Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція монолітного фундаменту своїми руками

  1. Монолітний фундамент: особливості гідроізоляції
  2. Інструменти і будматеріали
  3. види гідроізоляції
  4. Технологія гідроізоляції монолітної плити фундаменту
  5. Як приготувати бітумну мастику

Стрімкий розвиток сучасного суспільства вимагає такого ж бурхливого розвитку інших галузей, в тому числі і будівництва. Щороку створюється велика кількість нових будівель, використовуються інноваційні технології і будматеріали, відбувається постійна модернізація і вдосконалення будівельного процесу. Але незмінним залишається одне - для того, щоб споруда простояла довго і нормально виконувало всі свої функції, воно повинно бути побудовано на міцному і якісному фундаменті.

Підстава будівлі можна залити самостійно, а можна звернутися до фахівців. Але без добре зробленої гідроізоляції фундамент довго не протягне. Тому в статті ми розглянемо, як правильно зробити гідроізоляцію монолітного фундаменту своїми руками. Необхідність її виконання очевидна. Адже фундамент піддається агресивному впливу грунтових і поверхневих вод. Монолітні блоки здатні поглинати вологу, в результаті чого ви можете отримати будівельну конструкцію, нормальна експлуатація якої неможлива. Варто розібратися в питанні, як правильно виконати гідроізоляцію монолітної плити фундаменту, так як вона має істотні відмінності від гідроізоляції інших типів підстав.

Повернутися до змісту

Монолітний фундамент: особливості гідроізоляції

Захист будівельної конструкції від води можна здійснити як під час створення монолітного фундаменту, так і після того, як воно застигне. З огляду на те, що фундамент створюється за допомогою бетонної суміші, можна здійснити гідроізоляцію спільно з будівництвом самого заснування. Головне в цьому випадку - бути точним і обережним.

У бетонну суміш під фундамент включають добавки, які здатні розширити властивості несучої конструкції, наприклад, зробити її водостійкою. Але виконати всю технологію для досягнення такого ефекту досить складно і витратно.

Здійснити гідроізоляцію можна інакше. Зробити її між підставою і грунтом. Поверхня плити обробити спеціальними гідроізоляційними матеріалами: рулонними , Обмазувальних матеріалами - бітумною мастикою .

Рекомендуємо статтю по   виготовлення бетону своїми руками Рекомендуємо статтю по виготовлення бетону своїми руками . Вона може бути дуже корисна, коли замовленого бетону трохи не вистачило, або потрібно залити невеликий обсяг. Для досягнення хорошого результату слід правильно розраховувати пропорції бетону, які можна легко визначити за допомогою нашого калькулятора складу бетону .

Повернутися до змісту

Інструменти і будматеріали

Монолітний плитний фундамент - суцільний, нерозривний. Він набагато міцніше збірних типів фундаментів, має масу переваг і є незамінним для будівель на пучинистих і піщаних видах грунтів. Відомо, що такі грунти характеризуються високим рівнем грунтових вод, тому хороша гідроізоляція монолітного фундаменту особливо важлива.

Ізоляція також повинна бути суцільною. Її можна розділити на вертикальну і горизонтальну. Вертикальна застосовується для спільного захисту монолітної плити і споруди від рідини. Горизонтальна ізоляція необхідна для збереження несучої стіни від капілярного підйому вологи з плитного фундаменту. Разом вони утворюють загальну гідроізоляційну систему.

Разом вони утворюють загальну гідроізоляційну систему

Рулонний гідроізоляція фундаменту Техноніколь

При створенні плитного підстави будівлі обов'язковим є пристрій дренажної системи. Щоб здійснити повноцінний захист від вологи знадобляться певні інструменти і матеріали:

  • Лопата;
  • Кілька відер;
  • Цементний розчин;
  • рівень;
  • Спеціальні розчини;
  • Руберойд.

Все вищезгадане ви можете без зусиль знайти в будівельних гіпермаркетах і здійснити гідроізоляцію самостійно, без залучення додаткових робочих сил.

Повернутися до змісту

види гідроізоляції

Існує кілька способів гідроізоляції, яка здійснюється після заливки бетонної суміші. Це оклеечная або рулонний, обмазочна, штукатурна і гідроізоляція рідкої гумою.

Обклеювальний метод гідроізоляції виконується за допомогою спеціальних рулонних матеріалів, найчастіше застосовується звичайний руберойд. Рулонні матеріали наклеюються на бетонну поверхню за допомогою газового пальника, бітумної мастики або спеціального клейкого шару самого гідроізоляційного матеріалу. Така гідроізоляція здійснюється в мінімальні терміни, характеризується хорошою стійкістю до динамічних навантажень, матеріал легко наноситься і має хороше зчеплення з бетонною поверхнею.

Гідроізоляція монолітного суцільного фундаменту може виконуватися і обмазувальних методом . В такому випадку застосовуються звичайні бітумні мастики, бітумно-полімерні, полімерні, одно- і двокомпонентні гідроізоляційні матеріали. Таке гідроізоляційне покриття характеризується стійкістю до різних температур, має антикорозійні властивості, створює безшовну поверхню. Може бути використано в якості окремого матеріалу і спільно з іншим.

Захист фундаменту будівлі за допомогою рідкої гуми - нововведення в будівництві. Цей інноваційний матеріал був впроваджений в будівельну сферу порівняно недавно, але вже заслужив масу позитивних відгуків. Характеризується простотою нанесення, відмінну адгезію, безшовністю, високою міцністю, екологічністю, безпекою і еластичністю.

Більш детально з технологією рідкої гідроізоляції можна ознайомитися в нашій   статті   , Де докладно розглянуті методи гідроізоляції рідкою гумою, рідким склом і проникаючими складами Більш детально з технологією рідкої гідроізоляції можна ознайомитися в нашій статті , Де докладно розглянуті методи гідроізоляції рідкою гумою, рідким склом і проникаючими складами. Наноситься рідка гуми і проникаюча гідроізоляція методом напилення.

Штукатурна ізоляція здійснюється нанесенням суміші з водостійкими включеннями як звичайна штукатурка. Вона виконує захисну функцію поверхні від води, а також вирівнює поверхню.

Повернутися до змісту

Технологія гідроізоляції монолітної плити фундаменту

При гідроізоляції монолітного (плитного) фундаменту необхідно домогтися його рівну поверхню, для цього заливається цементна стяжка, і лише після цього можна виконувати ізоляцію спеціальною сумішшю або рулонними матеріалами. Потім здійснюється утеплення, зверху знову заливається стяжка, а зверху - підлогове покриття.

Основні етапи гідроізоляції:

  1. Перш ніж приступити до гідроізоляції, слід виконати деякі земляні роботи. Необхідно скопати землю з усіх боків підстави будівлі і викопати траншеї в глибину на 50 см від нижньої площини фундаменту. Ширина траншей повинна становити не менше ніж 1 метр.
  2. Виконати покриття поверхні цементно-піщаним розчином (шар від 2 до 3 см). Її слід вирівняти і висушити.
  3. Наступний етап - полотна руберойду накладаються на поверхню (шар від 2 до 3 см). Відстань до землі має бути більше 20 см. На руберойд зверху наноситься шар гарячої бітумної мастики, в яку попередньо була включена спеціальна гидратная вапно в співвідношенні 1: 2. Товщина шару бітумної мастики повинна бути не більше 7-10 міліметрів.
  4. Після висихання покриття укладається гідроізол в 2 шари. Дотримується нахлест полотен від 15 см. Між шарами необхідно промазати бітумною мастикою.

Якщо ви зробили вибір на користь   стрічкового фундаменту   , Тоді рекомендуємо вам прочитати підбірку методів і опис технології по гідроізоляції даного типу фундаменту Якщо ви зробили вибір на користь стрічкового фундаменту , Тоді рекомендуємо вам прочитати підбірку методів і опис технології по гідроізоляції даного типу фундаменту.

Повернутися до змісту

Як приготувати бітумну мастику

Ви можете приготувати бітумну мастику своїми руками. Одним з найпростіших способів, який можна зробити вдома є використання кускового бітуму.

Знайдіть будівельний матеріал, який продається по 25 кілограм або по 20 кілограм. Роздробити його за допомогою кувалди і розтопіть. Долийте масляну відпрацювання в ємність з бітумом, це додасть йому пластичність, і після затвердіння на поверхні не будуть з'являтися тріщини. Необхідно взяти на 25 кг кускового бітуму близько 5 л відпрацювання. За допомогою кисті-макловиці, призначеної для нанесення бітуму, обмазати поверхню фундаменту. Рекомендовано прикріпити до неї ручку з металу, використовуйте для цього саморізи. Після використання 25 кг бітуму кисть потрібно буде змінити.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама