Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція під металочерепицю, профнастил

  1. Гідроізоляційний матеріал для покрівлі
  2. Гідробар'єр
  3. антиконденсат
  4. мембрани
  5. монтаж гідроізоляції
  6. нюанси технології

Для чого потрібна гідроізоляція даху, адже ще буквально років так двадцять тому про неї і не говорили Для чого потрібна гідроізоляція даху, адже ще буквально років так двадцять тому про неї і не говорили.

Вся справа в тому, що в похилих дахах стали встановлювати утеплювачі, які під дією вологості втрачали свої технічні характеристики. Плюс до всього гідроізоляція - це можливість збільшити термін експлуатації дерев'яних елементів покрівлі (крокв, обрешітки, контробрешетування). А тим більше, коли справа доходить до металевих покрівельних матеріалів - профнастил, металочерепиця, жерсть і так далі.

Саме метал стає кордоном, на якій утворюється конденсат від вологих теплих парів, що виходять з приміщень будівлі. Тому від того, наскільки буде грамотно проведена гідроізоляція під металочерепицю або профнастил, буде залежати термін експлуатації самої покрівлі.

Гідроізоляційний матеріал для покрівлі

Ще зовсім недавно для цих цілей використовувався руберойд, термін експлуатації якого обмежувався п'ятьма роками, тому від нього відмовилися, коли на ринку з'явилися полімерні гідроізоляційні матеріали. Такі як:

  • гідробар'єр;
  • антіконденсатка;
  • армовані мембрани.

Всі вони - рулонні вироби, так що монтаж гідроізоляції під металочерепицю з використанням їх визначає одна і та ж технологія. Але не тільки це об'єднує їх між собою. Всі полімерні гідроізоляційні плівки мають однакові властивості:

  • Вони або поглинають, або пропускають вологе повітря, що виходить з приміщень будівлі.
  • Чи не пропускають вологу, що виходить з боку покрівельного покриття у вигляді опадів або таїть снігу.

Важливо. Виходить так, що будь-яка гідроізоляційна плівка під металочерепицю або профнастил має багатошарову структуру. З одного боку, вона перфорована або зроблена з сіткового матеріалу. З іншого боку, це вологонепроникний шар. Саме тому правильне укладання гідроізоляції для металочерепиці - основа якості її експлуатації.

Гідробар'єр

Це мікроперфорована плівка, що складається з трьох шарів Це мікроперфорована плівка, що складається з трьох шарів. У центрі розташована сітка з поліпропілену, з двох сторін поліетилен. Саме мікроскопічні отвори по всій площі гідроізоляції для металочерепиці дають можливість вологому повітрю проникати через неї. Але їх діаметр недостатній, щоб просочитися краплях води.

Так як гидробарьер використовується не тільки для гідроізоляції покрівель, тому у нього різні технічні характеристики, що залежать від параметрів і розмірів. Для гідроізоляції даху, покритою металочерепицею, найкраще використовувати плівку щільністю 100 г / м².

антиконденсат

антиконденсат

В основі цієї гідроізоляції для металочерепиці лежить поліпропіленова плівка, до однієї сторони якої прикріплений нетканий текстиль. Саме в цьому текстильному шарі і збирається волога, яка потім видаляється за рахунок організації вентильованого зазору між гідроізоляцією і теплоізоляцією.

Необхідно відзначити, що кількість інформації, що збирається вологи може перевищувати вагу самої гідроізоляції в 4-6 разів.

мембрани

мембрани

Існує кілька різновидів полімерних мембран, які використовуються як гідроізоляція під металочерепицю і профнастил. Найчастіше на покрівлях проводиться укладання мембрани з ПВХ, в який додаються пластифікатори.

Саме останні надають виробу еластичність, яка діє навіть при мінусовій температурі. В якості армуючого каркаса тут застосовується сітка з поліестеру.

монтаж гідроізоляції

Існують певні правила укладання гідроізоляції для металочерепиці. І одне з них - це, яким боком класти плівку на кроквяну систему? Щоб не помилитися, візьміть до уваги три основні поради:

  • Як розкрився рулон, так його і укладати.
  • По маркуванню. Якщо на гідроізоляції є будь-які літери, цифри або значки - це верхня сторона, звернена до покрівельного покриття.
  • За інструкцією.

Гідроізоляція або пароізоляція під металочерепицю або профнастил - це багатосмуговий спосіб укладання рулонних виробів. Тому на всіх її видах виробник наносить маркувальну смугу. Вона зазвичай розташовується від краю на відстані 10-15 см. Це і є розмір нахлеста двох смуг.

Починається монтаж гідроізоляції знизу зі схилу даху перпендикулярно кроквяних ніг. Перша смуга укладається нижнім краєм так, щоб він був трохи спущений і діставав до ринви водостоку.

Кріплення проводиться або оцинкованими скобами за допомогою степлера, або гвоздиками з нержавійки з широкими капелюшками Кріплення проводиться або оцинкованими скобами за допомогою степлера, або гвоздиками з нержавійки з широкими капелюшками. Пробивається плівка по кроквах. При цьому сильно натягувати її не рекомендується.

Далі, проводиться укладання другої смуги внахлест щодо першої. Потім третя і так далі до коника даху. Після чого необхідно створити повітряний зазор, що відгороджує гідроізоляцію від покрівельного матеріалу. Тому по кроквах набивається контробрешетка з дерев'яних брусків перетином 50х20 мм. А вже по ним набивається решетування для металочерепиці.

Рада. При проведенні теплоізоляційних процесів не варто притискати щільно утеплювач до гідроізоляції покрівлі. Необхідно створити вентильований зазор, який буде відводити вологі пари повітря.

нюанси технології

Гідроізоляція під металочерепицю або профнастил - процес не найскладніший, правда, зі своїми нюансами, про деякі з яких вже було згадано. У доповненні можна сказати, що до коника матеріал доводити не треба. Необхідно залишити невеликий поздовжній зазор, який забезпечить вентиляцію. Розмір зазору - до 50 мм.

Якщо дах металева (гідроізоляція якої проводиться) має конструктивні особливості, наприклад, мансардні вікна або стирчать труби, необхідно забезпечити герметичність примикання гідроізоляції до цих архітектурних елементів. Зазвичай для цього використовується двостороння самоклеящаяся стрічка на основі бітуму.

І останнє. Велика кількість виробників (зарубіжних і вітчизняних) пропонують свою продукцію. Чому віддати перевагу? Не варто задивлятися на дорогі закордонні марки, тому що в Росії є свої компанії, які випускають відмінної якості матеріал. Наприклад, компанія «Техноніколь» або «металопрофіль». До речі, фахівці визнали, що пароізоляція металопрофіль - одна з найкращих в світі. А тепер запитайте, а чи потрібна вам гідроізоляція дорога, але з тими ж параметрами, що і вітчизняна дешева?

Подобається?

Посмотрите похожие статті:

І одне з них - це, яким боком класти плівку на кроквяну систему?
Чому віддати перевагу?
А тепер запитайте, а чи потрібна вам гідроізоляція дорога, але з тими ж параметрами, що і вітчизняна дешева?
Подобається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама