Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція для басейну: порівняльний огляд матеріалів + інструкції »Аква-Ремонт

  1. Внутрішня або зовнішня гідроізоляція - що краще?
  2. Популярні матеріали для ізоляції
  3. Варіант # 1 - матеріали на основі цементу
  4. Варіант # 2 - проникаюча ізоляція для бетонних чаш
  5. Варіант # 3 - ізолююча ПВХ-плівка
  6. Варіант # 4 - рідка гума
  7. Варіант № 5 - рідке скло
  8. Варіант № 6 - латексна мембрана
  9. Якому варіанту віддати перевагу?

Більшість власників власних будинків, будь це котеджі або невеликі дачі, мріють побудувати на своїй ділянці басейн. Багато втілюють мрію в життя. Роботи з облаштування власного невеликого водоймища досить прості і можуть бути виконані самостійно. Щоб новий басейн тільки радував свого власника, при його будівництві потрібно особливу увагу приділити ефективної гідроізоляції. Чаша зазнає суттєвих навантаження, створювані водою, і без спеціального захисту дуже швидко виходить з ладу. Як грамотно виконати гідроізоляційні роботи? Будемо розбиратися.

Внутрішня або зовнішня гідроізоляція - що краще?

Існує два типи гідроізоляції басейну: зовнішня і внутрішня. Перша застосовується тільки в тому випадку, якщо конструкції загрожують грунтові води, що трапляється нечасто. У більшості випадків басейни встановлюються вище рівня залягання підгрунтових вод і зовнішня гідроізоляція не потрібно. Облаштовується вона тільки тоді, коли передбачається прямий контакт ґрунтових вод і чаші.

Особливо актуальна зовнішня захист для конструкцій з бетону. Пористий матеріал легко вбирає вологу, яка руйнує металеву арматуру, внутрішню гідроізоляцію і деформує басейн. Найбільш ефективним способом зовнішньої захисту від води в такому разі буде установка бентонітових матів, які виробляються на основі глин природного походження.

Більшість власників власних будинків, будь це котеджі або невеликі дачі, мріють побудувати на своїй ділянці басейн

Мати бентонітові - кращий вибір для зовнішньої гідроізоляції басейну. Вони відмінно захищають поверхню споруди від грунтових вод

Внутрішня гідроізоляція необхідна для чаш будь-якого типу. Вона захистить басейн від руйнівного впливу вологи, запобіжить протікання і стане перешкодою для корозії. Якісна ізоляція повинна відповідати таким вимогам:

  • Стійкість до розкриття тріщин і дірок до 3 мм.
  • Невелика ширина і еластичність гідроізоляційного шару.
  • Високий ступінь сцепляемости з поверхнею.
  • Хороша водонепроникність.
  • Здатність протистояти динамічним і гідростатичним навантажень.
  • Відповідність екологічним стандартам.
  • Придушення активності мікроорганізмів.

Також дуже важливо помітити, що обрана вами ізоляція повинна відповідати типу оздоблювального покриття.

Також дуже важливо помітити, що обрана вами ізоляція повинна відповідати типу оздоблювального покриття

Якісна гідроізоляція захищає чашу від руйнівного впливу вологи і продовжує термін служби басейну

Популярні матеріали для ізоляції

Якісна гідроізоляція басейну може бути здійснена кількома способами. Всі вони мають певні переваги і недоліки. Щоб вибрати оптимальний варіант потрібно познайомитися з кожним з них.

Варіант # 1 - матеріали на основі цементу

В якості ізоляції використовуються матеріали на основі цементно-піщаної суміші. Найчастіше це двокомпонентні плівкові полімерцементні склади, виконані на основі вінілацетату і синтетичної смоли. До переваг ізоляції відносять:

  • Високу міцність і надійність, що дозволяє матеріалу витримувати динамічні і статичні навантаження.
  • Гарну адгезію до різних поверхонь.
  • Довгий термін експлуатації і ремонтопридатність.
  • Гарну паропроникність, що вирішує проблему утворення небажаних бульбашок і здуття на поверхні.
  • Екологічну чистоту матеріалу.
  • Можливість нанесення на вологу поверхню.

Найбільшим недоліком матеріалу вважається низька еластичність, що робить склади неефективними на ділянках концентрації напружень. Тому їх застосовують в поєднанні з більш еластичними герметиками, якими ізолюють і розшивають примикання, шви і їм подібні ділянки. Вони стають додатковими розвантажувальними поясами. Важливою особливістю ізоляційних складів на цементній основі є можливість суміщення функції гідроізоляції та плиткового клею.

Важливою особливістю ізоляційних складів на цементній основі є можливість суміщення функції гідроізоляції та плиткового клею

Невисока еластичність і недостатня стійкість до динамічних і гідростатичним навантажень - головні недоліки гідроізоляції на основі цементу

Варіант # 2 - проникаюча ізоляція для бетонних чаш

До складу матеріалів входять хімічно активні сполуки, що включають модифікатори, які при попаданні на бетонну поверхню починають дуже швидко поширюватися по порах. Після застигання утворюються нерозчинні водою кристали, повністю заповнюють пори, мікроскопічні тріщини та інші порожнини.

Перевагами проникаючих матеріалів вважаються:

  • Паропроникність, що дозволяє бетону "дихати".
  • Гарна адгезія до основи.
  • Безперервний, безшовний шар ізоляції.
  • Стійкість до агресивних середовищ.
  • Можливість наносити склад на поверхні будь-яких форм, навіть дуже складних.
  • Тривалий термін експлуатації.
  • Запобігання появи грибка і цвілі.
  • Можливість нанесення на вологу основу.

Ізоляція утворює гарну основу під штукатурку. До недоліків матеріалу відносять відсутність можливості нанесення складу на ділянки з'єднання бетону і елементів обладнання водопостачання.

До недоліків матеріалу відносять відсутність можливості нанесення складу на ділянки з'єднання бетону і елементів обладнання водопостачання

Активний склад глибоко проникає в пори підстави і після застигання утворює кристали, щільно закупорюють всі порожнини

Варіант # 3 - ізолююча ПВХ-плівка

Існує три різновиди ізоляційного матеріалу. Самий бюджетний варіант - неармована плівка. Має найменшу міцність і використовується найчастіше для збірних басейнів. Армований матеріал міцніший, оскільки армований поліефірними нитками. Здатний без деформації витримувати досить великі навантаження. У продажу можна знайти і протиковзку плівку, яка усуває ковзання поверхні басейну. Кращим варіантом можна вважати матеріал з акриловим покриттям, яке запобігає розмноженню мікроорганізмів і запобігає вицвітання.

Кращим варіантом можна вважати матеріал з акриловим покриттям, яке запобігає розмноженню мікроорганізмів і запобігає вицвітання

ПВХ плівка виступає в ролі гідроізоляції і одночасно обробки чаші. Можна підібрати однотонний матеріал або знайти покриття, що імітує камінь, мозаїку і т.п.

Перевагами плівковою ізоляції вважається:

  • Здатність одночасно виступати в якості декоративного покриття і гідроізоляції.
  • Висока морозостійкість і стійкість до агресивних середовищ.
  • Невисока вартість.
  • Гігієнічність покриття.
  • Можливість використання як при будівництві, так і реконструкції басейнів. Матеріал може бути покладений поверх старої обробки, наприклад, на плитку.
  • Різноманітність забарвлень і оздоблень. Можна підібрати однотонну плівку або матеріал, що імітує мозаїку, камінь і т.п.

Головний недолік матеріалу - відносно короткий термін експлуатації. Він становить всього 5-10 років. Згодом поверхню плівки покривається подряпинами і втрачається інтенсивність забарвлення. Ще один недолік - досить трудомісткий монтаж. Найчастіше він проводиться професіоналами, оскільки передбачає використання складних технологій, наприклад, зварювання стиків гарячим повітрям. Найменша помилка призведе до потрапляння вологи під гідроізоляційний килим.

Варіант # 4 - рідка гума

Матеріал являє собою бітумно-полімерну водну еластомерну емульсію. Наноситься розчин методом напилення з використанням каталізатора, який дозволяє запустити швидку реакцію розпаду емульсії. В результаті вода виштовхується зі складу, а сухий залишок утворює гідроізоляційну мембрану.

Перевагами рідкої гуми можна вважати:

  • Стійкість до впливу різних агресивних середовищ.
  • Формування безшовної суцільний мембрани, товщину якої можна регулювати в процесі напилення.
  • Висока міцність і надійність, тривалий термін служби.
  • Можливість нанесення на поверхню будь-якої конфігурації.
  • Повна водонепроникність.
  • Матеріал не виділяє токсичні речовини. Він безпечний для людини.
  • Можливість додавання потрібного пігменту в розчин, що дозволяє отримувати покриття бажаного відтінку.

Серйозний недолік рідкої гуми - нестійкість до впливу УФ-випромінювання. Матеріал обов'язково покривають спеціальними засобами для захисту від ультрафіолету. Для нанесення покриття використовується спеціальне обладнання, працювати з яким можуть тільки фахівці. Крім того перед нанесенням рідкої гуми потрібна ретельна підготовка підстави.

Крім того перед нанесенням рідкої гуми потрібна ретельна підготовка підстави

Рідка гума наноситься методом розпилення з використанням спеціального обладнання. Процедура виконується тільки фахівцем

Варіант № 5 - рідке скло

Це водний розчин з силікатом натрію, який добре заповнює всі пори і мікротріщини підстави. Матеріал вважається відмінним герметиком, його кристалічна структура забезпечує надійний захист від вологи. Може так само використовуватися у вигляді присадок, просочень і добавок. До достоїнств покриття відноситься:

  • Освіта водонепроникного бар'єра.
  • Простота у використанні.
  • Антисептичні властивості, що дозволяють запобігати зростання мікроорганізмів.
  • Високий рівень вогнестійкості.
  • Надійне зчеплення з підставою.
  • Морозостійкість.
  • Невисока вартість.

Недоліком рідкого скла є швидка кристалізація. Підготовлений робочий розчин повинен бути покладений в дуже короткий час. Саме тому гідроізоляційні роботи найкраще довірити фахівцеві. Крім того рідке скло швидко руйнується. Без захисту термін його експлуатації складе всього 5 років. Щоб цього не допустити, рекомендується покривати гідроізоляцію захисним шаром фарби.

Щоб цього не допустити, рекомендується покривати гідроізоляцію захисним шаром фарби

Рідке скло дуже швидко кристалізується, тому воно повинно бути нанесено на підставу практично відразу ж після приготування робочого розчину

Варіант № 6 - латексна мембрана

Являє собою готову до нанесення рідина на основі латексу. У комплекті з нею йде спеціальна армована тканина. Розчин наноситься на лінії примикання і кути, які проклеюються смугами тканини. Потім підлогу і стіни басейну покриваються складом, поверх якого укладається полотно. У висновку все знову покривається шаром розчину. Після повного висихання на поверхні чаші утворюється захисна мембрана. Переваги латексної гідроізоляції:

  • Утворює тонке, водонепроникне, еластичне, трещіноподавляющее покриття.
  • Пригнічує ріст мікроорганізмів.
  • Матеріал легко перекриває пластикові вставки і холодні шви.
  • Володіє високою міцністю і тривалим терміном експлуатації.

Недоліки покриття - висока вартість і складність нанесення. Укладати мембрану на вологу поверхню не можна.

Укладати мембрану на вологу поверхню не можна

Латексна мембрана являє собою рідкий розчин в комплекті зі спеціальною армованої тканиною. Матеріал забезпечує еластичне, міцне і довговічне изолирующее покриття

Якому варіанту віддати перевагу?

Вибираючи гідроізоляційні матеріали для свого басейну, варто прислухатися до думки фахівців. Вони вважають, що найменш оптимальні для ізоляційних робіт проникаюча і цементна гідроізоляція, які відрізняються невисокою еластичністю, недостатньо стійки до розкриття тріщин і не витримують сильних динамічних і гідростатичних навантажень. Кращий результат дасть використання рідкої гуми, ПВХ-плівки або гідроізоляційної мембрани. Ці матеріали відповідають усім сучасним вимогам і забезпечать басейну максимально ефективну гідроізоляцію.

Внутрішня або зовнішня гідроізоляція - що краще?
Як грамотно виконати гідроізоляційні роботи?
Внутрішня або зовнішня гідроізоляція - що краще?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама