Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги у ванній під плитку: різновиди і монтаж

  1. Що таке гідроізоляція
  2. Які бувають гідроізоляції для підлоги
  3. Вимоги до якості захисту від вологи
  4. Види рідкої гідроізоляції
  5. Рулонний гідроізоляція
  6. Потрібні матеріали та інвентар

Норми будівництва вимагають, щоб гідроізоляція підлоги у ванній під плитку повністю гарантувала запобігання попадання води на нижче розташовані кімнати. Так як ванна кімната відноситься до приміщень з підвищеним вмістом вологи, то перед тим як приступити до укладання кахлю на плитковий клей, потрібно виконати якісну гідроізоляцію. Далі буде детально розглянуто, яким чином виконується грамотна ізоляція, а так само які матеріали при цьому застосовуються. Норми будівництва вимагають, щоб гідроізоляція підлоги у ванній під плитку повністю гарантувала запобігання попадання води на нижче розташовані кімнати

Гідроізоляція підлоги у ванній

Що таке гідроізоляція

За своєю суттю будь-яка підлога являє собою багатошарову конструкцію сильно нагадує, по суті, листковий торт. Він має наступну конструкцію: підстава, стяжка і фінальне покриття, яке може бути абсолютно різним. Але крім цих компонентів професійні будівельники, і просто грамотні власники, додають ще один шар, він називається гідроізоляція. Цей елемент гарантує такі властивості, як захищеність від води і відповідно значно збільшує термін надійної експлуатації всієї підлоги конструкції.

Гідроізоляція підлоги у ванній під плитку застосовується в тих випадках, коли виконувана стяжка заходить на стіни на висоту двадцяти сантиметрів. Так само слід звертати пильну увагу на зону розміщення сантехнічного обладнання та обробляти область стін в місцях їх установки на відстані не менше півметра від їх розміщення.

Які бувають гідроізоляції для підлоги

Ринок будівельних виробів пропонує два основні різновиди гідроізоляції підлоги під плитку, а саме Обмазувальні і клейове виконання. Перша різновид представлена ​​засобами рідкого характеру, а друга - плівковими виробами. Кожен з представлених підвидів має свої сильні й слабкі сторони.

В незалежності який тип ізоляції вибрати, гідроізоляція підлоги у ванній під плитку вкрай бажана.

Наприклад, для обробки ванної кімнати більш переважно застосування рідинної структури гідроізоляції, так як вона проста в нанесенні, володіє мінімальною витратою матеріалу і має більш високу якість нанесення.

Вироби рулонного виконання укладаються двома можливими способами, це так зване напрямок матеріалу і звичайне приклеювання. У першому варіанті, обов'язковою умовою є використання газового пальника або будівельного фена. У другому варіанті досить видалити захисний шар з клейової боку і приклеїти його до поверхні. Безперечною перевагою такого виду ізоляційного матеріалу є низька вартість, а недоліком вважається досить складна укладання вироби.

У разі того якщо ремонт проводиться в приміщенні де висота є настільки критичним показником, що зменшення його буквально на десяті частки сантиметра є критичним показником, то слід застосовувати гідроізоляційну просочення. Це спеціалізований рідинний склад, який наноситься на ще вологий бетон і в процесі просочення і висихання утворюється захисний шар здатний витримати значний рівень вологи, навіть цілі потоки води. Вартість такого просочення досить висока, але в разі потрібності цей захід виправдовує себе.

Вимоги до якості захисту від вологи

Захисні матеріали наносяться таким чином, щоб послу просушування нанесений шар утворював цілісну структуру без видимих ​​розривів і щілин, а це значить, що процедуру нанесення захисного шару потрібно виконувати в найбільш стислі терміни.

Якщо потрібно нанесення додаткових шарів захисту, то вони наносяться відразу ж, як тільки висох попередній шар. Це забезпечить найбільш якісне зчеплення матеріалів.

При застосуванні матеріалів рулонного виконання, необхідно дотримуватися необхідні нахлести, величину яких вказує виробник. Так само необхідно врахувати, що при ізоляції стиків стін і підлоги необхідно, щоб ізоляційний матеріал заходив на стіни на висоту, що перевищує майбутню стяжку мінімум на 5 - 10 см.

Якщо гідроізоляція підлоги у ванній під плитку ваш вибір, то в незалежності від того який гідроізоляційний матеріал застосовується, його потрібно наносити на очищену основу, а так само для зменшення витрати, потрібно попередньо заґрунтувати поверхню.

Види рідкої гідроізоляції

Рідкі гідроізоляційні матеріали сучасного виконання наділені відмінними захисними властивостями. Вони стійкі до температурних коливань і агресивних дій вологого середовища.

Рідка гідроізоляція підрозділяється ми такі види:

  • Полімерно - цементні. Найбільш універсальний і на даний момент популярний вид ізоляції. По суті, представляє з себе розчин цементу з вмістом спеціальних полімерних присадок. Висихає через п'ять хвилин після нанесення і продається вже в готовому вигляді або у формі суміші, яку потрібно приготувати;
  • Бітумно - полімерні мастичні суміші. Ізоляція цього типу заробила репутацію відмінного вироби, так як застосування спеціалізованих пластифікаторів, латексного наповнювача, розчинників органічного виду і бітумного підстави дають в результаті відмінну адгезію і особливу міцність;
  • Ізоляція бітумна. Найбільш поширена і дешева ізоляція, яка представлена ​​в двох видах: холодна і гаряча. Мінусом холодної ізоляції є те, що вона погано контактує з бетоном. А для реалізації гарячої ізоляції потрібно нагріти до 160 градусів, що в домашніх умовах важко буде реалізувати;
  • Мастика акрилова. На даний момент є найсучаснішим способом гідроізоляції. Виконано на водоемульсійною основі. Це екологічний матеріал, який гранично легкий в застосуванні.

Застосування рідких матеріалів прекрасно підійдуть для малих приміщень, а для виконання гідроізоляції підлоги у ванній під плитку - особливо.

Застосування рідких матеріалів прекрасно підійдуть для малих приміщень, а для виконання гідроізоляції підлоги у ванній під плитку - особливо

Вид нанесеною ізоляції

Рулонний гідроізоляція

У деяких моментах гідроізоляцію під плитку реалізують із застосуванням виробів рулонного виконання, які вироблені на основі поліестеру або скловолокна. На нижню частину такого виробу завдано склеювальний шар закритий захисною плівкою. А верхній шар виконаний зі складу гарантує з'єднання з клеєм плитки.

Такий вид ізоляції чудово підходить під дерев'яну основу, так як даний матеріал добре переносить зрушення дерев'яної основи і при цьому не втрачає свою монолітну структуру. Так само даний вид укладання підходить для великих поверхонь. Монтаж такого виробу обов'язково проходить з необхідним перекриттям.

Потрібно приділити особливу увагу обробці стиків окремих аркушів ізоляції, якщо після обробки на місці з'єднання залишаться повітряні бульбашки то всі зусилля щодо забезпечення ізоляції були проведені марно.

Потрібно приділити особливу увагу обробці стиків окремих аркушів ізоляції, якщо після обробки на місці з'єднання залишаться повітряні бульбашки то всі зусилля щодо забезпечення ізоляції були проведені марно

Укладання рулонного ізоляції

Потрібні матеріали та інвентар

Для швидкого, а найголовніше грамотного виконання роботи потрібно спочатку здійснити підготовку всіх необхідних витратних матеріалів та інвентарю.

Під час роботи вам знадобиться:

  • Гідроізоляційний розчин;
  • Самоклеїться;
  • Спеціальний грунтовій складу;
  • Розчин для виконання стяжки;
  • Якщо потрібна чорнова стяжка, то буде потрібно: готовий розчин, керамзит , армована сітка , Або спеціальні добавки;

Інструмент, який необхідно мати:

  • Тара для виготовлення розчину;
  • Валик і кисті для правильного нанесення грунтовки і мастики;
  • напрямні;
  • правило;
  • Рівень для виставлення напрямних;
  • Промисловий пилосос або віник з совком, для видалення пилу і бруду.

Потрібний інвентар при виконанні роботи

Вивчивши цю статтю, ви дізналися, яким чином і за допомогою, яких матеріалів виконується гідроізоляція підлоги у ванній під плитку. Точне виконання всіх рекомендацій гарантує відмінний результат виконаної роботи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама