвої вологи в грунті страждають не тільки дерев'яні, а й бетонні, і цегляні конструкції, тому якісна гідроізоляція передбачає одночасне проведення робіт з гідроізоляції фундаменту будівлі.

У дерев'яних конструкціях, що тривалий час знаходяться під впливом вологи розвивається пліснявий грибок, що не тільки впливає на міцність дерев'яних конструкцій, але і згубно відбивається на здоров'я проживаючих в такому будинку людей.

Так само перекриття, просочені вологою, перестають виконувати теплоізолюючі функції, що тягне за собою збільшення витрат на опалення будинку.

Починаючи гідроізоляційні роботи із захисту вашого покриття, треба бути готовим до скрупульозного дотримання всіх правил і технологій на декількох етапах. Інакше користі від виконаних робіт не буде.

Існує кілька технологій робіт з гідроізоляції дерев'яної підлоги, вони відрізняються не тільки складністю, але і розміром матеріальних витрат.

Найбільш простим і дешевим способом гідроізоляції дерев'яної підлоги є покриття матеріалів бітумними і полімерними лаками.

Цей спосіб відноситься до фарбувальної технології гідроізоляції, це не самий довговічний спосіб захистити конструкцію від руйнування, оскільки бітум з часом втрачає свої властивості, стає крихким і тріскається. Нижче будуть перераховані основні технології гідроізоляційних робіт і їх короткий опис.

Основні види гідроізоляції

Бітумно-рулонний гідроізоляція

Гідроізоляція дерев'яної підлоги фарбуванням передбачає його захист від корозійного впливу, тобто від вологи, проникаючої в матеріал і дерев'яні перекриття з повітря і в результаті діяльності людини - вологе прибирання, аварії систем каналізації та водопостачання.

Дерев'яна підлога забарвлюється складами на основі бітуму, розчиненого спеціальними органічними або неорганічними речовинами, які так і називаються, «розчинники».

Розчинений бітум проникає в дерев'яні поверхні і утворює мембранну плівку, яка окрім водовідштовхувальних властивостей має підвищену теплоізолюючу здатність. Чим глибше проникне бітумне підставу розчину в дерево, тим вище будуть гідроізолюючі властивості.

Фарбувальна гідроізоляція підлоги в дерев'яному будинку виконується наступним чином:

  • Поверхня очищається від старого покриття, при необхідності вирівнюється.
  • На підготовлену поверхню підлоги наноситься декілька шарів бітумної мастики до тих пір, поки на поверхні підлоги не утворюється бітумна плівка без розривів товщиною не менше 0.5 міліметра. Шар бітумної мастики не повинен бути товщі 1 міліметра.

Якість забарвлення гідроізоляції залежить від глибини проникнення маслянистого бітуму, тому, чим більше вбере в себе дерево бітуму, тим краще воно буде протистояти волозі.

Гарантований термін служби такого покриття п'ять років.

гідроізоляція обклеюванням

Засипна гідроізоляція

Набагато більш ефективно підлогу ізолюється від впливу води за допомогою багатошарового покриття рулонними або листовими матеріалами.

Виконується вона таким чином: спочатку на підготовлену поверхню наноситься шар бітумної мастики до повного проникнення в дерев'яну конструкцію і освіти бітумної плівки, до її повного висихання розкочується рулонний матеріал - руберойд, поліетиленова плівка великої товщини (таку зазвичай використовують в сільській місцевості для закриття силосних ям) .

Рулонний шар закріплюється, і по ньому знову наноситься шар бітумної мастики. Так повторюється тричі, максимум п'ять. Кількість шарів рулонного матеріалу має бути непарною.

І під фінішний, обробний шар підлоги - паркету, лінолеуму або ламінату повинен піти шар рулонного матеріалу без мастики.

Таке гідроізоляційне покриття розраховане на службу в приміщеннях, де не буде спекотніше, ніж 25 градусів за шкалою Цельсія. Роботи проводяться в обов'язковому порядку при плюсовій температурі в приміщенні.

Робота пожежонебезпечна, тому потрібне строге дотримання заходів протипожежної безпеки.

гідроізоляція обштукатурюванням

Бітумна мастика як гідроізолятора

При гідроізоляції підлоги обштукатурюванням використовується властивість цементно-піщаного розчину не пропускати вологу.

Оскільки при приготуванні цементно-піщаного розчину використовується вода, то для захисту дерев'яних конструкцій від неї перед заливкою штукатурного розчину чорнову підлогу додатково захищається бітумними мастиками і рулонними матеріалами.

До одного з основних недоліків гідроізоляції підлоги оштукатурюванням варто віднести низьку міцність матеріалу, тому рекомендується після нанесення першого шару гідроізоляції зміцнити на чорновій підлозі армуючої сітки.

Крім того, термін застигання такого шару гідроізоляції становить не менше трьох тижнів, що робить неможливим застосування цього виду захисту в будинках, де постійно проживають люди.

В якості альтернативи можна використовувати готову суху суміш з добавками синтетичних волокон - синтетичної фібри. Ці волокна виконують роль армуючої сітки і значно збільшують міцність.

Фактично це цементна стяжка, по якій можна вести навіть плиткові роботи. Подібна суміш, армована синтетичними волокнами, може бути виготовлена ​​тільки на промисловому обладнанні.

Вона продається в будівельних магазинах і для її приготування потрібно в кілька разів менше води, тільки для набухання інгредієнтів суміші.

Гідроізоляція водостійкими плитами

Установка лаг під дерев'яну підлогу

Ще одним видом ефективної гідроізоляції підлоги з дерев'яних конструкцій перекриттів є гідроізоляція плитами з водостійкого матеріалу.

Одним з таких матеріалів може служити водостійка фанера, яка використовується в суднобудуванні, на відміну від звичайної будівельної фанери, шари якої склеюються звичайним казеїновим клеєм, для виготовлення цього виду фанери використовується водостійкий бакелітовий лак. Водостійка фанера відрізняється червоним кольором склеює матеріалу.

Другий вид водостійких плит - водостійкі гіпсоволокнисті плити, що мають спеціальну водостійку просочення. Плити на чорнову підлогу укладаються кількома шарами, з таким розрахунком, щоб стики швів нижнього шару припадали на середину листа верхнього.

Перед укладанням водостійких плит чорнову підлогу повинен бути оброблений бітумними мастиками або покритий рулонний матеріал. Стики швів плит заповнюються герметиком на основі поліпропілену або силікону.

Даний вид гідроізоляції підлоги є одним з найбільш ефективних і найменш витратних. Після закінчення гідроізоляційних робіт будівельник отримує не тільки гідроізоляцію, а й міцну суху стяжку, придатну для виконання будь-яких робіт - від укладання лінолеуму до кладки плитки для підлоги.

лита гідроізоляція

Рулонний гідроізоляція дерев'яної підлоги

Для гідроізоляції конструкцій може бути застосований сучасний будівельний матеріал - наливна підлога. Наливні підлоги являють собою полімерне покриття на основі поліуретану або епоксидної смоли.

До складу суміші входить два компонента - основний і компонент затверджувач. Вартість цих статей досить висока, однак при правильній заливці, з дотриманням всіх тонкощів технології виходить міцне, єдине покриття, абсолютно що не пропускає воду.

Тому його можна застосовувати для гідроізоляції підвальних приміщень, виконаних в грунтах насичених водою, а так же, як основу дерев'яних підлог по грунту, які отримують останнім часом все більшої популярності.

Перед пристроєм гідроізоляції за допомогою наливної поліуретанової підлоги на грунті проводяться роботи з його зміцненню. Спочатку розкладається геотекстильний матеріал, типу «спанбонд 60», який зміцнює грунт.

Потім по ньому стеляться синтетичні рулонні матеріали, найкраще мембранного типу, які можуть пропустити грунтові води тільки в одну сторону - вниз від статі.

Після цього по зміцнює і фільтрує матеріалами укладається шар дрібнофракційних керамзиту, який ущільнюється вібротрамбовки і після цього зверху заливається тонким шаром цементного розчину для закріплення поверхні. Обов'язково все вивіряється за єдиним горизонтальному рівні.

робимо висновки

Якісно проведена гідроізоляція підлоги в підвалі дозволить гарантовано захистити підлогу першого поверху в дерев'яному будинку, навіть якщо його не піднімати високо над землею.

А це, в свою чергу, знижує вартість робіт «нульового циклу», на які і так доводиться до 70 відсотків всіх витрат на будівництво будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама