Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаментної плити: чому необхідна, як виконується, як зробити своїми руками

  1. Що являє собою плитний фундамент?
  2. Наслідки недбалого ставлення до гідроізоляції фундаментної плити
  3. Процес гідроізоляції монолітної плити фундаменту
  4. Як убезпечити стики плит збірного фундаменту: особливості

Ні для кого не стане відкриттям загальновідомий факт, що вода - ворог будь-якого будівельника. Справа в тому, що якщо вчасно не провести якісну гідроізоляцію, то після того, як в будівлю потрапить вода, доведеться все переробляти. Такий стан речей характерний і для фундаментної плити. Розглянемо, для чого потрібна гідроізоляція плитного фундаменту і як її здійснити. Ні для кого не стане відкриттям загальновідомий факт, що вода - ворог будь-якого будівельника

Пристрій плитного фундаменту.

Що являє собою плитний фундамент?

Перш ніж говорити про гідроізоляції плитного фундаменту, необхідно мати уявлення про його структуру.

Перш ніж говорити про гідроізоляції плитного фундаменту, необхідно мати уявлення про його структуру

Поетапна схема зведення плитного фундаменту.

Цей тип фундаменту відносять до конструкцій з дрібним заглибленням або незаглибленного. Для того щоб його можна було встановити, потрібно попередньо вирити котлован. Плита із залізобетону укладається на заздалегідь організовану подушку з піску і щебеню, які, в свою чергу, були утрамбовані.

Плитний фундамент підрозділяється на два типи: монолітний і збірний. Якщо говорити про перший варіант, то він передбачає заливку вже підготовленої опалубки товарним бетоном. Також в цьому випадку необхідно попередньо встановити каркас з арматури. У другому варіанті фундамент складають з уже готових залізобетонних конструкцій, наприклад, плит для будівництва дороги.

Неважливо, який саме спосіб ви виберете для того, щоб здійснити установку фундаменту. Слід пам'ятати, що основа повинна бути найбільшою мірою ізольовано від попадання вологи.

Наслідки недбалого ставлення до гідроізоляції фундаментної плити

Правильний і неправильний спосіб закладки фундаменту.

Вода робить украй негативний вплив на багато будівельних матеріалів. Це стосується і бетону, з якого, власне, і зводять фундамент. Це пов'язано з його пористою структурою, яка відмінно вбирає в себе потрапляє вологу.

Потрапляє в бетон вода з грунту включає до свого складу домішки мінеральних солей. Після потрапляння в бетон вони починають кристалізуватися і збільшуватися в об'ємі. Як наслідок - бетонну основу починає руйнуватися.

Буває ситуація, коли все виглядає зовсім навпаки. Після того як вода потрапляє в бетон, вона вимиває з нього все солі, отже, бетон знову починає руйнуватися. Не можна виключати і того, що якщо відсутня якісна гідроізоляція, то стіни починають витягати вологу з бетону. У підсумку господарі споруди можуть спостерігати цвіль і відчувати вогкість усередині приміщення.

Процес гідроізоляції монолітної плити фундаменту

Гідроізоляція фундаменту може бути виконана кількома способами. І, звичайно, кожен варіант має свої переваги і недоліки. В даний час найбільш популярними є:

В даний час найбільш популярними є:

Принцип дії проникаючої гідроізоляції.

  1. Обмазочная. Дуже легко наноситься, хороший результат, високий термін експлуатації.
  2. Проникаюча. Досить новий варіант. Відмінною рисою такого складу є те, що після його нанесення в бетоні утворюються кристали, які перешкоджають проникненню води всередину конструкції.
  3. Гідроізоляція в рулонах. Класичний варіант, який використовують на протязі досить великої кількості часу. Тут варто зазначити, що термін служби рулонної гідроізоляції відносно невеликий.

В процесі установки плитного фундаменту дуже часто виникає проблема щодо гідроізоляції нижньої плити. Це пов'язано з її досить великою площею. У більшості випадків цю проблему вирішують за допомогою рулонної або обмазувальної гідроізоляції.

Як уже зазначалося, не так давно для гідроізоляції застосовували руберойд. Це матеріал в рулоні, в якому на картонну підставу наносять бітум. Варто сказати, що руберойд не може похвалитися своєю довговічністю, тому що бітум досить швидко втрачає еластичність, а картон не облаем високою міцністю.

Склад рулонної гідроізоляції.

На сучасному етапі використовуються матеріали в рулоні, але вже включають в свій склад склотканини або стеклохолст. Більш того, до складу бітуму включені добавки, які роблять матеріал найбільш еластичним.

Гідроізоляцію в рулоні досить зручно укладати під плиту фундаменту. Вона не вимагає спеціальної стяжки. Шви, які з'являються між смугами матеріалу, потрібно склеїти бітумною мастикою. Монтаж проводиться відносно швидко. Для укладання необхідна тільки пальник для того, щоб можна було розігріти мастику.

Якщо ви віддаєте перевагу обмазувальної гідроізоляції, то знайте - ви зробили правильний вибір.

Наносити таку мастику необхідно за допомогою валика або кисті. Вся проблема полягає в тому, що для того, щоб здійснити гідроізоляцію самій нижній частині фундаменту, потрібно на подушку з піску і щебеню покласти цементну стяжку, на яку згодом і наносять бітумну мастику. Після того як плита буде залита, на її бічні і верхню боку необхідно нанести шар гідроізоляції.

Таким же чином можна створити шар гідроізоляції за допомогою проникаючих складів. Результатом такого нанесення стає запечатування пір бетону. Всередині бетонної основи утворюються кристали, які не дають волозі проникати всередину. В даний час такий варіант гідроізоляції вважають оптимальним і сучасним.

Як убезпечити стики плит збірного фундаменту: особливості

Слід розуміти, що окремі елементи фундаменту потребують захисту від вологи так само, як і конструкція в цілому. Шви, що утворюються під час укладання, заповнюють таким матеріалом, як бетон, який має властивість значною мірою вбирати в себе вологу. Щоб цьому запобігти, необхідно використовувати для запечатування швів шнури з поліуретану, герметики і обмазувальну гідроізоляцію.

Таким чином, гідроізоляція фундаменту - це дуже важливий і обов'язковий процес. Проникнувши в фундамент, вода буде сприяти його подальшому руйнуванню. Підсумком відбувається стане переробка фундаменту і капітальний ремонт. Для того щоб споруда не постраждала, вже на перших порах необхідно подумати про її гідроізоляції. Цей процес має на увазі масу складнощів.

Отже, якщо у вас немає певних навичок в такому питанні, то краще всього довірити його дозвіл професіоналам.

Що являє собою плитний фундамент?
Що являє собою плитний фундамент?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама