Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаментної плити: правила і способи

  1. Базові правила гідроізоляції фундаменту
  2. Гідроізоляція рулонний матеріал
  3. Інші способи гідроізоляції
  4. Горизонтальна і вертикальна ізоляція плити

Дуже важливим етапом при будівництві будинку є гідроізоляція фундаменту . Адже саме від її якості залежить мікроклімат майбутнього приміщення і ступінь міцності споруди. Дуже важливим етапом при будівництві будинку є   гідроізоляція фундаменту

Від того як був побудований фундамент, залежить довговічність споруди.

Ізоляцію можуть проводити тільки ті люди, які володіють певними навичками. Але цілком реально і зробити це самому, особливо в разі, коли не вистачає фінансових коштів наймати для цієї справи окремої людини. Вам потрібно буде тільки чітко слідувати інструкції і все акуратно виконувати.

Базові правила гідроізоляції фундаменту

У даній статті буде розглянута чітка інструкція по гідроізоляції саме плитного фундаменту.

У даній статті буде розглянута чітка інструкція по гідроізоляції саме плитного фундаменту

Схема пристрою фундаменту.

Але для початку доцільно розглянути невеликий звід загальних правил, що стосується абсолютно всіх видів і характеристик фундаментів.

  1. Потрібно уважно стежити за тим, щоб шар ізоляції був оптимально щільним і не мав на своїй поверхні видимих ​​розривів і тріщин.
  2. У місцях можливого активного дії підземних вод необхідно перестрахуватися, влаштувавши додатковий шар гідроізоляції фундаменту .
  3. Не забувайте зробити якісну вимощення. Саме вона буде брати на себе захист будівлі і фундаменту від впливу зовнішніх опадів.
  4. При відносно високому рівні залягання підводних вод необхідно, крім фундаменту, облаштувати ще і дренажний шар. Така робота дасть можливість трохи знизити рівень води під землею і охоронить фундамент від можливого руйнування в майбутньому.
  5. Перед вибором матеріалу для гідроізоляції завжди в першу чергу намагайтеся враховувати конкретні види фундаменту і його висоту.

А тепер що стосується безпосередньо гідроізоляції самої фундаментної плити . Зробити це можна кількома способами: рулонним матеріалом, мастикою, проникаючим або ж Напилювана складами для гідроізоляції. Найбільш оптимальним варіантом в даному випадку вважається гідроізоляція за допомогою рулонних матеріалів.

Гідроізоляція рулонний матеріал

Схема теплоізоляції фундаменту.

Найкраще використовувати руберойд. Для початку розрахуйте необхідну кількість руберойду для фундаментної плити. При цьому орієнтуєтеся на загальну площу будинку. Купуйте руберойд хорошої якості, інакше потім, коли будівля буде вже побудовано, виправити огріхи буде неможливо.

Очистіть поверхню фундаментної плити від пилу і бруду. Якщо на око видно, що поверхня недостатньо рівна, то краще підрівняти її за допомогою нанесення стяжки. Стяжка ця виготовляється зі звичайного розчину (вода, цемент, пісок і дрібний граншлак). Коли будете укладати стяжку, за допомогою довгої дерев'яної рейки намагайтеся її розрівнювати. Дочекайтеся повного застигання розчину на плиті.

Тепер зверху на стяжку укладіть шар руберойду. Зверху нього необхідно буде ще облаштувати шар утеплювача. В якості останнього доцільно вибрати або скловату, або дрібний гравій. Зверху на рівний шар такого утеплювача обов'язково потрібно залити фінішну стяжку, яка виготовляється так само просто, як було описано вище.

Після повного застигання такого шару гідроізоляції плити беріться за пристрій водовідвідної подушки, яка послужить своєрідною додатковим захистом плити від вологи. Подушка така являє собою суміш цементу та гравію, яка укладається шаром потрібної товщини (в залежності від глибини залягання підземних вод). Інший варіант - укладати по черзі шарами гравій та цементну стяжку (у вигляді густого розчину). Мінімальна кількість таких шарів в цілому - 4. Таку подушку можна робити як до монтажу руберойдового шару гідроізоляції плити, так і одночасно або після нього.

Інші способи гідроізоляції

Схема гідроізоляції фундаменту під колону.

Тепер розглянемо інші способи ізоляції фундаменту. Вони менш ефективні, але залишаються цілком прийнятними у випадках, коли підземні води не так сильно атакують місцевість, в якій будується будинок. Розглянемо їх по черзі.

За допомогою спеціальної мастики. перед таким способом гідроізоляції фундаменту потрібно очистити плиту, вирівняти її цементним стягуванням, а після висихання зашкуріть і почекати, поки поверхня не стане ідеально сухий. При найменшій краплі вологи ізоляція не буде якісною. Після цього середньої товщини шаром наноситься на фундаментну плиту гідроізоляційна мастика, яка розрівнюється шпателем.

Після висихання доцільно плиту, ізольовану таким чином, додатково захистити шаром цегли або рулонний матеріал. Це спричинить додаткові витрати але повністю виправдає себе, так як мастика без додаткового захисту легко пошкодиться дрібним будівельним сміттям під час подальшої засипання котловану і, відповідно, не зможе як слід захистити фундаментну плиту від вологи. Проте гідроізоляція плити мастикою - найекономніший в грошовому плані варіант на сьогоднішній день.

Ще 2 найпоширеніші види гідроізоляції плити: Напилювана і проникаюча. Особливості пристрою таких видів ізоляції чимось схожі, як і сам принцип захисту фундаменту. При цьому проникаюча ізоляція вважається найдорожчою і матеріаломісткою (потрібна велика кількість кварцового піску, цементу та інших спеціальних добавок).

У той час як Напилювана гідроізоляція фундаментної плити не менш дорога, так як виконується шляхом розпилення на плиту вже готового складу, який коштує недешево, та й потрібно його багато. Поверх напилюваного шару необхідно захистити фундамент водонепроникним геотекстилем і як слід зміцнити його. А це ще додаткові фінансові та трудові витрати.

Горизонтальна і вертикальна ізоляція плити

Схема видів гідроізоляції фундаменту.

Слід сказати ще й про те, що існує 2 поняття гідроізоляції фундаментної плити: горизонтальна і вертикальна. Фундаментна плита вимагає одночасного пристрою і тієї, і іншої, так як перша захищає фундамент від капілярного всмоктування води (підземні води) стінами плити і шарами фундаменту. Друга ж дає захист від бокового попадання вологи (дощ, сніг і т. П.).

Горизонтальна ізоляція плити робиться по плиті в місці безпосередньої опори стіни і під підвальним перекриттям. Вона може бути обмазувальної, штукатурної або ж оклеиваться ізоляційним матеріалом. У разі занадто глибокого перекриття підвалу робиться додатковий шар зовнішньої ізоляції. Всі верстви такої гідроізоляції повинні бути надійно з'єднані між собою і з вертикальними шарами.

Вертикальна гідроізоляція для фундаменту плити проводиться по всій площі висоти фундаменту. Вона теж може бути виконана різними матеріалами і щільно з'єднуватися з горизонтальними шарами. А при засипці котловану потрібно уважно дивитися, щоб така гідроізоляція монолітної плити не ушкоджувалася, особливо коли матеріал для неї вибирається недорогий і недостатньо міцний і надійний.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама