Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги перед стяжкою: фото, відео посібник як зробити своїми руками

У багатьох приміщеннях в приватному будинку або квартирі обов'язкове гідроізоляція підлоги перед початком стяжки для того, щоб волога не накопичувалася в покритті. Особливо це важливо для нижніх поверхів або в будинках котеджного типу, так як кислотно-лужна структура парів швидко руйнує бетон або цемент, внаслідок чого в покритті з'являються тріщини. Гідроізоляція підлоги перед стяжкою буває декількох видів: обмазочна, з використанням рулонних матеріалів, сухих сумішей. Важливо враховувати, що покриття повинне бути цілісним і безперервним, інакше немає ніякого сенсу її робити. На стінках, сходах або будь-яких інших виступах захист від вологи слід продовжувати ще як мінімум 30 см. Часто такий пристрій водонепроникного шару називають стяжкою на роздільному шарі.

Часто такий пристрій водонепроникного шару називають стяжкою на роздільному шарі

Зміст:

  1. етапи робіт
  2. Ціна

Види гідроізоляції, їх переваги і недоліки

Способи гідроізоляції перед укладанням стяжки розрізняються за типом використовуваних матеріалів:

пісок

У приватних будинках, де відсутній підвал, часто влаштовують подушку з гравію і піску. Такий спосіб запобігає підйом вологих парів знизу за рахунок повітря, який знаходиться між частинками. Спочатку насипають дрібний щебінь або гравій, далі трамбують і зверху додають шар піску. Плюси: простота виконання. Мінуси: волога все одно може проникати, тому необхідно додаткове використання парогидроизоляции зі спеціальної плівки.

Мінуси: волога все одно може проникати, тому необхідно додаткове використання парогидроизоляции зі спеціальної плівки

руберойд

Пристрій гідроізоляції бетонної підлоги під стяжку можна також здійснювати за допомогою підлогових укривних матеріалів. Раніше для цих цілей часто використовували руберойд, сьогодні будівельний ринок пропонує досить широкий асортимент різних полотен, що відрізняються за типом матеріалу, з якого зроблені, розмірами, товщиною. Мембрана не дозволяє протікати великій кількості води, тому часто використовується у ванній кімнаті. Мінуси: у великому приміщенні може знадобитися додаткова проклейка швів. Плюси: дешевизна, швидкість і простота у виконанні, високий ступінь захисту.

рідкі матеріали

Перед укладанням стяжки на кухні обов'язково роблять гідроізоляцію підлоги, часто використовують рідкі матеріали на основі бітуму або каучуку. Такі мастики дуже просто наносяться пензлем в кілька шарів. Попередньо важливо ретельно очистити поверхню підлоги, інакше сміття може зібратися в грудки, внаслідок чого порушиться цілісний шар ізоляції. Дуже добре підходять суміші на основі гуми, вони не вимагають додаткового нагріву. Можна використовувати і просто бітум (попередньо розплавивши), але він не буде служити довго. Мастики на полімерній основі також добре підходять для цих цілей, в їх складі містяться синтетичні смоли, які забезпечують довгий термін експлуатації. Обмазочная ізоляція відмінно заповнює всі нерівності, шорсткості і щілини. Це особливо важливо при наявності трубних прокладок в приміщенні. Плюси: висока ступінь захисту. Мінуси: порівняльна дорожнеча, необхідність нанесення в декілька шарів.

Сухі штукатурні суміші

Для захисту від проникнення вологи під шар бетону і цементу також використовуються спеціальні суміші, які необхідно розводити водою перед застосуванням. Гідроізоляція підлоги за допомогою штукатурних сухих сумішей під стяжку здійснюється в кілька шарів (від одного до трьох). Зразкова витрата 1-1,5 кг / м2. Плюси: добре заповнюється нерівності на підлозі. Мінуси: наноситься довше, ніж інші види захисту.

Сьогодні популярна техніка пристрої гідроізоляційних швів між бетонними плитами. Для цього порожній простір заповнюють просочувальної сумішшю. Після чого в бетонному перекритті утворюються голчасті частинки, які не дають волозі проникати між швами.

Гідроізоляція підлоги своїми руками до заливки стяжки - дуже важливий процес, оскільки від цього залежить якість і безпека майбутнього підлогового покриття. Етапи пристрою в приміщенні наступні:

  1. Очищення поверхні і максимальне вирівнювання гострих виступів, щоб сміття або інші елементи не порушили цілісність захисту від вологи. Для цього можна використовувати спеціальний пилосос. Виїмки або вибоїни слід заповнити цементом, плитковим клеєм або піском. Монтажні петлі обов'язково зрізати і зашліфувати.
  2. Нанесення захисту.

Нанесення захисту

Технологія проведення робіт залежить від обраного способу ізоляції:

  • Гідроізоляція ванної кімнати під стяжку часто здійснюється за допомогою ПВХ мембран, так як вони краще затримують велику кількість води. Спочатку по периметру приміщення закріплюють демпферну стрічку, яка допомагає компенсувати розширення і стиснення стяжки через температурних коливань. Далі на підлогу укладається рулонний матеріал. Якщо використовується руберойд, поверхня попередньо слід обробити праймером. Плівка укладається внахлест - шов не менше 10 см, захід на стіни - не менше 15 см. Стики обов'язково проклеїти бітумною мастикою. Матеріали, які необхідно наплавляти кріпляться за допомогою газового пальника, полімерні покриття склеюють за допомогою будівельного фена.
  • Перед використанням рідкої ізоляції краще нанести на підлогу шар грунтовки - праймера, який підходить для обраного типу. Така обробка допоможе поліпшити зчеплення і очистить залишки пилу. Безпосередньо мастику слід наносити за допомогою валика або кисті. Наступний шар повторюють тільки після повного висихання першого. Обмазочная ізоляція зазвичай висихає приблизно через дві доби. Але це залежить від типу обраного матеріалу.
  • Суху штукатурну суміш розводять водою в пропорції, яка вказана на упаковці. Далі розчин наноситься на попередньо очищену поверхню. Наступні шари повинні бути перпендикулярні попереднім. Приступати до стяжки можна тільки після висихання суміші.

У деяких приміщеннях, де можливе попадання великої кількості води на підлогу (наприклад, у ванній) можна скомбінувати два види гідроізоляції, що допоможе запобігти протікання на нижні поверхи. У деяких приміщеннях, де можливе попадання великої кількості води на підлогу (наприклад, у ванній) можна скомбінувати два види гідроізоляції, що допоможе запобігти протікання на нижні поверхи

Для пристрою ізоляції підлоги можуть знадобитися: газовий пальник або будівельний фен - для рулонних матеріалів; валики або кисті (широка і вузька) - для рідких мастик і каучукових мас; штукатурно-затиральна машина або металевий шпатель, будівельний міксер - для сухих сумішей.

вартість

Ціна гідроізоляції в квартирі перед стяжкою залежить від обраного методу захисту і, як правило, розраховується кошторисником безпосередньо на об'єкті.

Вид гідроізоляції Ціна в рублях Обмазочная. АкваЩіт W6 25 кг 650 Поліуретанова мастика. Гипердесмо 25 кг 6 900 З АртГідростеклоізол ТПП (9 м2) Руберойд РПП-300 (15 м2)

Мастика бітумна, універсальна (16л)

Бітум будівельний (20 кг)

465280

295

305

Суха суміш Івсіл Водостоп (20 кг) 504

Вид робіт Ціна руб / м2 Штукатурна ізоляція 20 мм 1 500 Нанесення обмазувальних розчинів 480 Укладання рулонних матеріалів (2 шари) 910

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама