Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція льоху від грунтових вод зовні і зсередини: як зробити своїми руками

  1. Види гідроізоляції і способи її нанесення

Холодна бітумна мастика

виконання гідроізоляційних робіт по захисту льохи від грунтових вод і фільтруються в грунт опадів робота нескладна. Якщо знати які матеріали необхідно застосовувати і технологію їх нанесення, то з цим може легко впорається практично будь-який навіть початківець будівельник. Про те, як виконується гідроізоляція льоху в гаражі або окремо побудованого цегельного льоху читайте в цій статті.

Захистити стіни льоху від вологи необхідно як зовні, так і зсередини. Виходячи з цього, гідроізоляційні матеріали для льоху можна розділити на ті, які застосовують для захисту стін зовні і ті, якими проводиться гідроізоляція льоху зсередини.

Всі захисні матеріали можна уявити наступним рядом:

  • бітум будівельний
  • Бітумні і полімерні «холодні» мастики
  • Рулонні обклеювальна матеріали
  • Полімерцементні суміші глибокого проникнення

Всі вони виконують однакову роль - гідрозахист стін, але при цьому мають відмінності в технології їх нанесення. Бітумна і мастична гідроізоляція застосовується як гідроізоляція льохи зовні. Так само для гідроізоляції стін, які стикаються з грунтом, застосовують рулонні матеріали, такі як Толь, Руберойд, Акваізол.

Штукатурна гідроізоляція стін льоху

Для обробки стін льоху зсередини рекомендується застосування полімерцементних сумішей глибокого проникнення. В якості альтернативи дорогої проникаючої суміші можна запропонувати піщано цементний розчин з додаванням в нього водного лужного розчину силікату калію або натрію - так зване «рідке скло».

Тепер розглянемо, як виробляється гідроізоляція погреба своїми руками , І застосовуються ці матеріали на практиці. Для зручності візьмемо невеликий льох зі стінами, виконаними їх цегли.

Види гідроізоляції і способи її нанесення

Перед тим як зробити гідроізоляцію в погребі дно відритого котловану необхідно засипати шаром глини без домішок товщиною 100 мм. Глину ретельно утрамбовують, що дозволяє створити своєрідний «глиняний замок», який буде служити першою перешкодою для ґрунтових вод.

Зверху на утрамбовану глину засипають пісок шаром 100 мм - «піщана подушка», на яку укладають фундамент. Щоб вогкість від фундаменту не пішла в цегляну кладку на фундамент укладають по периметру листи руберойду або толю - це відсічна гідроізоляція. Коли кладка стін льоху завершена, виконується зовнішня гідроізоляція цегельного льоху.

для зовнішньої гідроізоляції стін льоху застосовують такі види гідроізоляції:

  • штукатурна
  • обмазочная
  • обклеювальна

У нашому випадку стіни льоху цегляні, тому першим шаром гідроізоляції, зовні буде штукатурна. Для цього застосовують розчин піску та цементу М-200. Для збільшення гідроізоляційних властивостей розчину в нього можна додати «рідке скло».

Розчин наносять на стіни методом штукатурення по маяках. Товщина шару штукатурки повинна бути не менше 15-20 мм. Якщо проводиться гідроізоляція бетонного льоху, то оштукатурювання стін можна пропустити. Після того як висохне штукатурка але не раніше ніж через 2 тижні стіни необхідно покрити обмазувальної бітумною гідроізоляцією. Попередньо стіни обробляють бітумним праймером. Його можна купити в будівельному магазині або приготувати в домашніх умовах. Для цього 300 г будівельного бітуму розводять в 10 л солярки чи бензину.

Важливо пам'ятати! Якщо застосовується бензин, то необхідно виключити появу відкритого вогню на робочому місці. Очі повинні бути захищені окулярами, а руки рукавичками або рукавицями.

Праймер наносять на стіни пензлем, щіткою або валиком. Пропуски допускати не можна, так як в таких місцях бітум або бітумна мастика НЕ ​​прилипне надійно. Рекомендується наносити грунтувальні суміш за два рази. Через 4 години після грунтовки можна приступати до обмазувальної гідроізоляції.

Як захистити льох від грунтових вод

Застосовувати розплавлений бітум незручно і затратно. Для підтримки його в рідкому стані потрібні вогонь, дрова і спеціальні ємності. До того ж час роботи з однією порцією обмежена - всього 3-4 хв. Рекомендують застосовувати для гідроізоляційної обмазки «холодні» бітумні і полімерні мастики.

Вони володіють більшою пластичністю, ніж звичайний бітум і не тріскаються в випадках просідань грунту під будівлею. Мастику наносять пензлем на стіну в два шари. Перший шар накладають вертикально і через 3-4 години другий шар в горизонтальному напрямку.

Важливо знати! Якщо проводиться гідроізоляція льоху від грунтових вод, то товщина бітумної обмазувальної гідроізоляції на бетонній поверхні повинна бути не менше 2 мм.

Коли бітумна мастика повністю затверділа (через 24 години) стіни льоху зовні покривають оклеечной гідроізоляцією . Для її використання потрібно газовий пальник або паяльна лампа. Рулон руберойду відрізають за розмірами і прогрівають до температури плавлення бітумного шару. Стіну так само прогрівають полум'ям, після чого лист щільно прикладають і видаляють під ним все повітря.

Наступні листи наклеюють внахлест на попередні 100-150 мм. Для надійності Стики рулонної гідроізоляції промазують бітумом або мастикою. На підлогу льоху укладають листи руберойду так само з нахлестом 100 мм один на одного і на стіни, після чого заливають піщано цементну стяжку по маяках.

Гідроізоляція льоху зсередини своїми руками виконується проникаючої полимерцементной гідроізоляцією. Суху суміш розводять з водою за допомогою дрилі, перфоратора і «віночка» - головне, щоб в розчині не було грудок. Рекомендується готувати стільки суміші, скільки можна виробити за 30 хв.

Цегляні стіни рясно зволожують водою, і склад наносять пензлем, валиком або щіткою. Накладають суміш так само в два шари з інтервалом не більше 4 годин. Шари мають у своєму розпорядженні в перпендикулярних напрямках

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама