Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги перед стяжкою, інструкція та поради

  1. вибір гідроізоляції
  2. Пол по грунту
  3. Бетонна підлога в квартирі
  4. Обмазувальна гідроізоляція
  5. проникаюча гідроізоляція
  6. Корисні поради

З яких причин обов'язково робиться гідроізоляція підлоги перед стяжкою З яких причин обов'язково робиться гідроізоляція підлоги перед стяжкою? Їх декілька. Перша - коли під підлогою розташовується не опалювальний підвал. Тобто, велика ймовірність, що вологі пари будуть розумітися знизу і несприятливо впливати і на стяжку, і на обробку підлогового підстави. Друга - це захист перекриття від можливого попадання на нього вологи, яка може просочитися зсередини приміщення.

Є і третя ситуація, схожа з першою, це підлоги приватного будинку, споруджені по грунту. Волога по капілярах грунту піднімається до стяжки, негативно впливаючи на неї. Тим більше цей вид вологи має кислотну або лужне середовище. Так що через два-три роки вся стяжка покриється тріщинами.

вибір гідроізоляції

Необхідно відзначити, що існує кілька технологій гідроізоляції підлоги, які відрізняються один від одного використовуваними матеріалами і способами їх нанесення. Розглянемо кожну з них окремо.

Пол по грунту

Перед тим як почати проводити гідроізоляцію підлоги перед стяжкою, необхідно його підготувати.

  1. Знімається грунт, в якій знаходиться рослинна органіка (коріння, стебла, листя та інше). Зазвичай цей етап проводять ще на стадії закладки фундаменту.
  2. Засипається щебінь фракції 50 мм, який вирівнюється і утрамбовується. Товщина шару - 50 см, якщо рівень грунтових вод високий. Якщо низький, то можна засипати товщиною 20 см.
  3. Проводиться засипка крупнозернистого піску товщиною 20-40 см, який спочатку зволожується, а потім утрамбовується з вирівнюванням. Трамбувати можна металевим катком.
  4. Сьогодні в створенні статі по грунту обов'язково використовують геотекстиль. Цей матеріал укладається на піщаний шар смугами, які скріплюються між собою високою температурою. Зазвичай для цього використовують спеціальний фен. По суті, геотекстиль - це своєрідний амортизатор, який буде охороняти гідроізоляцію від пошкодження.

Тепер проводиться сама гідроізоляція підлоги перед стяжкою. Для цього найчастіше використовують руберойд або полімерні гідроізоляційні мембрани. Обидва види мають рулонний тип, так що укладаються на підготовлену основу смугами.

Важливо. Гідроізоляція стяжки підлоги укладається з нахлестом на стіни (приблизно на висоту 10-20 см). При цьому смуги між собою також укладаються внахлест. Розмір перехлеста становить 10-15 см.

Зверніть увагу, що руберойд треба укладати в два шари обов'язково, при цьому найкраще верхній і нижній шар розташовувати в перпендикулярних напрямках. Полімерні плівки можна розташовувати в один шар. При цьому місця стикування двох смуг необхідно скріпити самоклеїться в разі використання мембран, або бітумною мастикою для руберойду.

Після проводиться нанесення стяжки з установкою армирующего каркаса. До речі, під стяжку можна укласти утеплювач, наприклад, керамзит або плити пінополістиролу.

Бетонна підлога в квартирі

Гідроізоляція підлоги в квартирі

Гідроізоляція підлоги в квартирі проводиться абсолютно по-іншому, хоча етапи процесу ті ж самі, що і в першому випадку.

Спочатку проводиться підготовка підлоги під стяжку. Тобто, закладаються стики між плитами, а також тріщини, відколи й виїмки на їх поверхні. Для цього можна використовувати цементно-піщану суміш.

Після того як поверхня підлоги засохне, необхідно провести грунтовку його поверхні. Для цього зазвичай використовується праймер на основі нафтового бітуму.

Гарантувати бетонну підлогу треба обов'язково:

  • За допомогою грунтовки зменшується запилювання поверхні підлоги.
  • Праймер, проникаючи в тіло бетону, після висихання зміцнює його верхній шар, полімерізіруясь.
  • Це збільшення такого показника, як адгезія (зміцнене) підлогового підстави з гідроізоляційним матеріалом.

Рада. Якщо в якості гідроізоляції будуть використані полімерні плівки, то ґрунтовку проводити необов'язково. Сохне праймер близько двох годин.

Сохне праймер близько двох годин

Укладання демпферного стрічки

Але перед тим як почати робити гідроізоляцію, потрібно по всьому периметру приміщення на стінах укласти демпферну стрічку, яка створить компенсаційний зазор між стяжкою і стіною. Це на випадок розширення стяжки під дією вологи і температур.

Сама гідроізоляція під стяжку в квартирі проводиться точно так же, як і у випадку з підлогою по грунту. До речі, ця технологія називається рулонної. Є й інші види.

Обмазувальна гідроізоляція

обмазочная ізоляція

Обмазувальна гідроізоляція під стяжку - це процес нанесення на покриття підставу бітумних мастик холодного дії. Тобто, це готовий рідкий матеріал, який немає необхідності підігрівати, як сам бітум.

Як і в двох попередніх випадках, стать необхідно підготувати. Після чого можна переходити до самого процесу гідроізоляції. Для цього знадобляться пензлика і валик. Починати обмазку треба з далекого від дверей кута, промащуючи спочатку кути зіткнення підлоги і стін, а також частина стіни біля підлоги на висоту до 20 см. Валиком обмазка наноситься на все поверхню підлоги.

Важливо. Зверніть увагу, що наносити мастики можна не в один шар, але врахуйте, що попередній шар повинен добре просохнути.

У плані напрямки нанесення гідроізоляційного матеріалу обмежень немає. Тобто, як кому зручно. Тут головне, щоб гідроізоляція підлоги перед стяжкою була як монолітний шар з ретельно промазаними ділянками, навіть самими важкодоступними. Сохне обмазка близько двох діб.

Що стосується монтажу армуючого каркаса, то його краще всього встановлювати на пластикові підставки, щоб не пошкодити саму гідроізоляцію. І, взагалі, з обмазувальних гідроізоляційним шаром поводитися треба акуратно.

проникаюча гідроізоляція

Це сучасна технологія, в якій використовуються спеціальні розчини. Їх наносять на підлогу в квартирі, після чого рідкий компонент проникає по капілярах в тіло бетону і кристалізується там, закупорюючи їх. Тобто, це стовідсотковий бар'єр і вологим парам, що виходить знизу, і вологи, яка може діяти зсередини приміщення (наприклад, у ванній). Правда, необхідно відзначити, що це найдорожча ізоляція підлоги в порівнянні з іншими технологіями. А за способом реалізації - найпростіший варіант, по суті, дуже схожою на обмазувальної вид.

Корисні поради

Знання деяких тонкощів допоможе зробити гідроізоляцію без помилок і в максимально короткі терміни.

Якщо квартира розташована на першому поверсі, то краще провести відразу два види гідроізоляції підлоги: проникаючу, а зверху обмазувальну або рулонну. Оптимальний варіант - влаштувати відразу два гідроізоляційних шару: під стяжкою рулонний, на стягуванні обмазувальної. Це гарантії на випадок протікання води всередині приміщення.

Подобається?

Посмотрите похожие статті:

Подобається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама