Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті своїми руками

  1. Практичний сенс і актуальність даних робіт
  2. Актуальні способи і технології
  3. Особливості та переваги обмазувального способу
  4. Переваги рулонної гідроізоляції
  5. Як провести гідроізоляцію підлоги у ванній

Будівельні матеріали та несучі конструкції, під постійним впливом проникаючої вологи і стікала вода, втрачають експлуатаційні якості і руйнуються. Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті - це комплекс обов'язкових робіт, що виконується на етапі обробки приміщення.

Проведення гідроізоляційних робіт можна довірити кваліфікованим кадрам, але при наявності навичок і знання технології, ізоляцію підлоги ванної кімнати, цілком під силу виконати власноруч.

Практичний сенс і актуальність даних робіт

p> Існує безліч актуальних способів проведення гідроізоляції підлоги у ванній.

Незважаючи на це, головна мета даних робіт - це створення цілісного гідробар'єру по площі всього приміщення. Гідробар'єр являє собою монолітний шар ізоляційного матеріалу, який за формою нагадує піддон.

Створювана, в ході гідроізоляційних робіт захист, перешкоджає проникненню в плиту перекриття, що стікає по стінках приміщення вологи і захищає від утворення шкідливих мікроорганізмів.

Створювана, в ході гідроізоляційних робіт захист, перешкоджає проникненню в плиту перекриття, що стікає по стінках приміщення вологи і захищає від утворення шкідливих мікроорганізмів

Основні переваги при ізоляції підлоги у ванній

Резюмуючи, можна сказати, гідроізоляція у ванній виконує такі функції, як:

  • перешкоджає вбирання вологи в міжповерхове перекриття;
  • знижує ризик передчасного руйнування плити підстави;
  • знижує можливий шкоди від сильних протікання;
  • захищає від утворень цвілі, шкідливих грибків і неприємного запаху.

Гідроізоляційні роботи своїми руками виконуються по заздалегідь визначеній технології, із застосуванням сучасних матеріалів і складів. Конкретний способи виконання, буде залежати від типових розмірів приміщення, технічних умов, вартості і наявності певних інструментів.

Актуальні способи і технології

Загальна схема пристрою ізоляції і обробки у ванній

Крім вищенаведених критеріїв, існує цілий ряд моментів, на які варто звернути увагу при виборі певної технології:

  • стан оброблюваного покриття;
  • технічний стан матеріалів плити перекриття;
  • висота стелі і загальний обсяг приміщення;
  • поверх і терміни проведення робіт.

Маючи інформацію про стан несучих конструкцій і покриттів, можна найбільш точно підібрати оптимальний спосіб гідроізоляції.

Маючи інформацію про стан несучих конструкцій і покриттів, можна найбільш точно підібрати оптимальний спосіб гідроізоляції

Блакитний колір - основні місця, які потребують якісної гідроізоляції

Серед безлічі технологій, для створення гідрозахисту підлоги у ванній, переважно використовуються наступні три способи:

  1. Обклеювальний.
  2. Обмазувальної.
  3. Штукатурний.

У першому випадку, технологія робіт передбачає приклеювання рулонних матеріалів на поверхню підлоги, які перешкоджають проникненню вологи. У другому і третьому способі, використовуються спеціальні водовідштовхувальні склади, які створюють надійне захисне покриття для відводу вологи.

Незалежно від технології, пристрій гідроізоляції підлоги у ванній, передбачає використання і комбінування різноманітних оздоблювальних матеріалів і технологій.

Особливості та переваги обмазувального способу

Обмазка ізоляційними матеріалами та складами - це традиційний спосіб облаштування гідроізоляції.

Обмазка ізоляційними матеріалами та складами - це традиційний спосіб облаштування гідроізоляції

Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті

Раніше для цього застосовувалися різноманітні масла і просочення. Зараз, переважно використовують сухі склади і мастики, з додавання полімерних з'єднань. Сухі суміші дешевший варіант, але вимагає попереднього замісу.

Рідкі мастики різної консистенції, випускаються в уже підготовленому вигляді і не потребують будь-якого втручання в їх структуру. Після відкриття упаковки, мастика безпосередньо готова до нанесення на оброблювану поверхню.

Для негустих мастик доцільно використовувати звичайну широку кисть або макловицу, для густих і в'язких сумішей - широкий шпатель і кисть з жорсткий ворсом.

Консистенція мастики безпосередньо визначає можливу товщину гідроізоляційного шару. Так, для ізоляції підлоги у ванній кімнаті можна використовувати обидва варіанти:

  1. Рідкі склади - випускаються на основі переробленого нафтового бітуму. Вимагають нанесення двох і більше перекривають один одного шарів. Товщина шару, в даному випадку, не перевищуватиме 1,5-2 мм. Після облаштування ізоляції, нанесеної на чисту і суху поверхню, проводиться заливка бетонної стяжки і подальша обробка приміщення.
  2. Густі пасти - в'язкі пастоподібні склади на основі бітуму і полімерних з'єднань. Наносяться в один-два шари, товщиною 3-5 мм. Часто використовуються, в якості додаткового шару суміші, що вирівнює. В процесі нанесення, через товщину створюваного шару, вимагають армування ПВХ сіткою.

При облаштуванні обох видів обмазувальної ізоляції, рекомендується проводити попереднє очищення і ремонт старої поверхні. Нанесення другого і наступних шарів, здійснюється тільки після висихання попереднього.

Це забезпечує надійне зчеплення між шарами і допомагає створити монолітний захисний бар'єр.

Рідка бітумно-каучукова мастика торгової марки Грида

До основних, переваг даного виду гідроізоляції можна віднести:

  • можливість нанесення на будь-які типи поверхонь;
  • забезпечує надійне зчеплення з практично будь-яким матеріалом;
  • простота і можливість виконання робіт своїми руками.

Серед недоліків, зазвичай виділяють терміни виконання і товщину створюваного шару, особливо при використанні густих складів.

Переваги рулонної гідроізоляції

Гидрозащита статі рулонної або оклеечной гідроізоляцією виконується із застосуванням сучасних рулонних матеріалів, на основі скловолокна, еластичного поліестеру і склотканини.

Із зовнішнього і внутрішнього боку ізоляційних покриттів наноситься бітум, з боку прилягання до чорнової підлоги - клейовий склад, який забезпечує надійне зчеплення з поверхнею.

Монтаж рулонних матеріалів здійснюється двома способами:

  1. Холодний - по краях рулонного матеріалу знаходиться захисна стрічка, яка видаляється перед стикуванням двох сусідніх полотен.
  2. Гарячий - монтаж відбувається шляхом нагрівання газовим пальником або будівельним феном.

Облаштування гідроізоляції холодним способом - це найбільш просте рішення, особливо при відсутності досвіду і певних навичок. Монтаж гарячим способом краще довірити професіоналам або проводити тільки після ознайомлення з технікою безпеки.

Монтаж гарячим способом краще довірити професіоналам або проводити тільки після ознайомлення з технікою безпеки

Ключові моменти рулонного способу ізоляції

До переваг даної гідроізоляції можна віднести:

  • швидкість проведення робіт;
  • доступність;
  • міцність створюваного покриття.

Серед недоліків, відзначають неможливість монтажу рулонної ізоляції на нерівну поверхню, виділення токсичних речовина після сильного нагріву і дотримання акуратності при виконанні ізоляційних робіт.

Проте, навіть не дивлячись на недоліки, дана технологія на увазі своєї вартості, підходить для гідроізоляції дерев'яної підлоги. Надана навантаження на рулонні покриття, в заміських і дерев'яних будинках, не надто висока, що дозволяє матеріалу довго не втрачати свої експлуатаційні якості.

Як провести гідроізоляцію підлоги у ванній

облаштування гідроізоляційного бар'єру в квартирах і приватних будинки, рекомендується проводити за двома вищеописаним технологіям.

У деяких випадках, за бажанням домовласника, можна використовувати комбіновану технологію з застосуванням обмазувальних і рулонних матеріалів.

Перед тим, як зробити гідроізоляцію, слід провести ряд заходів по підготовці ванної кімнати.

Перед тим, як зробити гідроізоляцію, слід провести ряд заходів по підготовці ванної кімнати

Моменти, на які варто звернути увагу при гідроізоляційних роботах

Для цього буде потрібно виконати наступні роботи:

  • демонтаж ний, раковини, старого підлогового покриття і стяжки;
  • видалення і очищення старої штукатурки, забруднень, жирних плям з нижньої частини стін;
  • ремонт і вирівнювання бетонної плити підстави. Для цього виконується закладення тріщин, вибоїн, відколів спеціальними складами - вирівнює суміш, цементно-піщаний розчин і т.д .;
  • по лінії стикування стін робиться поглиблення на 1-1,5 см. Даний паз заповнюється бентонітових шнуром або будівельно-ізолюючими сумішами.

Після виконання підготовчих робіт, можна приступати до виконання основних гідроізоляційних робіт. Слід пам'ятати, що рівень підлоги у ванній кімнаті повинен бути трохи нижче загального рівня підлог в квартирі.

Гідроізоляція підлоги у ванній буде складатися з наступних етапів:

  1. Виконується грунтовка поверхні підлоги і ділянки стіни. Для цього можна використовувати ґрунтовку відомих виробників. Нанесення складу проводиться в два перекривають один одного шару.
  2. Проводиться обробка рідкої гідроізоляційної мастикою в місцях виходу водопровідних комунікацій.
  3. Виконується обробка ділянок стін і всієї площі підлоги бітумною мастикою. Після нанесення складу проводиться армування стиків і поверхні підлоги стекловолоконной сіткою.
  4. У міру висихання шарів, виконується нанесення наступного шару покриття. Під час робіт, рекомендується дотримуватися акуратність і уникати попадання на свіжий шар мастики пилу і бруду.
  5. Стики, шви перекриттів і сполучення обов'язково потребують додаткового посилення

  6. Після висихання останнього шару рідкої гідроізоляції, виконуємо розмітку і розкроювання матеріалів рулонної гідроізоляції. Важливо пам'ятати, про місця сполучення бетонної плити і заходи на стіни.
  7. Проводиться приклеювання першого полотна матеріалу на поверхню підлоги. Для притиску кромки можна використовувати звичайний валик. Кожне наступне полотно приклеюється внахлест на відстань 10-15 см ..
  8. Після укладання і фіксації матеріалу по поверхні підлоги, виконується приклеювання смужок гідроізоляції на припуски стін. Для цього використовується будівельний фен, яким виконується нагрівання рідкої гідроізоляції, після чого на розігрітому ділянці виконується фіксація рулонного матеріалу. Місця сполучення і кути можна акуратно притискати невеликим шпателем або дерев'яною рейкою.
  9. Після фіксації всіх рулонних покриттів, місця виходу труб ще раз обробляються рідкої бітумною мастикою.

Комбінування різних способів гідроізоляції, допомагає значно знизити ризик проникнення вологи, навіть при сильному перебігу. Вищенаведена технологія, крім бетонних підстав, може бути використана для гідроізоляції теплого або дерев'яної підлоги ванною.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама