Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція монолітної фундаментної плити своїми руками

  1. Передумови для створення литий фундаментної плити
  2. Процес закладення гідроізолювати плити
  3. Підготовка котловану з гідроізоляційної захистом
  4. гідроізоляція плити
  5. заливка плити
  6. Догляд за бетоном
  7. висновок

При будівництві заміського будинку нерідко можна зіткнутися з проблемою близько розташованого до поверхні верховодних шару При будівництві заміського будинку нерідко можна зіткнутися з проблемою близько розташованого до поверхні верховодних шару. Проблема не проста, оскільки рівень води в такому водоносом нестабільний і схильний до помітних сезонних коливань. Всі ці фактори породжують таку проблему, як обов'язкова гідроізоляція фундаментної плити.

Відсутність гідроізоляції найбільш ймовірно призведе до постійної вогкості в побудованому будинку, утворенню цвілі і, в кінцевому підсумку, до прискореного руйнування конструкції. Це не кажучи про те, що жити в такому приміщенні також не зовсім комфортно.

Передумови для створення литий фундаментної плити

Схема залягання вод

Наявність близькою верховодки завжди свідчить про нестійкість грунтів в місці будівництва. Крім насиченості вологою, такі несучі поверхні схильні до пученію в зимовий період. В таких умовах експлуатації звичайний стрічковий фундамент постійно відчуває знакозмінні навантаження, що призводить до перекосів будівлі і можливих пошкоджень опорної конструкції.

Процес закладення гідроізолювати плити

Захист фундаменту від води і вологи можлива тільки добре захищеною монолітною плитою. Розглянемо процес її створення поетапно.

Підготовка котловану з гідроізоляційної захистом

Як відомо, підгрунтових і грунтова вода розташовується пластами, обмежена знизу і зверху шарами водотривких матеріалів, якими найчастіше є глини. Таке їх властивість потрібно використовувати. Це проводиться приготуванням глинистого розчину і його нанесенням на дно котловану під плиту шаром товщиною 25-30 см.

До складу розчину бажано ввести армирующие добавки у вигляді спеціальної фібрової стружки, що запобігає розтріскування.

Відсипання з керамзиту

Консистенція розчину повинна бути порівнянна з густою сметаною. Перед нанесенням глинистого складу поверхню потрібно вирівняти і ущільнити виброплитой. Сушка шару проводиться протягом 2-х-3-х тижнів при накритому плівкою положенні. У жарку пору року поверхня глиняного стяжки потрібно збризкувати водою.

Влаштувати парову захист зі спеціальної мембранної плівки, що має однобічну проникність для вологи. Такий шар буде сприяти виведенню вологи з масиву плити.

Також бажано зробити відсипання гідроізоляційного шару з керамзиту. Товщина шару повинна складати близько 20-30 см. Його необхідно ретельно розрівняти і ущільнити виброплитой. Будучи пористим матеріалом, керамзит активно вбирає в себе воду, утримуючи її всередині шару. При зниженні вологості навколо шару керамзиту, зайва вода виводиться через мембранну плівку.

гідроізоляція плити

Пористий худий бетон

Для гідроізоляції монолітної фундаментної плити, застосовується стяжка з худого бетону. Його марка повинна бути порядку М100, товщина шару приблизно 12-15 см. У такому стані він виходить пористим. Після витримки протягом 7-10 днів шар придатний до подальшої роботи. Даний шар потрібен для нанесення на нього гідроізоляційного шару.

Також для гідроізоляції монолітної фундаментної плити можливо використовувати подвійний шар гидростеклоизола. В якості основи для цього матеріалу застосована склотканина особливого переплетення, вода через нього не проходить, а властивості основи такі, що вона може деформуватися без порушення цілісності, компенсуючи теплові деформації плити.

Найчастіше застосовуються різні рідкі гуми або водорозчинна бітумна мастика з добавками штучного каучуку. Нанесення шару проводиться напиленням. Пориста поверхня худого бетону активно вбирає в себе гідрозахисний склад, створюючи досить товстий водонепроникний шар.

заливка плити

Створення монолітного плитного фундаменту передбачає його товщину близько 40 см для будівлі середнього розміру. Розміри плити повинні бути на 80-100 см більше, ніж контур фундаменту будинку, що враховується при виготовленні опалубки для бетонування монолітного фундаменту. Подивіться відео, як правильно зробити гідроізоляцію залитого плитного фундаменту.

Процес заливки плитного фундаменту краще завершити одним днем, використовуючи для цього бетон марки не нижче М300. Тому для виконання такої роботи краще замовити міксер і бригаду бетонників. Велике значення має суцільність бетонного шару, а цього з гарантією можна досягти тільки застосуванням спеціальних вібраторів. Економія коштів на бетонуванні може обернутися додатковими витратами в подальшому, і чималими.

Догляд за бетоном

Після закінчення бетонування плитного фундаменту, його потрібно вкрити плівкою або вологою мішковиною. Щодня бетон потрібно змочувати, для чого використовується вода. Справа в тому, що вода в бетоні сприяє його максимальної кристалізації, тому недолік рідини може привести до розтріскування маси.

Витримка плитного фундаменту становить не менше 30 діб, після чого можна продовжувати роботи з ним.

висновок

Будівництво гідроізольований монолітного фундаменту - процес технічно складний і трудомісткий, тому займає по часу повний будівельний сезон. Далі спорудження необхідно дати вистоятися, щоб переконатися, що отриманий задовільний результат.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама