Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаментної плити своїми руками

  1. Причини, за якими проводиться захист фундаменту від води
  2. Горизонтальна і вертикальна гідроізоляція
  3. Основні принципи гідроізоляції
  4. Способи гідроізоляції фундаментної плити
  5. Застосування обмазувальної гідроізоляції
  6. Захист проникаючими складами
  7. Гідроізоляція рулонними матеріалами
  8. підготовка
  9. Основні роботи
  10. завершальні дії

8 Грудень 2017 Стройексперт Переглядів: 727 8 Грудень 2017   Стройексперт   Переглядів: 727   Гідроізоляція фундаментної плити   Найголовнішим руйнівником фундаменту будь-якого типу є вода

Гідроізоляція фундаментної плити

Найголовнішим руйнівником фундаменту будь-якого типу є вода. Надлишкова вологість негативно впливає на міцність підстави, ставлячи під сумнів надійність не тільки фундаменту, але і всієї будови в цілому. Мінімізувати можливі перешкоди для ґрунтових і талих вод допомагає гідроізоляція фундаментної плити.

Причини, за якими проводиться захист фундаменту від води

Монолітний фундамент являє собою цілісну залізобетонну плиту незаглибленного або мелкозаглубленного типу. Основним елементом монолітного фундаменту є бетон, пориста структура якого відмінно вбирає вологу. Вода надає руйнівний вплив на бетонне монолітне підстава, результатом якого стає наступне:

Вода надає руйнівний вплив на бетонне монолітне підстава, результатом якого стає наступне:

Фактори які впливають на захист фундаменту від води

  • Проникаючи в пори бетону, вода вимиває з нього солі і мінерали, що призводить до зниження міцності матеріалу.
  • У грунтовій волозі містяться домішки різних гідрокарбонатів, хлоридів і сульфатів. Потрапляючи в бетон, ці речовини перетворюються в кристали і, відповідно збільшуються в обсязі. У цьому стані вони руйнівно впливають на внутрішню структуру бетону.
  • Сирість від насиченого вологою фундаменту в результаті неправильної або неякісної гідроізоляції передається стінам, які дуже швидко покриваються пліснявою і грибками. В результаті матеріали, схильні до гниття, також починають руйнуватися. Крім того цвіль вражає внутрішню і зовнішню обробку приміщення, що призводить до додаткових витрат і незапланованого ремонту.

Відсутність гідроізоляції значно скорочує термін служби і підстави, і всього будови.

до змісту ↑

Горизонтальна і вертикальна гідроізоляція

Монолітна фундаментну плиту повинна мати захист від вологи з усіх боків, тому для гідроізоляції використовуються одночасно два способи: вертикальний і горизонтальний.

При вертикальної гідроізоляції фундамент захищається від попадання вологи всередину з боків. Горизонтальна захист перешкоджає капілярному всмоктуванню води з боку підошви фундаменту і в верхній частині.

до змісту ↑

Основні принципи гідроізоляції

Перш ніж приступати до робіт з гідроізоляції фундаментної плити необхідно ознайомитися з основними вимогами, які пред'являються до цього процесу:

  • Ізоляційний шар повинен бути максимально щільним і герметичним, не можна допускати утворення щілин, розривів і отворів.
  • У місцях можливого скупчення грунтових і талих вод необхідно подбати про додатковий захист.
  • Велике значення має правильно зроблена вимощення, вона перешкоджає проникненню до поверхонь фундаменту атмосферних опадів. Після прочитання поточної статті можна почитати як робити гідроізоляцію вимощення .
  • При близькому розташуванні грунтових вод необхідна дренажна система навколо будови. Це сприяє зниженню підземного рівня води і запобігає руйнуванню фундаменту. У нашій попередній статті ми детально розповідали про дренажній системі для плитного фундаменту .
  • При виборі гідроізоляційного матеріалу важливо брати до уваги висоту фундаментної плити.
до змісту ↑

Способи гідроізоляції фундаментної плити

Захистити фундамент від негативного впливу ґрунтових і талих вод можна декількома способами:

Захистити фундамент від негативного впливу ґрунтових і талих вод можна декількома способами:

Різновиди гідроізоляції плитного фундаменту

  • Обмазуванням поверхні спеціальними вологостійкими матеріалами.
  • Нанесенням спеціальних проникаючих складів, які утворюють гідрофобні кристали і не дозволяють волозі потрапляти всередину бетону.
  • Обмотуванням фундаменту рулонними гідроізоляційними матеріалами.
до змісту ↑

Застосування обмазувальної гідроізоляції

Такий захист має на увазі нанесення на поверхню бетону бітумної мастики, в результаті чого утворюється щільний шар, що перешкоджає проникненню вологи всередину.

Принцип роботи полягає в наступному:

Обмазувальна гідроізоляція

  • На поверхні подушки з піску і щебеню укладають шар цементного стягування, розрівнюють її і залишають до повного висихання.
  • Висохлу поверхню стяжки шліфують і очищають від пилу.
  • Наносять шар бітумної мастики, використовуючи кисть, валик або розпилювач. В процесі роботи важливо тримати поверхню сухою, так як навіть незначна кількість води може стати причиною поганої герметичності.
  • Після висихання мастики можна приступати до заливання бетонної маси.
  • Готовий фундамент також необхідно обробити, обмазувати потрібно бічні частини і верх монолітної плити.

Читайте докладніше про застосування бітумної мастики для гідроізоляції фундаменту .

до змісту ↑

Захист проникаючими складами

Гідроізоляція проникаючими складами передбачає нанесення на поверхню фундаменту спеціального складу. В результаті його реакції з бетоном утворюються кристали, які перешкоджають проникненню води в пори бетону.

Процес гідроізоляції в такий спосіб виконується в наступному порядку:

  • Поверх піщано-гравійної подушки заливають цементну стяжку, її поверхню вирівнюють і чекають висихання.
  • Поверх стяжки укладають рулонну гідроізоляцію . При цьому важливо витримувати нахлест полотен 15-20 см, місця стиків необхідно склеїти бітумною мастикою.
  • Безпосередньо на цей шар наливають бетонний розчин для створення фундаментної плити. Залишають фундамент до повного висихання.
  • Після цього обробляють проникаючими складами бічні поверхні і верхню частину монолітного підстави. В результаті реакції вапна в складі бетону, вологи і активних компонентів гидроизолирующего матеріалу пориста структура бетону заповнюється кристалічними сполуками. Дія утворюються кристалів триває досить довгий час, що гарантує надійний захист монолітної фундаментної плити протягом тривалого періоду.
до змісту ↑

Гідроізоляція рулонними матеріалами

Рулонний гідроізоляція вважається найпопулярнішим варіантом захисту фундаменту від проникнення вологи. Для цієї мети використовуються наступні матеріали:

  • Руберойд. Для його виготовлення використовують покрівельний картон, просочений рідким бітумом. По обидва боки матеріал оброблений тугоплавким бітумом і посипаний азбестового крихтою.
  • Гидростеклоїзол. Цей матеріал на основі склотканини або склополотна, на поверхню яких нанесено шар модифікованого бітуму і захисна полімерна плівка.

Процес гідроізоляції верхній частині фундаменту проходить в кілька етапів.

до змісту ↑

підготовка

Щоб якісно захистити фундаментну плиту важливо добре підготувати поверхню. Для цього необхідно видалити різні забруднення і нанести суміш з цементу, піску, дрібного гравію і води. Нанесену стяжку ретельно вирівнюють і залишають до повного висихання.

Основні роботи

Рулонний гідроізоляція фундаменту

На застиглу стяжку укладають рулонну гідроізоляцію і шар теплоізоляційного матеріалу. Зверху заливають ще один шар стяжки.

до змісту ↑

завершальні дії

Завершує роботи з гідроізоляції фундаментної плити створення водовідвідної подушки. Вона служить додатковим захистом основи від вологи. Для виготовлення подушки беруть цемент і гравій і змішують їх, додаючи воду. Отриману суміш укладають поверх бетонної стяжки. У деяких випадках можна укладати окремо шар гравію і шар цементу. У цьому випадку кожен шар повинен повторюватися не менше чотирьох разів.

Для гідроізоляції підошви фундаментної плити виконують такі дії:

  • На подушку з піску і щебеню, разровненную і утрамбовану, укладають рулонний матеріал для гідроізоляції. При цьому полотна повинні мати обов'язковий нахлест.
  • Місця стиків проклеюють бітумною мастикою. Наноситься вона за допомогою кисті або валика.
  • По краях фундаментної плити гідроізоляційний матеріал повинен виступати, щоб загин на стінки опалубки вгору становив не менше 10-15 см.
  • При використанні рулонних гідроізоляційних матеріалів цементну стяжку поверх подушки з щебеню і піску можна не заливати.

Захист фундаментної плити від руйнівного впливу вологи є обов'язковим етапом будівництва будинку. Тільки в цьому випадку можна звести надійне і міцне будова, яке не завдасть особливих проблем в процесі експлуатації довгі роки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама