Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція пічної труби на даху: процес створення ізоляції

  1. Навіщо виробляють ізоляцію пічної труби
  2. Як провести протипожежну гідроізоляцію пічної труби
  3. Виконання гідроізоляції пічної труби

Дуже складно собі уявити великий сільський будинок без каміна у вітальні. Практично кожен сучасний будиночок не обходиться без печі або каміна, який служить не тільки способом опалення приміщення, а й декоративним елементом будинку. Дуже складно собі уявити великий сільський будинок без каміна у вітальні

Етапи гідроізоляції верхній частині труби димоходу.

Для того щоб той же камін правильно функціонував і працював, а не тільки створював дизайн приміщення, під час будівництва будинку потрібно буде передбачити пристрій димоходу і зведення на даху будинку труби. Гідроізоляція труби на даху є найважливішим заходом, адже саме від того, як буде правильно виконана гідроізоляція пічної труби, і буде залежати комфортний стан в будинку і довговічна і безпечна служба самої споруди.

Навіщо виробляють ізоляцію пічної труби

Схема гідроізоляції примикання димоходу.

Ізоляція пічної труби потрібно по пожежним нормам, так як забезпечує безпеку і служить захистом від протікань для даху. Ізоляція димоходу служить захистом від загоряння елементів каркасу і покрівельного покриття в місцях, де вони контактують з трубою. також здійснюється гідроізоляція покрівлі і усунення протікання в місцях виведення труби.

Крім того, використання гарної гідроізоляції допомагає поліпшити якість пічної опалювальної системи за допомогою запобігання утворення конденсату труби і, відповідно, стікання по димоходу води. Справа в тому, що, коли відбувається опалення печі, випаровування конденсату створює підвищений тиск в трубі, що заважає нормальній тязі, що обертається зниженням якості обігріву приміщення. Через погану ізоляцію труби знижуються показники тепловіддачі пічної системи, звідси неефективність її роботи. У випадках, коли ще до високого тиску в трубі додаються і тріщини в димоході, пічна конструкція починає руйнуватися з часом.

Важливо пам'ятати про те, що накопичився конденсат в димоході може стати причиною задимлення під час опалення приміщення.

Процес створення ізоляції можна значно спростити, якщо правильно розмістити трубу на даху, але для цього необхідно спочатку на етапі проектування вибрати правильне місце для труби. Якщо димохід буде довгим і прямим, в такому випадку функціонувати він буде набагато краще. Оптимальним місцем для розташування димоходу буде служити місце ската недалеко від коника. Дане розташування в зимовий період запобігає утворенню кишень зі снігу, під час монтажу кроквяних систем уможливлює зробити ізолювання місця для виведення на даху труби.

Правила пожежної безпеки передбачають допустиму позначку температури пічної труби в місцях контакту з покрівлею в 50 градусів. У випадках коли труба є цегляної, товщина стінок не дозволяє температурі перевищити допустимий поріг.

Як провести протипожежну гідроізоляцію пічної труби

Для виконання всіх робіт знадобляться наступні інструменти і матеріали:

Для виконання всіх робіт знадобляться наступні інструменти і матеріали:

Інструмент для монтажу димаря.

  • дерев'яний короб;
  • пила;
  • цвяхи;
  • молоток;
  • мінеральна вата;
  • скоби;
  • прокладка з азбесту;
  • будівельний рівень;
  • розчин бетону;
  • грунтовка або мастика;
  • лист металу;
  • дюбелі;
  • жаростійкий герметик;
  • покрівельний матеріал;
  • теплоізоляційний матеріал;
  • штукатурка.

Щоб забезпечити ізоляцію труби, в проміжку між дахом і трубою необхідно спорудити короб з дерева, стіни якого повинні бути на відстані від труби не менше 15 см. Дане простір заповнюється матеріалом, що володіє негорючими властивостями і низькою теплопровідністю. Наприклад, підійде мінеральна вата або інший негорючий матеріал.

Кожен шар покрівлі (гідроізоляція, теплоізоляція, пароізоляція) необхідно розрізати в місцях проходу труб і закріпити за допомогою скоб до балок і крокв. Шар ізоляції закріплюють рамкою по краях проходу покрівлі. Таким чином, забезпечується надійна протипожежна ізоляція пічної труби.

На даний момент продаються модульні димарі, в яких вже є теплоізоляція. У конструкції даних моделей знаходиться сердечник з кераміки, базальтова вата і легкий бетонний корпус. Застосування таких модулів в роботі не викликає складності. Для початку потрібно встановити прокладку з азбесту (між димарем і грубкою), нанести на неї розчин і тільки потім розмістити модуль, обов'язково вирівнюючи його рівнем. Кожен модульний блок закріплюється за допомогою розчину. Після того як димар буде повністю зібраний, необхідно ізолювати місце, де труба проходить через дах.

Виконання гідроізоляції пічної труби

Установка краватки: місце велику ймовірність протікання.

Гідроізоляція пічної труби здійснюється різними способами, один з них передбачає застосування рулонного матеріалу. Даний процес не дуже складний у виконанні, але вимагає дотримання всіх етапів дії:

  1. Потрібно покрити трубу, використовуючи ґрунтовку (або мастику) і склеїти диффузионную мембрану, яку потрібно приклеїти до даху, загорнувши її краю на трубу. Таким чином, волога не зможе проникнути під мембрану.
  2. Використовуючи метал, необхідно зробити краватки (нижній і верхній). А на обрешітку потрібно набити бруски і закріпити на них куточки за допомогою дюбелів.
  3. Рулонний матеріал укладається листами внахлест. Це необхідно, щоб вода правильно стікала. Самий нижній лист може бути як довгим, так і коротким, це не відіб'ється на проникненні води на трубу. За допомогою мастики необхідно ізолювати всі місця стиків. Щілини необхідно обробити за допомогою жаростійкого герметика.
  4. Зверху всієї конструкції необхідно викласти покрівельний матеріал, герметизируя стикові місця. Поверх укладається фартух з пластика, і виконуються останні штрихи по герметизації труби.

Теплоізоляція пічної труби і димоходу проводиться тільки зовні. Для початку необхідно нанести на димохід штукатурку і, поки вона мокра, укласти теплоізоляційний матеріал і виконати облицювання.

Гідроізоляція труб на даху необхідна для уникнення протікання покрівлі. Існують різні варіанти здійснення гідроізоляції. Герметизація і теплоізоляція досягається за рахунок застосування плит з каоліну (міцного і досить гнучкого екологічно чистого негорючого матеріалу, здатного витримувати коливання температури). Дані плити виготовляються з вапняної суміші, азбесту, кремнію та інших матеріалів. Герметизація здійснюється з використанням вогнетривкої вати або рулонного фетру.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама