Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаментної плити

  1. До чого може привести відсутність надійного захисту від вологи
  2. види гідроізоляції
  3. обмазувальної спосіб
  4. проникаюча ізоляція
  5. рулонні матеріали
  6. Чим обходилися раніше?
  7. Що роблять зараз?

Надлишкова вологість зовсім продуктивним чином впливає на будівельні роботи
Надлишкова вологість зовсім продуктивним чином впливає на будівельні роботи. Історія знає багато прикладів, коли неправильна гідроізоляція фундаментної монолітної плити приводила до повної перебудови всієї будівлі. Таких прикрих помилок можна уникнути, вивчивши всі нюанси цієї проблеми.

До чого може привести відсутність надійного захисту від вологи

Вода дуже агресивно поводиться по відношенню до бетону. Даний будівельний матеріал може похвалитися своєю пористою структурою, що дозволяє легко вбирати рідину.

Ґрунтова волога має цілий ряд мінералів, які проникаючи в бетон, кристалізуються, збільшуючись тим самим в обсягах. В результаті цього, значно руйнується масив бетону.

Гідроізоляція плити фундаменту покликана вирішити й іншу проблему: при попаданні води в бетон, остання вимотує з нього все солі. Це знову ж таки призводить до руйнування фундаменту.

Є ще одна проблема, яка народжується в результаті неправильно виконаної гідроізоляції. Матеріал стін витягає вологу з фундаменту. Це призводить до вогкості в приміщенні і цвілі на стінах. Новий ремонт в такому разі не за горами.

Новий ремонт в такому разі не за горами

Гідроізоляція фундаментної плити проводиться у всіх без винятку будинках, що мають підвали. Гідроізоляція монолітного фундаменту може здійснюватися кількома способами. Всі вони мають як свої плюси, так і мінуси.

види гідроізоляції

Розглянемо, якими способами можна ізолювати фундаментну плиту від вологи ззовні.

обмазувальної спосіб

Дуже поширена обмазочная гідроізоляція фундаментної монолітної плити. Вона досить проста, сприяє гарній захисту від вологи і має довгий термін експлуатації.

проникаюча ізоляція

Проникаюча гідроізоляція плити фундаменту з'явилася відносно недавно. Це сучасний спосіб захисту будівлі від вологи. При нанесенні спеціальної суміші на бетон відбувається реакція кристалізації, внаслідок чого запечатуються найдрібніші пори бетону.

рулонні матеріали

Рулонний гідроізоляція фундаментної плити існує вже досить довго. Це простий і надійний спосіб захисту будівлі від вологи. Однак слід визнати, що довговічність такого методу не дуже велика.

Найголовнішою проблемою в конструкції цільної плити є гідроізоляція монолітного фундаменту знизу, так як він володіє значною площею. Найчастіше роботи подібного роду виробляють за допомогою обмазувальних або рулонних матеріалів.

Чим обходилися раніше?

Раніше при будівництві надійного гідробар'єру практично повсюдно застосовувався руберойд. Це матеріал, на який наноситься зверху бітум. Великий довговічністю він похвалитися аж ніяк не міг, так як картонна основа досить швидко втрачала свої продуктивні властивості.

Міцність на вигин руберойду також невелика. Але зате він мав гарну опірність перепадів температур і ультрафіолетового випромінювання.

Однак бітум також не був достатньо вузькому і еластичним. Внаслідок чого, матеріал досить швидко розтріскувався. Таким чином гідроізоляційний бар'єр переставав бути герметичним.

Що роблять зараз?

Захисний шар фундаментної плити все частіше робиться з сучасних будівельних матеріалів, які володіють належною міцністю і надійністю. В першу чергу використовуються стеклоизол і рубемаст, які відносяться до пристроїв рулонної гідроізоляції.

В їх основі лежить склотканина або стеклохолст. Основа в свою чергу просочується бітумом, до складу якого входять добавки. Внаслідок цього, матеріал знаходить еластичність, і хорошу міцність на вигин. Опірність до перепадів температур також на рівні.

Гідроізоляція під фундаментну плиту рулонного типу зручна тим, що вона просто укладається на відсипання з гравію і піску. Додаткове стягування при цьому зовсім не потрібно. За допомогою мастики стики між смугами матеріалу найретельнішим чином проклеюються.

Сам процес укладання проводиться дуже оперативно. Зі спеціальних пристосувань необхідна тільки пальник, яка буде розігрівати мастику.

Обмазувальна гідроізоляція фундаментної плити із застосуванням бітумної мастики - найбільш сучасний спосіб захисту основи будівлі від вологи. Вона проводиться за допомогою нанесення модифікованого бітуму на фундамент. Як пристрій, необхідного для такої роботи може виступати кисть, валик або розпилювач.

Гідроізоляція фундаментної монолітної плити таким способом має на увазі нанесення на піщано-щебеневу подушку шару цементної стяжки.

Цей процес необхідно виконати з підошвою фундаменту. Після самої заливки можна наносити гідроізоляцію на верхні і бічні сторони фундаменту.

Схожим способом виробляється і гідроізоляція фундаментної плити проникаючого типу. Цементна стяжка укладається на підставу з гравію і піску. Після чого вона покривається рулонними матеріалами.

Уже після заливки на всі бічні і верхні поверхні наноситься проникаюча ізоляція. Такий захисний шар фундаментної плити є найбільш високотехнологічним і ефективним.

Що роблять зараз?
Чим обходилися раніше?
Що роблять зараз?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама