Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція дерев'яної підлоги у ванній

  1. Ревізія і підготовка дерев'яної підлоги до гідроізоляції
  2. Види гідроізоляції дерев'яної підлоги і особливості пристрою
  3. спосіб обмазки
  4. спосіб фарбування
  5. метод обклеювання
  6. Важливі моменти гідроізоляції у ванній
  7. Відео гідроізоляції дерев'яної підлоги у ванній

Важливо - гідроізоляція дерев'яної підлоги на кухні та у ванній, це умова збереження підлоги конструкції і комфортного проживання в будинку. Гідроізоляцію можна влаштувати своїми руками. важливо знати, як це зробити і які матеріали використовувати.

У приватному будинку, де конструкція підлоги складена з дерев'яних деталей, необхідно створювати захист від води і випарів. Особливо це стосується приміщень, в яких при експлуатації виникає підвищений рівень вологості.

Ревізія і підготовка дерев'яної підлоги до гідроізоляції

Перед проведенням гідроізоляційних робіт в будинку або конкретному приміщенні в ньому досліджують всю конструкцію підлоги: від лаг до чорнових і чистових дощок. Якщо бруси і мостини в ідеальному стані, можна проводити пристрій захисту від вологи.

  1. Спочатку прибирають все сміття і проводять вологе прибирання.
  2. Дають дерев'яній підлозі висохнути.
  3. Далі проводять профілактичну обробку дерев'яної підлоги антисептиком. Він захистить підлогу від гниття.
  4. Потім дошки гарантують спеціальним розчином. Його роблять із сухої суміші і води. Розводять 1: 1 до стану густої сметани. Цей захід дозволяє створити оптимальні умови для адгезії гідроізоляційного матеріалу з поверхнею підлоги у ванній кімнаті.
  5. Після покриття грунтом, підлоги грунтовно просушують, створюючи в будинку протяг.
  6. Стики між стінами і дерев'яному підлогою, кути і інші важкодоступні місця проклеюють спеціальною водонепроникною стрічкою. При цьому обов'язково захоплюють 5-10 см нижній частині стіни. Виходить своєрідне корито. Згодом стрічка не дасть затікати рідини в стики між поверхнями. Це особливо важливо, якщо для фінішного покриття підлоги і стін використовують керамічну плитку.

Коли підготовчі роботи завершені, можна приступати до пристрою гідроізоляції підлоги. Але перед цим треба визначитися, якою її вид можна використовувати у ванній кімнаті.

Види гідроізоляції дерев'яної підлоги і особливості пристрою

Види гідроізоляції дерев'яної підлоги і особливості пристрою

У будинку з дерев'яною підлогою застосовують різні види влаштування гідроізоляції. Частіше за інших використовують:

Кожна з них має свої особливості гідроізоляції.

спосіб обмазки

Обмазувальна гідроізоляція в ванній кімнаті - простий і ефективний метод створення захисту від вологи під плитку. Складається вона з наступних кроків:

  • підготовка складу. Для проведення обмазки використовують бітумні мастики , Готові до застосування, або суху суміш, розведену водою 1: 1;
  • нанесення матеріалу. Рідкий розчин наносять валиком (широким пензлем) рівним шаром. Мастику рівномірно розподіляють шпателем. На 1 м.кв. зазвичай витрачається 2-3 кг кошти;
  • просушка. Після нанесення першого шару гідроізоляційного матеріалу залишають приміщення на 5-6 годин, щоб він висох;
  • вторинна обмазка. Нанесення другого шару проводять після повного висихання першого. В обох випадках складом промащують дошки і частина стіни внизу. Обов'язково кілька разів проходять по стиках і кутах. Вони повинні бути повністю загерметизовані. Другий шар наносять поперек першого.
  • добова сушка. При створенні обмазувальної гідроізоляції на дошках утворюється товстий шар захисного матеріалу. Для підвищення якості процесу йому дають добу на повне висихання. Після цього кладуть плитку.

Після цього кладуть плитку

Обмазувальної метод гідроізоляції оптимально підходить для виконання роботи своїми руками в усьому будинку, особливо у ванній.

спосіб фарбування

Фарбування - альтернатива обмазці. Він відрізняється легкістю пристрої, доступністю матеріалів. Але характеризується коротким терміном експлуатації - 3-5 років. Під плитку з дерев'яним підставою такий спосіб не зовсім хороший. Найбільше він підходить для покриття лінолеумом.

Процес фарбування складається з нанесення на дошки рідкої бітумної або бітумно-полімерної мастики. Його проводять в 3 етапи. Між кожним підлоги просушують: 1-2-й шар - 2-3 дня, 2-3 - 5-6 діб.

метод обклеювання

Особливість даного методу гідроізоляції полягає в використанні рулонних, листових матеріалів. Це бітумно-полімерні вироби, які кріпляться до дощок за допомогою приклеювання на бітумну мастику. Роботи проводяться при високій температурі. В результаті виходить багатошаровий вологозахисний килим.

  • Добре розігріту мастику рівним шаром наносять на дерев'яну підлогу.
  • Зверху розгортають рулон або кладуть листи гідроізоляції, розм'якшені до температури 45-50 градусів.
  • Дають час для застигання.
  • Потім процедуру повторюють стільки разів, скільки шарів припускають створити.
  • Після закінчення робіт обробляють кромки полімерно-бітумних виробів спеціальної шпаклівкою з полімерними компонентами.

Обклеювальна гідроізоляція - чудовий захист підлоги у ванній кімнаті під покриття плиткою. Однак це трудомісткий і складний процес. Роботи виконують при високих температурах. Вони вимагають певного досвіду і застосування набору спеціальних будівельних інструментів. Матеріали і пристрій такого захисту - дороге задоволення.

Важливі моменти гідроізоляції у ванній

При самостійному пристрої гідроізоляції у ванній в будинку з дерев'яними підлогами майстри радять дотримуватися певних правил:

  • опустити підставу у ванній на кілька сантиметрів нижче основного рівня підлоги. У випадку протікання вода на якийсь час затримається в приміщенні і не вийде в інші приміщення;
  • перед проведенням робіт важливо перевірити вентиляцію статі, встановити вільні проходи повітря знизу і зверху;
  • крім підлогового покриття, герметизують дверні прорізи, щоб не допустити прохід пара в інші приміщення.

При влаштуванні гідроізоляції дерев'яної підлоги у ванній кімнаті важливо правильно дотримуватися технологію. Тоді результат ремонту буде радувати довгі роки.

Відео гідроізоляції дерев'яної підлоги у ванній

Особливості дерев'яної підлоги

Дерево - гігроскопічний матеріал. Воно добре вбирає надлишки води, утримує їх в пористій структурі. Коли в приміщенні повітря стає сухою, деревина віддає вологу.

При рівномірних перепадах температури це властивість грає позитивну роль. Якщо на градуснику постійні показники, вологість в кімнаті зберігається в однакових параметрах, дерев'яні деталі статі і інших поверхонь покриваються пліснявою, грибком. У приміщенні і в самому будинку стає нестерпно дихати. Конструкція швидко гниє, руйнується.

Якщо у ванній кімнаті підлоги зроблені з дерева, їх слід гідроізолювати. Особливо важливо це зробити під кахельну плитку, яка виконує функцію фінішного покриття і є оптимальним варіантом для обробки даного приміщення.

Вибираючи спосіб гідроізоляції дерев'яної підлоги, звертають увагу на породу деревини, яка використовується в створенні підлоги конструкції. Кожен вид деревини володіє певним рівнем гігроскопічності:

  • модрину застосовують в приміщеннях з помірною вологістю (до 70%). Вона щільна, міцна, має низьку водопроникність. Оптимально підходить для основи підлоги у ванній;
  • дерево тика містить ефірні масла. Цим обумовлена ​​його влагонепроницаемость. Довговічна деревина. При правильно проведеної гідроізоляції служить десятки років.
  • термодерево - продукт, одержуваний в процесі спеціальної обробки натуральної деревини. У процесі дії парою при високих температурах воно втрачає здатність пропускати воду і стає термоустойчивим.

Тік і термодревесина - дорогі вироби. Чи не кожен стане купувати їх для влаштування підлоги у ванній. Однак при незначних площах приміщення можна не економити на засобах і купити матеріали, які надійно прослужать довгі роки.

Переглянуто: 2 343

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама