Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту своїми руками, її види та засоби

  1. Рада № 1: Яку технологію вибрати?
  2. Рада № 2: Горизонтальна гідроізоляція
  3. Рада № 3: Вертикальна гідроізоляція
  4. Застосовуємо рулонний матеріал
  5. проникаюча гідроізоляція

Послуги із влаштування підлог в приміщенні будь-якого призначення без попередньої оцінки стану фундаменту будівлі, якщо мова йде про першому поверсі, буде рішенням недалекоглядним Послуги із влаштування підлог в приміщенні будь-якого призначення без попередньої оцінки стану фундаменту будівлі, якщо мова йде про першому поверсі, буде рішенням недалекоглядним. Саме від його технічного стану залежить міцність і довговічність, а, отже, і їх зовнішній вигляд.

Що стосується фундаменту, то найважливішою умовою його високих експлуатаційних параметрів є правильна гідроізоляція . Отже, фундамент і якість статевого пирога - поняття взаємопов'язані. Саме з цієї причини в цій статті пропонується до розгляду така тема, як самостійна гідроізоляція фундаменту.

Рада № 1: Яку технологію вибрати?

Загального універсальної відповіді на це питання не існує, адже на оптимальний спосіб пристрою такого захисту впливає велика кількість чинників. Серед ключових робочих нюансів особливою актуальністю користуються:

  • рівень протікання ґрунтових вод;
  • існування ризику затоплення при сильних паводках або опадах;
  • характер структури грунту - здатність до розширення і звуження в період температурних коливань;
  • функціональне призначення будівлі і особливості його експлуатації.

Важливо! На сьогодні існує лише дві технології гідроізоляції фундаменту своїми руками, та й силами професіоналів також: горизонтальна і вертикальна.

Рада № 2: Горизонтальна гідроізоляція

Її виробництво можливо тільки на етапі зведення фундаменту, на якому згодом з'явиться будинок Її виробництво можливо тільки на етапі зведення фундаменту, на якому згодом з'явиться будинок. Потребує додаткового тимчасовому ресурсі (від 2-х до 3-х тижнів).

Серед іншого дренажну систему також відносять до варіанту горизонтальної гідроізоляції, а без неї обійтися в принципі неможливо в ситуації з високим рівнем грунтових вод. Горизонтальний спосіб дуже актуальне щодо стрічкового фундаменту або плитний монолітної конструкції. Робота по його практичного застосування відбувається за наступним алгоритмом:

  • Підготовка та укладання. Для укладання фундаменту виривають котлован, дно якого засипається глиною, і дуже ретельно утрамбовується. Шар цього матеріалу не може бути менше 20-30 см. Як варіант допускається застосування подушки з піску замість глини. Далі проводиться заливка бетонної стяжки висотою до 8 см. У такому стані конструкція відстоюється 10-12 днів, після чого настає черга обробки бітумною мастикою і укладання першого шару руберойду. Потім ще шар рулонного гідроізолятора і ще одна бетонна стяжка товщиною 5-8 см. Після всіх цих заходів зводиться основна частина фундаменту, де додаткова гідроізоляція забезпечується за рахунок вертикальних способів.
  • Пристрій дренажу. Ми вже зазначили вище обставини обов'язкової організації системи відведення грунтових вод. Природно, така гідроізоляція фундаменту своїми руками також виконується. По периметру фундаменту з відступом на 70-100 см потрібно вирити траншею глибиною 25 см, а шириною 30 см. При цьому необхідно зробити невеликий ухил у бік дренажного колодязя. Дно поглиблення встеляється геотекстилем, при цьому краї повинні заходити на стінки траншеї сантиметрів на 60-70. Потім йде шар гравію, поверх якого укладається дренажна труба. Тут також потрібно враховувати необхідність ухилу з кроком 5 мм на 1 м труби. Далі знову засипка гравієм - шар 20-25 см, а на кінцевому етапі весь цей пиріг обгортається геотекстилем за видимий край. Фінальний шар - земля.

Порада. Потрібного ухилу домогтися нескладно за допомогою гравію, який підсипається в потрібних місцях.

Рада № 3: Вертикальна гідроізоляція

використовуємо бітум

Найбільш бюджетний і простий у виконанні спосіб ізоляції, і з цих причин найбільш поширений Найбільш бюджетний і простий у виконанні спосіб ізоляції, і з цих причин найбільш поширений. Суть маніпуляції проста: фундамент ретельно покривається бітумною мастикою, що володіє здатністю проникати в усі щілини і зазори, тим самим унеможливлюючи доступ вологи в конструкцію фундаменту.

У торговельній мережі цей матеріал представлений у вигляді бруска, який опускається в ємність і ставиться на вогонь. При нагріванні бітум набуває рідкий стан, і в такому вигляді наноситься в декілька шарів на фундамент. Можна виконувати 2-4 шари.

Робота повинна бути організована таким чином, щоб бітум в ємності не застигав, оскільки при повторному нагріванні він частково втрачає свої захисні параметри. На практиці майстра додають в нього масляну відпрацювання в невеликій кількості.

Зверніть увагу, що в магазині будматеріалів вам можуть запропонувати готову рідку мастику, якої характерні підвищені вологостійкі якості. Як правило, вона вже не потребує розігріві, а для отримання потрібного ефекту достатньо нанести два шари.

Застосовуємо рулонний матеріал

Ця технологія може бути як самостійним процесом, так і служити доповненням до бітумної ізоляції Ця технологія може бути як самостійним процесом, так і служити доповненням до бітумної ізоляції. В її основі використовується руберойд (ізоеласт, техноеласт). Сама робота не складе труднощів для того, хто хоч раз займався настилания м'якої покрівлі. Спочатку робоча поверхня покривається бітумною мастикою. Руберойд з використанням газової або бензинової пальника розігрівається і настилається на покритий бітумом фундамент. Місця стиків - внахлест (до 15 см). Їх потрібно пройти пальником ще раз.

На замітку! Існує альтернатива укладання гідроізоляції з використанням пальника. Мова йде про спеціальну мастиці з клеять якостями, однак, такий спосіб менш надійний.

проникаюча гідроізоляція

Серед дорогих, але дуже ефективних варіантів заслуговує на увагу технологія обробки фундаменту спеціальними розчинами Серед дорогих, але дуже ефективних варіантів заслуговує на увагу технологія обробки фундаменту спеціальними розчинами.

У споживчому середовищі знайшли позитивний відгук, наприклад, такі склади, як «Пенетрон» і «Акватрон». Такі речовини здатні проникнути в структуру конструкції на 15 см углиб, створюючи непроникний для води захисний шар. Виробник рекомендує наносити матеріал в кілька шарів.

І на останок! Звичайно, описана у нас власноручний гідроізоляція фундаменту має і інші технологічні прийоми виконання. Ми розповіли про найпопулярніші з них на сьогоднішній день. У більшості випадків спостерігається економічна і технічна доцільність застосування декількох видів самостійної гідроізоляції для захисту фундаменту в комплексі.

Рада № 1: Яку технологію вибрати?
Рада № 1: Яку технологію вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама