Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги в квартирі: матеріали, пристрій з мастики, рулонної і рідкої


При будівництві будинку гідроізоляція всіх елементів проводиться обов'язково, особливо, якщо будівля розташовується в районах з підвищеною вологістю, або підвал будинку посмикати постійному затоплення через зношених водопровідних, каналізаційних систем або високого рівня грунтових вод.

Якісна гідроізоляція підлоги допоможе захистити все приміщення від утворення грибка і зберегти матеріал стін і підлоги від руйнування. І це стосується не тільки перших поверхів, а й верхніх, оскільки волога має властивість проникати в усі стики і щілини, поступово поширюючись від першого поверху на верхні.

Гідроізоляція підлоги виконується різними способами і з застосуванням різних матеріалів в залежності від призначення приміщення і його функціональності. Завдання гідроізоляції полягає в надійному захисті конструкції підлоги від проникнення вологи всередину матеріалів, з яких він виготовлений, запобігаючи тим самим процес гниття.

Гідроізоляція буває зовнішня і внутрішня.

По складу матеріали для гідроізоляції підлоги підрозділяються на:

  • бітумні;
  • полімерні;
  • бітумно-полімерні;
  • на мінеральній основі.

Метод нанесення гідроізоляції на поверхню може розділятися як:

  • фарбувальний, обмазувальної і обклеювальний;
  • рулонний, мембранний і плівковий;
  • пронікаюшій;
  • штукатурний;
  • порошковий.

При влаштуванні гідроізоляції підлоги в міській квартирі або індивідуальному будинку більший ефект і просту технологію забезпечують рулонні, мастичні, плівкові або рідкі матеріали. Іноді зустрічається порошкове покриття.

Рулонний гідроізоляція підлоги у вигляді руберойду, толі, стеклорубероида або склотканини всім давно відома. Основою цих традиційних матеріалів служить картон або тканину, просочені бітумними сумішами і покритими крихтою з базальту.

Рулонний гідроізоляція

Ці матеріали використовуються на протязі багатьох десятиліть і їх актуальність не втрачена і сьогодні, незважаючи на те, що з'явилися нові сучасні матеріали, що дозволяють зробити надійну гідроізоляцію підлоги в квартирі.

До них можна віднести різні мембрани, які створюють не тільки надійну гідроізоляцію, але виконують функцію теплозахисту. Вони бувають самоклеючими, що дозволяє легко і швидко виконувати весь процес гідроізоляції як рівних поверхонь, так і складних конфігурацій.

Плівкова гідроізоляція представлена у вигляді різних плівок з поліетилену, полівінілхлориду, поліпропілену. Плівкова гідроізоляція використовується як для гідроізоляції дерев'яної підлоги, так і для інших типів підлог.

Мастичні гідроізоляційні матеріали випускаються на основі спеціальних бітумів, рідкої гуми, скла, полімерів і смол з додаванням пластифікаторів та інших добавок, що дозволяють виробляти якісну ізоляцію матеріалів від впливу вологи.

За способом нанесення мастики розрізняють:

  • холодні,
  • гарячі.

Особливо актуальна мастика при створенні гідроізоляції в ванних кімнатах, санвузлах, при закладенні стиків в приміщеннях з підвищеною вологістю. Завдяки наявності пластифікаторів, мастика розтікаючись, створює герметичну плівку для гідроізоляції підлоги, заповнюючи собою всі тріщини і пори матеріалу.

До рідких гідроізоляційних матеріалів можна віднести різні фарби, лаки, грунтовки, просочення і інші склади різного ступеня в'язкості, які створюють на поверхні оброблюваного матеріалу захисну водовідштовхувальну плівку. Можуть використовуватися при гідроізоляції бетонної підлоги або дерев'яного.

Порошкові матеріали являють собою сухі суміші, до складу яких входять:

  • клейові речовини;
  • цемент;
  • пластифікатори;
  • в'язкі речовини

Застосовуються для гідроізоляції теплої підлоги у вигляді стяжки або для гідроізоляції стін басейнів, статі в лазнях і саунах.

Який би спосіб гідроізоляції не використовувався все вони повинні починатися з очищення підстави від сміття, пилу і, в деяких випадках - осушення.

Крім цього, слід пам'ятати, що будь-яка гідроізоляція підлоги повинна надійно закривати стик статі і стіни або іншої вертикальної поверхні, для чого її заводять на висоту 20-30 см.

Гідроізоляція стиків підлоги і стін

Рідка гідроізоляція підлоги в квартирі може проводитися шляхом розливу складу по підлозі або просочення матеріалу статі. Створення литий гідроізоляції полягає в нанесенні на поверхню підлоги рідкого гарячого складу на основі полімерів або бітуму, який розрівнюється за допомогою шпателя або іншого інструменту, придатного для утворення рівної поверхні.

Рідка гідроізоляція використовується тільки на твердих підставах, перед пристроєм цементно-піщаного шару. Наноситься така гідроізоляція в кілька шарів, при необхідності може армуватися сітками металевими або склохолстом, склотканиною.

Готова гідроізоляція може досягати до 15 см у висоту, що слід враховувати при влаштуванні чистого статі.

Гідроізоляцію підлоги своїми руками робити нескладно, важливо правильно підібрати для цього матеріал, відповідний основним покриттям підлоги і повністю екологічний.

Просочення матеріалів статі може здійснюватися за допомогою розпилювача або пензля. Суть цього методу полягає в проникненні рідкої гідроізоляції до складу матеріалу і утворення плівки на його поверхні, що перешкоджає проникненню вологи.

Фарбувальна і обмазочна гідроізоляція здійснюється різними мастиками, лаками і фарбами.

Мастика для гідроізоляції підлоги може містити в своєму складі:

  • полімери,
  • каучуко-епоксидні смоли,
  • бітуми.

Для її нанесення використовую кисті, валики або шпателі.

І окрасочная, і обмазочна гідроізоляція підлоги полягають в отриманні тонкої водонепроникної плівки товщиною 2-3 мм. В деякі обмазувальні і фарбувальні склади вводять добавки, що захищають поверхню підлоги і його матеріал від освіти цвілі і грибків, для металевих поверхонь додають антикорозійний захист.

Однак, слід пам'ятати, що такий захист потребує оновлення кожні 4-5 років.

Обклеювальна гідроізоляція рулонними матеріалами проводиться трьома способами:

  • расстилание;
  • наплавление;
  • наклеювання.

Розстеляють рулонні або листові гідроізоляційні матеріали під основну конструкцію підлоги на попередньо очищене і висушене підставу, кріплення може здійснюватися безпосередньо до основи підлоги або може не проводитися зовсім.

Наплавлення гідроізоляційних матеріалів проводиться з використанням газових пальників переважно на бетонну основу.

Важливо дотримуватися заходів пожежної безпеки.

Наклеювання проводиться за допомогою спеціальних мастик і клею. Існують сучасні гідроізоляційні матеріали, які вже мають на своїй поверхні, що клеїть, що спрощує виробництво гідроізоляційних робіт.

Перед тим, як зробити гідроізоляцію підлоги, потрібно врахувати особливості приміщення, де передбачається проводити роботи:

  • рівень вологості;
  • наявність сантехнічного чи іншого обладнання;
  • наявність системи «тепла підлога»;
  • температурний режим в приміщенні;
  • наявність агресивного середовища.

Залежно від перерахованих вище факторів вибирається матеріал для влаштування гідроізоляції підлоги і способи.

Наприклад, при гідроізоляції підлоги, де планується «тепла підлога», обраний склад повинен забезпечувати захист елементів системи від корозії. А значить, водорозчинні склади тут недоречні. Краще використовувати рулонні матеріали, які укладаються з нахлестом і промазкой швів спеціальними мастиками або гарячим бітумом.

Пристрій гідроізоляції в будь-яких приміщеннях не вимагає особливих знань і навичок. Це досить проста і не важка робота, головне - правильно вибрати матеріал для конкретного приміщення і слідувати інструкціям виробника.

Радимо почитати по темі:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама