Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція дерев'яної підлоги: матеріали та нюанси, види, інструкція із застосування

  1. Основні матеріали і нюанси гідроізоляції
  2. види гідроізоляції
  3. Використання рідких сумішей
  4. Матеріали в рулонах
  5. Поліетиленова плівка
  6. Гідроізоляція на першому поверсі будинку
  7. Гідроізоляція в спеціальних приміщеннях
  8. Захист підвалу від вологи

В останні роки надзвичайною популярністю користуються будинки з натурального зрубу. Життя в такому житлі - ідеальний спосіб для з'єднання з природою. У ньому завжди свіже повітря, оптимальна температура і вологість. Однак цими перевагами неможливо насолодитися цілком, особливо взимку, якщо відсутня гідроізоляція дерев'яної підлоги. За всіма законами фізики холодне повітря опускається вниз. Відповідно, якщо підлога буде холодним, тепла в будинку можна не чекати. Крім того, це додасть ще й додаткові витрати на опалення.

Основні матеріали і нюанси гідроізоляції

Бажання заощадити на етапі будівництва часто призводить до додаткових витрат в процесі експлуатації. якщо гідроізоляція підлоги в дерев'яному будинку буде проведена за всіма правилами, то в домі завжди буде тепло і затишно без додаткових приладів для опалення. Заощаджені гроші можна буде з чистою душею витратити на власні задоволення.

Головним правилом проведення цього процесу є те, що починати його потрібно з нижнього ярусу будинку, тобто з першого поверху. І класти матеріали для гідроізоляції потрібно на чорнову підлогу, попередньо перевіривши його стан. Вибір ізоляторів досить великий, вони все ефективно справляються зі своїм основним завданням - утримати конденсат, який утворюється на поверхні, і захистити таким чином утеплювач.

Якщо і буде збиратися зайва волога, для її відведення існує цокольна вентиляція. Ця конструкція виконується з мембранної будівельної плівки, яка перешкоджає проходженню води, проте дає можливість повітрю вільно циркулювати.

Ця конструкція виконується з мембранної будівельної плівки, яка перешкоджає проходженню води, проте дає можливість повітрю вільно циркулювати

Гідроізоляція для підлоги оченьв ажна

У стародавні часи наші предки використовували для гідроізоляції суміш тирси з землею. Не менш ефективно, ніж сучасні матеріали, захищають від води і такі звичні засоби, як промасленим папером або старий добрий руберойд. Однак не потрібно забувати все-таки про те, що воду потрібно відводити.

Сучасні гідроізолятори в рулонах, керамзит, мінеральну волокно також досить часто використовують на етапі утеплення. Вони зручні тим, що не запалюються і не гниють. А екструдований пінополістирол в плитах ідеально підходить для першого поверху, вони здатні витримувати дуже велику вагу.

види гідроізоляції

Якщо в будинку передбачається стягування з бетону, перед тим як її класти, необхідно провести процес гідроізоляції, який дозволить стягуванні служити довго навіть в приміщеннях, де вода на підлозі - норма, наприклад, в лазні.

Розрізняють такі види гідроізоляції:

  • штукатурна;
  • рідка;
  • лита;
  • рулонний;
  • наливна;
  • поліетиленова.

Використання рідких сумішей

Для першого виду спеціальну суху суміш розводять водою до консистенції сметани. Наносити її на підлогу зручніше за все широким шпателем або пензлем-макловицей. Скільки шарів наносити - потрібно визначити самостійно в залежності від того приміщення, де проводиться гідроізоляція. Максимальна кількість - три.

Важливо пам'ятати, що технологія нанесення вимагає кожен новий шар класти перпендикулярно попередньому.

Рідка гідроізоляція робиться за допомогою бітумних мастик, які наносяться пензлем. Попередньо підлогу необхідно ретельно очистити від сміття і пилу. Чистий бітум брати не можна, оскільки він не прослужить тривалий час. Якщо мастика занадто дорога для вашого бюджету, її можна замінити бітумно-гумовим матеріалом.

Ефективність мастики характеризується синтетичною смолою, яка міститься в ній. Саме вона забезпечує максимальний термін експлуатації такої гідроізоляції і всього статі. Для неї характерна хороша стійкість до перепадів температур, навіть якщо позначка градусника опускається нижче нуля.

Найкращим чином із захистом від зайвої вологи на сьогоднішній день справляється литий спосіб. До складу матеріалу, за допомогою якого здійснюється пристрій гідроізоляції дерев'яної підлоги, входить пінопласт. Його основними перевагами є мінімальна вага, стійкість до різких перепадів температур. Під впливом зовнішніх факторів його властивості не змінюються.

Рідкі засоби покривають основу підлоги . Гідроізолювальний шар потрібно залити зверху стяжкою, приготовленої з суміші піску та цементу.

Матеріали в рулонах

Рулонний спосіб має на увазі під собою обклеювання статі гидроїзолірующимі матеріалами. Основний їх компонент - скловолокно, куди додається бітум і спеціальні синтетичні сполуки. Перш ніж покривати ними підлогу, його потрібно прогрунтувати бітумною емульсією. Щоб забезпечити надійний захист від вологи, потрібно вирізані з рулонів необхідної величини листи класти злегка внахлест. Для більшого ефекту можна покласти кілька шарів.

Для більшого ефекту можна покласти кілька шарів

Грунтовка статі

Ще одним ефективним способом є наливне покриття. Воно дуже міцне і добре утримує вологу. Крім води, така гідроізоляція захищає підлогу від впливу агресивного хімії. Головний плюс такого способу в тому, що він дозволяє зробити підлогу абсолютно рівним, цілісність поверхні не порушена ніякими швами і сполуками.

Описані способи виконуються з полімерних матеріалів, які мають ряд позитивних якостей:

  • стійкість до хімічних абразивним речовинам;
  • збереження температур;
  • хороший захист від вологи;
  • довговічність;
  • доступна ціна.

Поліетиленова плівка

Поліетилен також є хорошим вибором для гідроізоляції підлоги. Він не пропускає воду, добре захищає підлогу від води, зручний в укладанні. Такий матеріал не боїться ударів. Добре не тільки ізолює підлогу від води, але і утеплює його. Поліетилен НЕ загниває. Для збільшення рівня міцності плівку потрібно армувати металевою сіткою.

Існує два класи такого матеріалу: перфорований і неперфоровані. Перфорована плівка краще підходить для гідроізоляції завдяки крихітним отворам, оскільки під «глухий» плівкою буде збиратися пар. Але який би матеріал ви не вибрали, при укладанні поліетилену потрібно залишити невеликий зазор до матеріалу покрівлі. Щоб з'єднати ретельно плівку, її краю потрібно зварювати.

Рулонний гідроізоляція

Інструкція зварювання поліетилену:

  1. з'єднати краї полотен;
  2. покласти зверху аркуш паперу;
  3. пропрасувати стик гарячою праскою.

Цей процес легко виконується своїми руками.

Ще поліетилен можна закріпити на бітумну або пластмасову мастику.

Гідроізоляція на першому поверсі будинку

Найчастіше для нижнього ярусу будинку використовують:

  • керамзит - перевірений варіант. Він має досить низьку ціну. Щоб поліпшити гідроізоляційні властивості цього матеріалу між бетонною стяжкою і власне керамзитом, потрібно поставити спеціальну сітку. А в цементний розчин додати мікрофібру з присадками, яку можна придбати в будівельному магазині;
  • Піноплекс - це спінений полістирол. Він добре ізолює приміщення від шуму, має низький рівень теплопровідності. Добре протистоїть впливу вологи, не пропускаючи її назовні. Має тривалий термін служби;
  • пінопласт - на відміну від попереднього матеріалу, він забезпечує відмінну теплоізоляцію. Вартість його на ринку невисока, але це анітрохи не позначається на терміні експлуатації. Він прекрасно утеплить дерев'яна підлога в будь-якому приміщенні, причому неважливо чи є під першим поверхом чи ні. Також пінопласт ідеальний для підлог з електричним підігрівом;

    Ізолятор з мінеральною ватою

  • Мінвата. Добре і захищає від шуму і зберігає температуру. Вона стійка як до механічних впливів, так і до іскор вогню. Чи не замінювати його можна протягом довгого часу. Його вартість цілком відповідає ціні і якості.

Гідроізоляція в спеціальних приміщеннях

Часто люди не відмовляються і від дерев'яних підлог у ванній, дотик до дерева надає особливого відчуття завдяки своїй натуральності і екологічності. Властивості цього матеріалу залишають нормальну температуру незалежно від пори року. Така підлога не потребує додаткових системах опалення, які укладаються під плитку. Тому потрібно особливу увагу приділити гідроізоляції, оскільки там поверхню постійно контактує з водою.

Якщо і в цьому приміщенні планується дерев'яна підлога, потрібно прийняти більш ретельні заходи, щоб захистити зруб від деформації. Дерево потребує особливого догляду, інакше крім простий деформації покриття покриється цвіллю, грибком, які є розсадником бактерій і мікробів, не кажучи вже про неприємний запах, а від нього дуже непросто позбутися.

Дуже важливо вибрати якісний матеріал для укладання на підлогу. Дерево має бути з максимальним рівнем вологостійкості. Ретельно повинна дотримуватися технологія гідроізоляції стиків для дерев'яних підлог, включаючи відведення води і вихід пара. У додатковому захисті також потребує і лицьова поверхня підлоги. І, звичайно ж, його основа повинна бути захищене від контакту з водою.

Захист підвалу від вологи

Дуже часто в дерев'яних будинках на дачі обладнуються підвали, які також встеляли натуральним матеріалом. Це місце є ще більш схильним до згубному впливу вологи, оскільки часто розташоване нижче рівня землі. Тут небезпеку становлять не тільки грунтові води, а й капілярні.

Безумовно, споруджуючи будинок самостійно, потрібно подбати про гідроізоляцію ще на етапі будівництва. Однак якщо ви придбали вже готовий будинок і підлогу в підвалі не захищений від води, її можна провести, наприклад, під час планового ремонту. На жаль, в такому випадку водоудерживающие матеріали можна буде покласти тільки всередині приміщення, в той час як при будівництві можна посилити ізоляцію і зовні будівлі. Гідроізоляція дерев'яної підлоги в підвалі будинку буде найбільш ефективною, якщо використовувати полімерні матеріали.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама