Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги - сучасні технології і правила укладання

  1. Різновиди підлогових підстав і їх гідроізоляція
  2. Вибираємо гідроізоляцію для бетонної підлоги
  3. Як правильно укласти рулонний гідроізоляційний матеріал
  4. Проникаюча гідроізоляція бетонної підлоги першого поверху
  5. Ізоляція підлоги першого поверху

Ще зовсім недавно гідроізоляція підлоги, як один з основних елементів споруди або ремонту підлогових підстав, не була затребуваною Ще зовсім недавно гідроізоляція підлоги, як один з основних елементів споруди або ремонту підлогових підстав, не була затребуваною. Обходилися і без неї, що часто призводило до неприємних моментів. Для жителів останнього поверху багатоквартирного будинку це нічим не загрожувало. А от іншим, які проживають нижче, відсутність гідроізоляції підлоги квартири вище загрожувало податком на стелі. Момент насправді неприємна, тому що невелика протечка у сусіда зверху перетворювалася в велике мокре і іржава пляма на стелі у сусіда знизу.

Всього цього можна сьогодні уникнути, якщо правильно провести ізоляцію підлогового підстави. В принципі, процес цей нескладний, зробити його своїми руками не проблема, так що будемо в цій статті розбиратися з питанням, як зробити гідроізоляцію підлоги, не викликаючи майстрів з боку. Але враховувати правила СНиП все ж доведеться.

Різновиди підлогових підстав і їх гідроізоляція

Коли справа стосується гідроізоляції підлоги в багатоквартирному будинку, то стикаємося з бетонною основою. Гідроізоляція бетонної підлоги зводиться до вирішення двох завдань:

  • Правильно вибрати гідроізолятор.
  • Грамотно провести його укладання.

Вибираємо гідроізоляцію для бетонної підлоги

Правильно вибрати гідроізолятор

Почнемо з того, що вибір гідроізоляції залежить від якості підлогового підстави. Якщо будинок тільки що був побудований, то все його елементи нові, а, значить, відповідають СНиП та нормам експлуатації. Тому найчастіше гідроізоляція бетонної підлоги в новобудові починається з закладення швів між плитами перекриття (краще це зробити заново) за допомогою бетонного розчину. Після висихання бетону можна наносити і гідроізоляцію.

Бітумно-полімерна мастика

У цьому випадку оптимальний варіант - гідроізоляція обмазочна. Так як мова йде про житлових приміщеннях, то рекомендується для цих цілей використовувати полімерні або бітумно-полімерні мастики, які на підлогу наносяться пензликом або валиком. Бітумно-полімерні мастики наносяться зазвичай товстим шаром до 4 мм, тому одного шару буває досить. Полімерні краще наноситися в два покриття. Перед нанесенням другого необхідно почекати, коли перший шар просохне.

Порада. Нанесення мастик повинно проводитися тільки на чистий бетонну підлогу, що визначено вимогами СНиП. Тому його поверхню необхідно очистити від бруду і обов'язково пропилососити. При цьому нанесення гідроізоляції повинно проводитися з невеликим заходом на стіни (до 15 см). Деякі майстри перед нанесенням мастики ґрунтують підлогу спеціальними праймерами.

Гідроізоляція підлоги в старій квартирі

Якщо проводиться ремонт старої квартири, то відповідно підлоги в ній можуть мати низьку якість за рахунок довгої експлуатації. Тому однією обмазувальної гідроізоляцією тут не обійтися. Взагалі, сто старими статями проблем завжди багато, тому доводиться їх ремонтувати і вирівнювати. Як проводиться гідроізоляція бетонної підлоги в такій ситуації по СНиП?

  1. Видаляється стара стяжка.
  2. Закладаються виявлені дефекти підлогового підстави. Найчастіше для цих цілей використовується цементно-піщаний розчин.
  3. Після висихання наноситься обмазочна гідроізоляція підлоги.
  4. Потім заливається стяжка невеликої товщини 2-3 мм. Це вирівнює поверхню. Вся справа в тому, що рулонні матеріали можна укладати і гарантувати їх якість, якщо вони монтуються на рівну поверхню.
  5. Проводиться укладання рулонної гідроізоляції.

Зверніть увагу на той факт, що рулонні гідроізоляційні матеріали використовуються лише в тих приміщеннях, де є висока ймовірність утворення протікання. Тобто, в кімнаті покладені інженерні мережі: водопровід, каналізація, гаряче водопостачання і опалення. До таких приміщень належать туалет, ванна і кухня. Іноді балкон або лоджія, коли на них виноситься кухня. Тобто, в цих кімнатах без рулонної гідроізоляції не обійтися. В інших можна провести тільки обмазувальну, і цього буде достатньо.

Як правильно укласти рулонний гідроізоляційний матеріал

Гідроізоляція підлоги рулонними матеріалами пов'язана з певними чисто технологічними вимогами, які СНиП визначає чітко.

  1. Смуги гідроізолятора укладаються внахлест щодо один одного для створення герметичної поверхні. Зсув становить 5-15 см.
  2. Для деяких матеріалів необхідний захист стиків, для чого використовується спеціальна самоклеящаяся стрічка.
  3. Укладати гідроізоляцію треба з напуском на стіни. Висота напуску становить 10-15 см.

В даний час виробники пропонують самоклеючі варіанти і рулони, які укладають на підлогу з нагріванням, для чого буде потрібно газовий пальник. Так як багатьох цікавить гідроізоляція підлоги своїми руками, то краще за все використовувати самоклеящийся варіант. Для цього необхідно вирізати відрізок рулону по необхідної довжині, зняти з нього захисну плівку і укласти за місцем призначення. При цьому плівку зверху рекомендується прокатати валиком.

Рулонний гідроізоляційний матеріал

Пропоновані сьогодні рулонні гідроізоляційні матеріали мають високу міцність, тому укладена по ним стяжка з армуючим каркасом є навантаженням стандартної. До речі, напуск на стіни призначений саме для заливається стяжки, це обумовлено вимогами СНиП. При цьому якщо в приміщенні присутній поріжок, то гідроізоляцію необхідно укласти далі, ніж він в іншу кімнату на відстань в 30 см.

Важливо. Якщо є необхідність збільшити гарантії, то гідроізоляція підлоги проводиться рулонними матеріалами в два шари. При цьому буде правильно, якщо смуги верхній шар укладати перпендикулярно першому.

Проникаюча гідроізоляція бетонної підлоги першого поверху

В чому полягає суть проникаючої гідроізоляції В чому полягає суть проникаючої гідроізоляції? Це спеціальні суміші на основі цементу, які розводяться водою і наносяться на підлогу першого або другого поверху за допомогою макловиці або шпателя. При цьому матеріал, в який входять хімічно активні речовини гідрофобного дії, починає проникати в усі тріщини і пори бетонної підлоги, де починає кристалізуватися і міцно з'єднуватися з ним, утворюючи моноліт.

Зазвичай проникаючі суміші наносять на підлогу в два шари і до їх висихання трохи зволожують. Це визначено інструкцією виробника і правилами СНиП. Але найцікавіше полягає в тому, що така гідроізоляція підлоги мимовільно виробляє необхідні для заповнення тріщин і пор речовини. Тобто, при поглибленні тріщин в плиті перекриття суміш тут же заповнює її, не даючи збільшитися.

Є в цій категорії і так звані нівелюють суміші. Цей досить рідкі розчини на основі цементу, де присутні спеціальні добавки. Саме вони і роблять розчин водонепроникним. Його просто заливають на підлогу, він розтікається, рівномірно заповнюючи собою бетонну основу.

Ізоляція підлоги першого поверху

Хотілося б докладніше зупинитися на гідроізоляції підлоги першого поверху. Чому? Найчастіше підвал багатоповерхового будинку - це приміщення, де розміщені всі комунікаційні мережі будинку. Приміщення вологе, так що пари через плити перекриття просочуються в кімнати. Тому крім гідроізоляції необхідно проводити і пароізоляцію. Пристрій пароізоляції підлоги першого поверху полягає в тому, що необхідно під гідроізоляцію укласти спеціальну мембрану.

Подобається?

Посмотрите похожие статті:

Як проводиться гідроізоляція бетонної підлоги в такій ситуації по СНиП?
Чому?
Подобається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама