Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту: як зробити своїми руками

  1. Ізолюємо вертикальні поверхні
  2. підготовка матеріалів
  3. підготовка підстави
  4. гідроізоляція
  5. Гідроізоліруем горизонтальні поверхні
  6. висновок
Andrey

1412 0

Ізолюємо вертикальні поверхні

Процес вертикальної ізоляції можна розбити на кілька основних етапів:

Етапи горизонтальної ізоляції підстави від вологи

підготовка матеріалів

Як відомо, гідроізоляційні матеріали бувають трьох типів:

  • Проникаючі. Вбираються в поверхню фундаменту, заповнюючи його пори. В результаті підставу перестає відволожуватися;

Рідка гума після застигання утворює міцний і еластичний матеріал

  • Обмазувальні. Наносяться на поверхню в рідкому вигляді, після чого застигають, утворюючи суцільне покриття, стійке до вологи. Як правило, для цих цілей використовується бітумна або бітумно-полімерна мастика, а також рідка гума;

Рулонний матеріал від вітчизняного виробника Техноніколь

  • Рулонний (оклеечная). Виконується руберойдом або бітумно-полімерним рулонним матеріалом, який ще називають єврорубероїдом. До таких належить Техноеласт ЕПП, Техноеластміст тощо.

Найбільш якісною і довговічною обмазувальної ізоляцією є рідка гума, але ціна її вища, в порівнянні з бітумною мастикою.

Щоб домогтися найкращого результату, слід використовувати матеріали комплексно. Тобто спочатку наноситься здатний проникати склад, потім використовуються обмазувальні матеріали, і зверху наноситься оклеечная гідроізоляція.

Рулонні матеріали забезпечують додаткову перешкоду для вологи, а також завдяки їм обмазочная ізоляція виходить захищеної від механічних пошкоджень.

підготовка підстави

Підготовка підстави потрібно в тому випадку, якщо планується вертикальна ізоляція вже побудованого будинку. Тому бажано займатися даною процедурою на етапі будівництва, щоб заощадити час і сили.

Отже, робота виконується в такий спосіб:

На цьому робота завершена. Треба сказати, що правильна підготовка дуже важлива, так як від неї багато в чому залежить кінцевий результат.

гідроізоляція

Технологія гідроізоляції виглядає наступним чином:

Ілюстрації Опис дій Обробка проникаючим складом. Рідина наноситься на поверхню пензлем або валиком. Для досягнення найкращого ефекту, наносити склад слід в два етапи з проміжною сушкою.

Проникаючими складами бажано виконати ізоляцію не тільки фундаменту, але і цоколя.

Нанесення обмазувального матеріалу:
  • Мастика і рідка гума - це досить густі матеріали, тому їх можна наносити як валиком, так і шпателем. При цьому склад повинен заповнити всі щілини, поглиблення та ін .;
  • Якщо поверхня обробляється мастикою, її потрібно наносити в кілька шарів. Всі верстви повинні добре просихати перед нанесенням наступного покриття.
Обклеювання поверхні:
  • Перш ніж виконати обклеювання поверхні рулонними матеріалами, їх треба розкачати і розкроїти на полотна необхідної довжини;
  • Для приклеювання полотен до основи, їх тильну поверхню слід розігріти паяльною лампою;
  • Приклеюйте полотна внахлест один щодо одного;
  • Якщо гідроізоляція виконується руберойдом, бажано перший шар обробити мастикою, і потім наклеїти ще один шар руберойду.
Монтаж профилированной мембрани. Щоб захистити гідроізоляцію від механічних пошкоджень, слід закріпити профільовану мембрану за допомогою спеціального металевого профілю і дюбелів, як показано на фото.

На даному етапі можна виконати утеплення фундаменту, оклеив його екструзійним пінополістиролом.

Вертикальна гідроізоляція пальового і стовпчастого фундаменту здійснюється на етапі його монтажу

Тепер треба засипати траншею і зробити вимощення. Треба сказати, що за таким же принципом можна виконати вертикальну гідроізоляцію стовпчастого фундаменту. Єдине, займатися процедурою слід на етапі установки стовпів.

Горизонтальна гідроізоляція запобігає капілярний підсос вологи в стіни

Гідроізоліруем горизонтальні поверхні

Горизонтальна ізоляція може знадобитися в наступних випадках:

  • Перед зведенням стін, для запобігання підсосу вологи з ґрунту. Треба сказати, що ця процедура виконується обов'язково, незалежно від того, який тип підстави має будову;
  • Для ізоляції підлоги підвалу.

Також горизонтальна ізоляція виконується перед укладанням плиткового фундаменту. В цьому випадку виконується гравійно-піщана подушка, на яку укладаються фундаментні плити.

В інших випадках ця процедура здійснюється так само, як і вертикальна ізоляція. Єдине, якщо гідроізолюється підлогу під стяжку, замість руберойду може використовуватися плівка. При цьому стики плівки обов'язково проклеюються скотчем.

висновок

Тепер ви знаєте як виконати гідроізоляцію фундаменту і які матеріали для цього слід використовувати. Але, перш ніж почати роботу перегляньте відео в цій статті. Якщо ж в процесі ізоляції фундаменту у вас виникнуть питання, задавайте їх у коментарях, і я з радістю вам відповім.

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама