Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту заміського будинку своїми руками

  1. різновиди гідроізоляції
  2. полімерні мастики
  3. обклеювальна
  4. Рідка гума
  5. проникаюча ізоляція
  6. штукатурні склади
  7. екранна ізоляція
  8. глиняний замок
  9. Правильний вибір гідроізоляції
  10. Стовпчастий вид основи будинку
  11. неглибокі фундаменти
  12. плитковий фундамент
  13. вертикальна гідроізоляція
  14. Як можна захистити монолітний фундамент
  15. Гідроізоляція стрічкового фундаменту
  16. Захист суцільного монолітного фундаменту
  17. Захист житлової конструкції за допомогою рідкої гуми

Основою будь-якого будинку завжди був і залишається фундамент. Від того наскільки міцно він зроблений, залежить довговічність будівлі. На підошву фундаменту постійно діють грунтові та дощові води. Це стає причиною просідання будинку і його деформації.
Бетон відмінно вбирає вологу, тому дуже часто з'являється цвіль, в різних місцях виявляється грибок. Континентальний клімат, коли вода постійно замерзає і потім відтає, призводить до руйнування монолітного бетону.
Всі ці обставини вимагають захисту фундаменту. Своєчасне пристрій гідроізоляції фундаменту допоможе зберегти будівлю і не дозволить йому зруйнуватися.
Гідроізоляція для фундаменту повинна розроблятися ще під час проектування майбутньої будови. Це одне з головних правил. У проекті зазначаються всі необхідні матеріали для гідроізоляції фундаменту. Основою будь-якого будинку завжди був і залишається фундамент

різновиди гідроізоляції

мастика бітумна

Таку обмазувальну гідроізоляцію дуже часто використовують при будівництві індивідуальних будинків. Мастика розігрівається і наноситься на фундамент декількома шарами, загальною товщиною 4 см. Виходить відмінна герметизація.

полімерні мастики

Гідроізоляційний шар може наноситися на поверхню в гарячому або холодному стані. Вартість цього матеріалу набагато дорожче, але він буде триматися набагато довше звичайного бітуму.

обклеювальна

Як гидроизолировать фундамент за допомогою руберойду або стеклоизола? Це питання часто звучить, коли доводиться працювати з рулонних матеріалів. Перш ніж почати приклеювати гідроізоляційний матеріал, виворіт потрібно підігріти пальником. На поверхню фундаменту, покритого мастикою, починають укладати листи руберойду. Кожен наступний лист повинен захоплювати 20 см попереднього. Як гидроизолировать фундамент за допомогою руберойду або стеклоизола

Рідка гума

Нею гідроізолюють верхній шар грунту або цоколь будівлі. Трьома кілограмами матеріалу можна покрити один квадратний метр грунту.

проникаюча ізоляція

Для покриття застосовується Гидротекс. Щоб краще його зробити, матеріал розпорошується по поверхні основи для будинку. Утворюється товстий рівномірний шар. Бетоном просочується глибина, що перевищує два сантиметри. Щоб гидроизолировать фундаментні шви, то краще зробити густі суміші.

штукатурні склади

У суміш додають гідрофобні модифікатори. Суміш найкраще наносити гарячим способом, для того щоб не з'явилися тріщини на фундаменті. Після висихання штукатурки необхідно обов'язково захистити цей шар за допомогою гідроізоляції глиняного замка. І тільки після цих процедур виконати зворотну засипку з глиною. У суміш додають гідрофобні модифікатори

екранна ізоляція

Чи потрібно робити таку гідроізоляцію? Звичайно, потрібно, якщо довелося користуватися бентонітовими матами. Їх укладають з 15 см внахлест і кріплять будівельними дюбелями. Близько мату робиться бетонна притискна стіна.

глиняний замок

Що таке фундамент з глиняного замка і як його правильно робити? Навколо основи будинку, по всьому периметру риється канава на 0,6 м. Її дно, разом зі стінками покриваються рідкою глиною, потім добре утрамбовуються. У готову канаву насипають щебінь. Нагорі виготовляють вимощення.

Правильний вибір гідроізоляції

Як правильно зробити гідроізоляцію фундаменту, щоб вона зберегла його на довгі роки. Перш ніж, зупинити свій вибір на якомусь гідроізолюючому матеріалі, потрібно спочатку з'ясувати, в яких умовах доведеться укладати гідроізоляцію. Головними критеріями вибору вважаються:

  • наявність підвального приміщення;
  • грунтові води;
  • вид фундаменту;
  • технологія його будівництва.

Чи потрібна гідроізоляція фундаменту, вирішується на основі перерахованих вище факторів Чи потрібна гідроізоляція фундаменту, вирішується на основі перерахованих вище факторів. Їх поєднання допомагає визначити чи потрібно гідроізолювати поверхню фундаменту, і яку саме використовувати гідроізоляцію.

Стовпчастий вид основи будинку

Гідроізоляція фундаменту без підвалу, столбчатого типу, виконується тільки з використанням рулонної технології. З руберойду згортаються циліндри певного діаметру. Щоб вони не розгорталися, робиться їх фіксація звичайним скотчем. Підготовлені циліндри опускаються в свердловину, монтують арматурний каркас, потім все заливається бетоном.
При використанні руберойду з посипанням, бажано щоб гладка сторона була назовні. У зимовий холодну пору, замерзлий ґрунт буде менше прилипати до руберойду.
Як зробити гідроізоляцію фундаменту, якщо в стовпчастих фундаменті використовуються азбестові труби? Для цього потрібно їх попередньо покрити двома шарами обмазувальної гідроізоляції.

неглибокі фундаменти

Цей вид належить до представників стрічкового фундаменту. Вони завжди знаходяться вище грунтових вод. Для влаштування гідроізоляції використовується бітумна мастика спільно з руберойдом.
Як робити таку гідроізоляцію, адже неправильна технологія може привести до серйозних проблем. Перш ніж почати монтаж опалубки, руберойд розгортається і складається в два шари. Його укладають на піщану подушку і заливають бетоном.
Коли він застигне, бічні поверхні закривають обмазувальної гідроізоляцією. Над отмосткой виготовляється відсічна гідроізоляція. Два шари руберойду наклеюються на будь-яку бітумну мастику. Цей вид належить до представників стрічкового фундаменту

плитковий фундамент

Навіщо потрібно гідроізолювати такий фундамент? Підлоги підвалу завжди мають потребу в гарній захисту від високої вологості.
Береться кілька шарів рулонної гідроізоляції. Їх послідовно кладуть на бетонну площадку. Другий шар потрібно укладати перпендикулярно першому. Після монтажу, щоб не пошкодити шари, їх необхідно прикрити екструдованим пінополістиролом.

вертикальна гідроізоляція

Для чого застосовується така технологія, яка від неї користь? Вона захищає фундамент від можливих пошкоджень, коли грунт починає спучуватися при великих морозах. Щоб така гідроізоляція не почала руйнуватися, її захищають декількома способами:

  • поверхню фундаменту накривається зверху екструдованим пінополістиролом;
  • встановлюють особливі захисні мембрани.

При будівництві будівель, будівельники вважають за краще користуватися першим варіантом. Він відразу виконує дві функції, здійснює захист гідроізоляції, а також стає відмінним утеплювачем конструкції. При будівництві будівель, будівельники вважають за краще користуватися першим варіантом

Як можна захистити монолітний фундамент

Для такої роботи необхідно заздалегідь підготувати:

  • руберойд;
  • утеплювач;
  • бетон.

Для плиткового фундаменту, найкращою гідроізоляцією буде рулонний руберойд. Поверхня плити фундаменту вирівнюють попередньо зробленої бетонною стяжкою. На неї накладаються шари гідроізоляції.
Плита закривається утеплювачем і знову заливається бетонна стяжка. Після того як вона повністю застигне, монтуються всі підлогові покриття.

Гідроізоляція стрічкового фундаменту

Проведення гідроізоляції стрічкового фундаменту вимагає наявність:

  • бітумної мастики;
  • утеплювача;
  • піску.

Найбільш дешевою захистом будівельних конструкцій сьогодні є застосування бітумної мастики. Цей шар не дає можливості грунтовим водам проникнути в тіло бетону.
Найбільш дешевою захистом будівельних конструкцій сьогодні є застосування бітумної мастики Однак така обмазка не захищає фундамент, якщо є напірна вода. Вона легко справляється з таким захистом і починає руйнувати гідроізоляцію. До негативних властивостей мастики можна додати низький коефіцієнт розтягування і виникнення тріщин при зсуві.
Щоб звести до мінімуму всі недоліки, перш ніж почати наносити шар мастики, поверхня потрібно добре просушити і вирівняти. Кути будівельної конструкції бажано зробити округлої форми.
У більшості випадків пошкодження такої гідроізоляції відбувається при засипці вільного простору грунтом. У ньому зазвичай міститься багато твердих частинок, які і ушкоджують поверхню гідроізоляції.
При будь-яких обставинах для такого фундаменту, робиться спеціальний водопроникний шар, до складу якого входить пісок зі щебенем. Така подушка стає відмінним ізолятором і не допускає потрапляння грунтових вод в тіло фундаменту.

Захист суцільного монолітного фундаменту

Отже, ми залили бетонну суміш і почекали один місяць, поки бетон остаточно застиг. Потім виконуються земляні роботи. Підстава фундаменту обкопується по всьому периметру.
Ширина траншеї робиться такий, щоб було зручно виконувати всі наступні технологічні операції. Зазвичай її роблять шириною один метр або трохи більше.
Глибина такого рову повинна бути нижче підошви приблизно на півметра. Така глибина дозволить домогтися максимального ефекту від дренажної системи. Водозниження матиме найкращі показники.
Крім того, такі технологічні роботи збільшують термін роботи гідроізоляції майже в два рази.
Отже, ми залили бетонну суміш і почекали один місяць, поки бетон остаточно застиг Потім для гідроізоляції готується зовнішня поверхня фундаменту. Як би ви акуратно не виконували заливку бетону, на зовнішній частині обов'язково залишаться якісь дефекти. Дуже часто можна бачити невеликі тріщини, нерівності і вибоїни. Поверхня потрібно вирівняти. Для цього можна використовувати затірку з цементу, марки М-100 і вище.
Будь-який вид гідроізоляції обов'язково повинен бути таким, щоб його зчеплення з залізобетонним монолітом було дуже сильним і міцним. Для цього, поверхня підстави попередньо потрібно покрити декількома шарами особливої ​​грунтової фарби.
Коли грунтове покриття остаточно просохне, наноситься обраний гідроізоляційний склад. Роботи повинні проводитися згідно з технологією, зазначеної в інструкції до гідроізолюючим складу.
Щоб стіна будівлі не піддавалася зволоженню, горизонтальну ділянку монолітного фундаменту закривають декількома шарами руберойду. Можна для цих цілей використовувати і інші гідроізоляційні матеріали.

Захист житлової конструкції за допомогою рідкої гуми

Якщо в будинку є підвальне приміщення, покриття фундаменту рідкої гумою виконується в кілька операцій. Робиться пара горизонтальних контурів і монтується вертикальна гідроізоляція.
Пол підвалу та стінові панелі повинні також закриватися бітумно-полімерної обв'язкою. Поруч зі стінами будівлі виготовляється дренажна система. Після засипки траншеї грунтом, обов'язково встановлюються вимощення. Такі комплексні будівельні роботи дають можливість отримати якісну і надійну гідроізоляцію.
Встановлена ​​на зовнішній поверхні фундаменту горизонтальна гідроізоляція, не дозволяє грунтовим водам проникнути в верхню частину будинку.
Перший бітумний шар кладеться на одному рівні з поверхнею підвального статі. Другий шар укладається в цоколі, так щоб його висота перевищувала висоту вимощення на 250 міліметрів.
Якщо в будинку є підвальне приміщення, покриття фундаменту рідкої гумою виконується в кілька операцій Горизонтальна гідроізоляція робиться з бітумно-полімерної суміші, що відрізняється високою міцністю. Вона повинна спокійно витримувати величезні механічні навантаження. Не допускається на поверхні гідроізоляційного шару тріщин і розривів. Вона повинна вкривати поверхню рівним суцільним шаром.

Фундамент будь-якого типу обов'язково повинен мати гідроізоляцію. Її вигляд і матеріал вибираються згідно місцезнаходженням будівлі і кліматичних умов.
Таку роботу можна виконати самостійно, якщо дотримуватися вищеописаної технології. Можна також звернутися до професіоналів, які зроблять гідроізоляцію швидко і якісно.

Як зробити гідроізоляцію фундаменту, якщо в стовпчастих фундаменті використовуються азбестові труби?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама