Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція душовою без піддону: етапи роботи, кращі способи, інструкція

  1. Коли необхідна гідроізоляція кабіни душа без піддона Якщо проект душової кабіни не передбачає наявність...
  2. Які гідроізоляційні матеріали застосовують для ізоляції кабіни душа без піддона
  3. Етапи проведення гідроізоляції підлоги з використанням різних матеріалів
  4. Як правильно застосовувати рулонні матеріали
  5. Виконання проникаючої гідроізоляції своїми руками
  6. Рекомендації по гідроізоляції стін і якісному виконанню робіт

Коли необхідна гідроізоляція кабіни душа без піддона

Якщо проект душової кабіни не передбачає наявність піддону, монтаж гідроізоляції є найбільш відповідальним моментом. Ті місця душової кабіни, які безпосередньо піддаються контакту з водою, повинні бути особливо ретельно захищені гідроізоляцією. Їх називають мокрими зонами душа. До них відносяться:

До них відносяться:

Пристрій душової кабіни.

  1. Пол, куди стікає вся вода в душі, просочуючись у плити бетонного перекриття кабіни.
  2. Стики між стінами і підлогою, нижні частини стін.
  3. Ділянки стін, на які вода потрапляє найбільше.
  4. Стояки з трубами.

У місця, де труба проходить через основу підлоги кабіни без піддону, постійно потрапляє волога, яка проникає у вигляді крапель води в бетонну основу підлоги, а на трубах виникає конденсат. Вологими зонами душа є все решта поверхні.

Обов'язкове дотримання технології гідроізоляції передбачає обробку спеціальними гідроізоляційними матеріалами всіх стиків і з'єднань підлоги і стін.

При цьому важливо враховувати особливості монтажу і гідроізоляції зливу кабіни душа без піддону.

Конструкцію зливу укладають в стяжку підлоги, там і роблять спеціальне поглиблення, закладаючи все залишився бетонної сумішшю. Перевірку якості гідроізоляції зливу проводять, наливаючи в сифон трохи води.

Пристрій водовідвідного трапа для гідроізоляції підлоги кабіни душа без піддона

Як повинен бути влаштований трап

Пристрій вбудованого трапа при відсутності піддону (ЗОБРАЖЕННЯ 1) проводиться згідно з наведеною схемою. Трап включає в себе:

Трап включає в себе:

ЗОБРАЖЕННЯ 1 - Пристрій вбудованого трапа при відсутності піддону.

  1. Корпус, що має косою або вертикальний випуск.
  2. Декоративну решітку.
  3. Замикаючий сифон, що не дає проникати неприємних запахів в душову кабіну з каналізації і через декоративну решітку.

Якщо трап влаштований в центрі кабіни душа, як класичний варіант, то ухил в центр споруджують з кожної з чотирьох сторін, потім монтують грати трапа розміром 10х10 см. Варіант застосовується при виході випуску в підлогу. Спорудження водовідвідного трапа кабіни душа виробляють з урахуванням рівномірного нахилу підлоги в бік місця зливу, який повинен знаходитися під кутом, що не перевищує 3%, щоб не було утворення калюж.

Трап може бути встановлений і з краю підлоги кабіни душа, який обов'язково покривають спеціальною неслизькою плиткою. При цьому використовують лінійну решітку трапа, а підлогу роблять з ухилом 2%. Встановлена ​​решітка може бути прихованою.

Ізоляція від води не залежить від наявності та відсутності піддону, представляючи собою обов'язковий мінімум. Пол в душовій повинен бути розташований трохи нижче рівня поверхні підлоги в інших кімнатах. Якщо цього немає, то слід встановити високий поріжок для відділення душовою від коридору в передпокої.

Які гідроізоляційні матеріали застосовують для ізоляції кабіни душа без піддона

Найчастіше використовують:

Найчастіше використовують:

Схема проникаючої гідроізоляції душа.

  1. Проникаючу гідроізоляцію.
  2. Бітумну ізоляцію.
  3. Полімерно-цементну вологоізоляцію.
  4. Фарбувальну гідроізоляцію.

Слід розглянути характеристики різних матеріалів в залежності від їх видів. Перевіреним методом відсікання вологи є рулонний гідроізоляція. Застосовуються при гідроізоляції душових кімнат матеріали, засновані на скловолокна і полімеризованною бітумі, які бувають направляються і самоклеючі. Щоб Їх ізолятори наклеюють, застосовуючи газовий пальник, а самоклеючі просто укладаються. При низькому рівні вартості ізолятор в рулонах має нетривалий термін служби.

Максимально ефективну гідроізоляцію проводять із застосуванням декількох матеріалів. При цьому одні з них наклеюються на поверхні, інші намазуються на неї шарами. Наприклад, підставою для нанесення проникаючої гідроізоляції та створення вологонепроникного бар'єру служить мокра бетонна плита. Дуже часто користуються гідроізоляційним полотном, укладаючи його з використанням клею для облицювальної плитки. Потім здійснюють укладку плитки. Бітумні матеріали захищають бетонною стяжкою, так як вони не відрізняються стійкістю до механічних пошкоджень.

Схема бітумної гідроізоляції для душової кабіни.

Вибір матеріалу залежить від його якісних характеристик. Використання клейових матеріалів для гідроізоляції є найбільш популярним останнім часом. Вони являють собою покриття в рулонах, виготовлені на основі бітуму та модифікованих полімерів. Це забезпечує бездоганну гідроізоляцію підлоги.

Якщо варіант матеріалу є абсолютно самоклейним, то його слід укладати, притискаючи до поверхні і роблячи додаткову проклейку. Самоклеючі покриття акуратно розподіляються по поверхні без зсувів і освіти шорсткостей. Використовують такі покриття тільки високих сортів. Якщо сорт низький, то можливе застосування гумових і полімерних мастик з бітумної добавкою. Ці гідрообмазочние склади є витривалими, але і коштують недешево.

Якість зчіпки можна підвищити за допомогою додавання пластифікаторів з метою надання найбільшої еластичності. Розподіляють суміш по поверхні, застосовуючи зубчастий шпатель.

Більш довговічним є використання обмазувальної гідроізоляції. Вона виготовляється на основі бітумно-каучукових і бітумно-полімерних мастик. Ці склади звуться рідкої гуми, володіючи високим рівнем еластичності і адгезії. Захистом від зовнішніх пошкоджень тут буде цементна стяжка.

Захистом від зовнішніх пошкоджень тут буде цементна стяжка

Схема полімерно-цементної гідроізоляції для душової кабіни.

Оштукатурювання стін кабіни душа без піддона можна виробляти обмазувальної гідроізоляцією, що є різновидом матеріалів на основі полімерно-цементних складів. Сухі суміші зачиняють водою, роблячи розчин. Вони мають високу еластичність. Додаткове стягування при цьому не потрібно.

Наступним видом є полімерні мастики, що представляють більш високотехнологічний спосіб захисту від вологи. В його основу закладено ефект більш глибокого просочення підстави. Завдані полімерні мастики, висихаючи, утворюють більш міцний шар. Володіючи високою еластичністю, він здатний пропускати водяні пари.

До складу проникаючої гідроізоляції входить кварцовий пісок, який має тонкий помел. Ізолятор створюється на основі портландцементу і спеціальних хімічних речовин. Контакт з зволоженою поверхнею супроводжується хімічною реакцією з частинками бетону. При цьому відбувається утворення нерозчинних кристалічних сполук, щільно герметизирующих бетонні пори.

Міцність бетонного підстави значно підвищується, а продовження реакції протягом довгих років супроводжується утворенням нових елементів, що захищають мікротріщини в порах бетону від попадання вологи. Збільшення міцності підстави відбувається за рахунок кристалічних утворень, при цьому стіна продовжує дихати.

Збільшення міцності підстави відбувається за рахунок кристалічних утворень, при цьому стіна продовжує дихати

Фарба містить водовідштовхувальні речовини, що забезпечує душовій кабіні хорошу гідроізоляцію.

Вибір ізолятора залежить від типу підстави поверхні для нанесення складу. До бетонних підставах найчастіше застосовують проникаючі і полімерно-цементні склади. Пористі цегляні стіни обробляють бітумними мастиками і полімерцементними мембранами.

Способи укладання гідроізоляції кабіни душа без піддона своїми руками.

Проведення робіт по установці гідроізоляції вимагає спеціального дозволу БТІ, якщо всі роботи пов'язані з укладанням бетонної стяжки. Тут необхідно дотримуватися принципу: забезпечити водонепроникність з'єднань між підлогою, стінами та зливом в душовій.

Застосування гідроізоляційного полотна, що укладається на стяжку за допомогою клею, найбільш підходящий варіант. Зверху і знизу полотна повинен проходити шар стяжки, а зверху роблять укладку плитки для підлоги. Даний метод є найбільш простим, проте для його якісного застосування слід ознайомитися з усім процесом гідроізоляції заздалегідь.

При укладанні гідроізоляції своїми руками першим способом слід врахувати кілька важливих моментів:

Схема гідроізоляції в душі своїми руками.

  1. Монтаж поглиблення для зливу роблять в бетонному стягуванні шляхом укладання всієї конструкції зливу і заливки бетоном.
  2. У сифон наливають трохи води і перевіряють якість зливу.
  3. Укладання ущільнювального полотна виробляють клеєм.
  4. Використовують спеціальний еластичний профіль, щоб закрити всі шви.

Другий спосіб передбачає розкладку шару гідроізоляції (руберойду або поліетилену) на підлозі, його фіксацію з подальшим укладанням покриття. Ізолятор повинен мати спеціальну товщину і укладатися на 15 см внахлест. З урахуванням поверхні підлоги виконується армування або стяжка, заливка розчином бетону.

Етапи проведення гідроізоляції підлоги з використанням різних матеріалів

Дії із застосуванням полімерно-цементних матеріалів

Дотримання строгого порядку дій при роботі з полімерно-цементними матеріалами своїми руками призведе до якісної гідроізоляції душовою:

Дотримання строгого порядку дій при роботі з полімерно-цементними матеріалами своїми руками призведе до якісної гідроізоляції душовою:

Розчин цементу наноситься спеціальним пензлем з жорстким ворсом по кутах душовою.

  1. Очистити підлогу від сміття, бруду і пилу і т.п.
  2. Зволожити злегка поверхню підлоги.
  3. Змішати всі компоненти ізоляції відповідно до доданої інструкції.
  4. Привести суміш до однорідного стану.
  5. Наносити розчин за допомогою кисті, що має жорсткий ворс, на поверхню підлоги і стін в нижній частині душовою.
  6. Прокласти поліпропіленову сітку або промазати ізолятором в місцях виведення комунікацій, тобто водопроводу і каналізації, стояків і труб, стиків стін і підлоги.
  7. Залишити висихати перший шар ізолятора на час, вказаний в інструкції.
  8. Зволоживши поверхню знову, нанести другий шар гідроізоляції.
  9. Висушити другий шар і почати виконання оздоблювальних робіт.

Як правильно застосовувати рулонні матеріали

Використання гідроізоляції в рулонах дозволить значно скоротити всі витрати:

Використання гідроізоляції в рулонах дозволить значно скоротити всі витрати:

Використання рулонів для гідроізоляції душа.

  1. Ретельно вирівняти поверхню підлоги, скруглив стики між стінами і підлогою за допомогою цементно-піщаної суміші.
  2. Нарізати полотна, враховуючи нахлест на стіни в 15-20 см.
  3. Можна нанести соляровое масло на відрізки полотна, збільшивши його еластичність і підвищивши його зчеплення з основою.
  4. Залишити лежати добу для вирівнювання всієї поверхні нарізане полотно.
  5. Нанести на поверхню цілісний шар бітумної мастики, укладаючи гідроізоляційний матеріал, і ретельно прикатать.
  6. Укласти аналогічно бітумний матеріал другим шаром в напрямку поперечному першому.
  7. Помилитися підготовлену поверхню розігрітій мастикою і насипати шар кварцового піску для кращого зчеплення стяжки з ізолятором.

Результат виконаних робіт буде непоганим, якщо не брати до уваги, що термін служби цих матеріалів відносно невеликий. Якщо рулонні полотна утворюють бульбашки, то їх розрізають гострим ножем і знову притискають.

Виконання проникаючої гідроізоляції своїми руками

Застосування проникаючої гідроізоляційної суміші вимагає чіткого дотримання прикладеної інструкції. Виконання робіт своїми руками має виконуватися в такій послідовності:

Виконання робіт своїми руками має виконуватися в такій послідовності:

Перевагами проникаючої гідроізоляції є проникнення в матеріал до 10 см, збільшення стійкості матеріалу, надійність і довговічність.

  1. Очищення поверхні підлоги від сміття, непотрібних матеріалів, пилу і т.д.
  2. Виконання штроба уздовж периметра статі в місцях стиків зі стінами, його необхідний розмір дорівнює 25х25 мм.
  3. Видалення сміття та зволоження поверхні.
  4. Зачиннення водою проникаючого матеріалу відповідно до інструкції і грунтовка одним шаром зі штробі.
  5. Підготовка шовного проникаючого матеріалу з розрахунку 1,5 кг суміші на 1 м погонний штроби.
  6. Зволоження нижній частині стін і поверхні підлоги, коли шовний матеріал повністю схопиться.
  7. Зволоження першого шару ізоляції після його висихання і покриття другим.
  8. Зволоження поверхонь періодично протягом 2 або 3 доби.
  9. Очищення стін через 21 день після того, як була нанесена гідроізоляція, від залишків цементу з піском.
  10. Укладання декоративних покриттів.

Застосування будь-якої з наведених технологій дозволить досягти чудових результатів у процесі гідроізоляції душової кімнати.

Рекомендації по гідроізоляції стін і якісному виконанню робіт

Для ізоляції стін душової кімнати можна керуватися наступним порядком дій:

Для ізоляції стін душової кімнати можна керуватися наступним порядком дій:

Перед нанесенням шару ізоляції на стіни душової кабіни їх потрібно вирівняти і позбавити від старої фарби.

  1. Вирівняти стіни, знявши стару фарбу.
  2. Виконати ґрунтовку і почекати до повного висихання стін.
  3. Приготувати гідроізоляційну суміш, ретельно перемішати її.
  4. Нанести за допомогою пензлика один шар гідроізоляції.
  5. Почекати до повного висихання матеріалу.
  6. Нанести наступний шар.
  7. Вирівняти стіну і почати кріплення оздоблювальних матеріалів.

Без пристрою вентиляції гідроізоляція буде неефективною, оскільки обклеювання стін захисною плівкою не рятує від вологи. Матеріали для ізоляції служать тільки для того, щоб волога не змогла проникнути в перекриття і стіни. Коли в душовій сухо, волога виходить з кімнати. Вентиляцію влаштовують таким чином, щоб вона забирала вологе повітря, а душова залишалася сухою.

  1. Якщо підлогу перед нанесенням ізолятора НЕ вирівняти, то може піти багато мастики.
  2. Для глибокого просочення поверхні ізоляцією її попередньо зволожують.
  3. Перед нанесенням гідроізоляційний розчин слід перемішати до отримання однорідної маси.
  4. Наступний шар обов'язково наноситься після висихання попереднього.
  5. Нанесений шар мастики повинен бути рівним.

Гідроізоляція для душової, де немає піддону, є особливо важливою, оскільки вода, що скупчилася на підлозі, може через перекриття проникнути до сусідів, що вкрай небажано і може закінчитися конфліктом. від якості установки трапа залежить необхідність проведення повторних ремонтів. Надійність гідроізоляції захистить від затоплення приміщення знизу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама