Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги у ванній

  1. Необхідність і пристрій гідроізоляції підлоги у ванній
  2. Гід по технологіям захисту і видам гідроізоляції
  3. обклеювальний спосіб
  4. обмазувальної спосіб
  5. Монтаж гідроізоляції бетонної основи
  6. Підготовчі роботи
  7. Покрокова інструкція оклеечной технології
  8. Покрокова інструкція обмазувальної технології
  9. Особливості гідроізоляції різних видів статі
  10. підводимо підсумки

Ванна кімната - зона підвищеної вологості, де калюжі на підлозі і мокрі сліди від ніг - звичайне явище Ванна кімната - зона підвищеної вологості, де калюжі на підлозі і мокрі сліди від ніг - звичайне явище. Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті - вимушений захід захисту від постійного впливу вологи на перекриття і стіни, від розвитку небажаної мікрофлори або хімічної корозії. Навіть дуже акуратне користування ванною або душем, супердорога і якісна сантехніка не можуть виступати страховкою від форс-мажорних обставин.

Необхідність і пристрій гідроізоляції підлоги у ванній

Основне навантаження по гидрозащите приймає на себе підлогу у ванній - вода завжди знайде «слабке» місце, щоб проникнути до бетонного перекриття і ближче «познайомитися» з сусідами. Активне пароутворення, конденсація парів на стінах і трубах і, як наслідок, підвищена вологість в приміщенні, а також ризик протікання і аварій комунікацій - основні причини, чому важливо приділити особливу увагу влаштуванню захисного бар'єру.

Гідроізоляція підлоги ванних кімнат виконує відразу кілька функцій:

  • захист бетонного перекриття від надмірної вологи і перепадів температури, уповільнення процесів руйнування і утворення дефектів;
  • зниження ймовірності «поділитися» водою з сусідами знизу в разі протікання і аварійних проривів;
  • захист підстави від зростання цвілевих грибів.

Стандартна схема статі в ванних кімнатах виглядає наступним чином: Стандартна схема статі в ванних кімнатах виглядає наступним чином:

  1. грунтове покриття на бетонній основі;
  2. гідроізоляційний шар;
  3. бетонна стяжка з армуючої сіткою;
  4. плитка або інший вид фінішного покриття.

Гідроізоляція підлоги у ванній виконується у вигляді піддону з високими бортами, необхідними для збору води і сполучення зі стінами, і може розташовуватися під стяжкою або над нею. Цементно-піщана стяжка поверх водного бар'єру в обов'язковому порядку проводиться, якщо:

  • в багатошаровому «пирозі» підстави відсутня утеплювач;
  • використовується система «тепла» підлога;
  • для гідроізоляції використовується матеріал на основі нафтового бітуму, без модифікованих добавок - можливе виділення токсичних речовин;
  • нерівне чорнове підставу;
  • гідроізоляція виконує завдання роздільник між плаваючим підлогою і чорновим підставою.

Гід по технологіям захисту і видам гідроізоляції

Способи захисту від небажаного впливу вологи і протікання води розрізняють по вигляду використовуваних матеріалів. Для гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті застосовують рулонні (обклеювальна) або рідкі і пастоподібні (обмазувальні). Їх можна використовувати кожен окремо або комбінувати між собою для досягнення максимального результату.

обклеювальний спосіб

Виконується з рулонних або листових матеріалів на бітумній основі і являє собою багатошарове водонепроникне покриття Виконується з рулонних або листових матеріалів на бітумній основі і являє собою багатошарове водонепроникне покриття. Можна виділити два типи рулонної гідроізоляції:

  • самоклеючі - укладаються швидко, немає необхідності намазувати або направляти рулон, досить заміряти, відрізати і наклеїти;
  • направляються - більш трудомісткі в роботі, для укладання необхідно використання газового пальника.

Важливо! Поліетиленова плівка не підходить в якості гідроізоляції - вона абсолютно паронепроникна і не гарантує щільного прилягання до основи. При цьому протягом декількох років вона грубіє і розпадається на окремі фрагменти, залишаючи вільний прохід для води.

плюси:

  1. надійна і довговічна захист від проникнення вологи;
  2. після укладання можна приступати до пристрою бетонної основи для чистового статі без технологічних перерв;
  3. доступна вартість

мінуси:

  1. трудомісткий процес, який вимагає ретельної підготовки поверхні - усунення перепадів і нерівностей, і особливої ​​скрупульозності при стикуванні швів і вирівнювання кутових сполучень;
  2. використання додаткових засобів для укладання;
  3. висока пожежонебезпека і виділення токсичних речовин при наплавленні;
  4. поверх гідроізоляційного шару необхідна укладка стяжки

обмазувальної спосіб

Дозволяє створити водостійке покриття за допомогою пластичних матеріалів, таких як однокомпонентні бітумні мастики або багатокомпонентні бітумно-полімерні, бітумно-каучукові, поліуретанові або цементно-полімерні суміші Дозволяє створити водостійке покриття за допомогою пластичних матеріалів, таких як однокомпонентні бітумні мастики або багатокомпонентні бітумно-полімерні, бітумно-каучукові, поліуретанові або цементно-полімерні суміші. Мастики з добавками гумової крихти або латексу називаються «рідкої гумою» і мають кращу еластичність.

плюси:

  1. можна наносити на будь-яку, навіть непідготовлену поверхню;
  2. якісна адгезія з бетонною основою і відсутність технологічних швів;
  3. висока еластичність покриття;
  4. не вимагає залучення фахівців - роботи можна виконувати самостійно
    мінуси:
  1. неприємний запах;
  2. при коливанні температур можливе розтріскування поверхні;
  3. схильні до біологічної корозії - впливу мікроорганізмів;
  4. термін служби складає 5-6 років

Монтаж гідроізоляції бетонної основи

Спосіб захисту підлоги ванної кімнати від впливу води вибирається індивідуально, за бажанням власника. Після вибору матеріалів можна приступати безпосередньо до пристрою гідроізоляції.

Підготовчі роботи

Насамперед проводять повний демонтаж старої стяжки, аж до плит перекриття. Оцінюють стан поверхні - в разі необхідності, закладають щілини на стиках і шви цементним розчином, усувають нерівності і западини, перевіряючи горизонтальний рівень. Укладання гідроізоляційного шару в ванній кімнаті проводиться на чистому підставі, без пилу і бруду.

Забезпечити якісне та надійне зчеплення захисного матеріалу з плитою перекриття - завдання грунтовки, покрити підставу якої краще кілька разів. Після висихання праймера можна переходити безпосередньо до робіт з гідроізоляції підлоги.

Важливо! На стиках каналізаційних труб можна використовувати спеціальні гумові ущільнювачі, які обов'язково промащують мастикою з заходом на саму трубу в 5 см.

Покрокова інструкція оклеечной технології

Покрокова інструкція оклеечной технології

Рулонний гідроізоляція - один з найбільш трудомістких процесів, для виконання якого часто залучають фахівців. Для самостійних робіт краще використовувати самоклеючі смуги.

Попередження! За добу перед початком робіт з рулонами, їх розгортають і розстеляють, щоб полотно вирівнялося.

Етапи виконання робіт:

  1. Раскройка рулону по довжині і ширині приміщення, враховуючи нахлест смуг між собою по 5-10 см і на стіни по 20 см.
  2. На грунтоване підставу наклеюють самоклеящийся листи або наплавляють звичайний матеріал по всьому периметру ванною, особливу увагу приділяючи місцях сполучення стін і підлоги.

Важливо! Застосування важкого ковзанки для укладки рулонної гідроізоляції допоможе ретельно придавити наклеєні ділянки.

  1. Додаткова обробка швів і стиків за допомогою силіконового або поліуретанового герметиків.
  2. Пристрій бетонної стяжки і вирівнювання покриття.
  3. Обробка поверхні протигрибковими препаратами і фінішна обробка підлоги.

Попередження! Висота отриманого «пирога» повинна бути нижче рівня інших приміщень, щоб в разі аварійної протечки вода не витікала за межі ванної кімнати.

Покрокова інструкція обмазувальної технології

Обмазочная гідроізоляція підлоги в ванній не передбачає такої масштабної роботи, як рулонний, але процес також досить трудомісткий. Використовують матеріали у вигляді порошку або готової до застосування пасти або мастики. Суха суміш перед початком робіт розводиться водою або полімерної емульсією - в залежності від складових.

Важливо! Обмазувальні мастики наносять на поверхню за допомогою кисті, валика, шпателя або шляхом напилення, використовуючи спеціальні інструменти. Тому перед покупкою краще з'ясувати у продавця особливості матеріалів і способи їх нанесення.

Етапи виконання робіт:

  1. По всьому периметру підлоги на стику пів-стіна наносять перший шар обмазувальної мастики в висоту і ширину по 20 см. Після висихання, ретельно проклеюють кутові з'єднання самоклеїться на каучуковій основі.
  2. Використовуючи техніку безперервного нанесення, покривають всі зони статі двома, а краще трьома шарами мастики. Кожен наступний шар наноситься перпендикулярно у напрямку до попереднього, з інтервалом в добу - для достатнього просихання кожного шару. Нехтування технологічним перервою може привести до розтріскування обмазувальної гідроізоляції вже після виконання опоряджувальних робіт у ванній.
  3. При відсутності монтажу стяжки поверх гідробар'єру можливе використання армуючої сітки між шарами мастики - це дозволить досягти відмінних результатів по міцності і надійності захисного покриття.

Кращий помічник і консультант з гідроізоляції підлоги ванної кімнати - відео від професіоналів:

Особливості гідроізоляції різних видів статі

Вибір матеріалу і способу гідроізоляції ванної кімнати залежить від особливостей експлуатації приміщення: підстави статі, наявності опалювальної системи «теплий» підлогу, вологості приміщення і інших чинників.

Гідроізоляція теплої підлоги у ванній, крім захисного шару від підвищеної вологості, виконує завдання антикорозійного бар'єру основних елементів опалювальної системи - матів і системи труб. Перед заливанням стяжки можливе застосування як рулонних, так і обмазувальних матеріалів, або їх комбінації, коли нахлести оклеечной ізоляції обробляють бітумною мастикою. Як альтернативний варіант, використовується тільки рідка гідроізоляція підлоги у ванній - на застиглий шар бітуму або цементно-полімерної мастики укладають стяжку і проводять подальший монтаж фінішного підлогового покриття.

Як бути, якщо підлогове покриття у ванній кімнаті - дерево? Добре працюють в «пирозі» дерев'яної підлоги рулонні матеріали. Обмазувальна гідроізоляція дерев'яної підлоги у ванній за допомогою цементно-полімерних сумішей або мастики на основі бітуму може служити недостатньо надійним захистом. Для ефективності гідробар'єру використовують двокомпонентні склади на основі каучуку - рідка гума і активатор, який забезпечує її затвердіння.

підводимо підсумки

Будь-який з вищеописаних способів гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті буде ефективним бар'єром від проникнення води тільки в тому випадку, якщо чітко виконувати послідовність монтажних робіт і дотримуватися рекомендацій виробників матеріалів за часом висихання покриття.

Як бути, якщо підлогове покриття у ванній кімнаті - дерево?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама