Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги в квартирі перед стяжкою

  1. Гідроізоляція підлоги в квартирі перед стяжкою
  2. Чому необхідно робити гідроізоляцію перед стяжкою
  3. Види гідроізоляції підлоги
  4. Особливості кожного виду гідроізоляції
  5. Плюси і мінуси всіх способів
  6. З чого складається остаточна ціна
  7. Використовувані матеріали і необхідні інструменти
  8. Поетапне виконання операцій і технології робіт
  9. Як уникнути помилок. Поради та рекомендації

Гідроізоляція підлоги в квартирі перед стяжкою   Будь рід діяльності буде продуктивніше, коли в ході виконання робіт є чітке розуміння процесів, що відбуваються

Гідроізоляція підлоги в квартирі перед стяжкою

Будь рід діяльності буде продуктивніше, коли в ході виконання робіт є чітке розуміння процесів, що відбуваються. Для чого робиться та чи інша операція, варіанти виконання. Переваги і недоліки кожного методу. Пристрій стяжки практично не варіативно, оскільки має стандартний склад бетону і необхідну товщину шару.

А ось технологій попередньої гідроізоляції багато більше. Як при виборі матеріалу, так і при монтажі. Отримати задовільний результат можна кількома способами, які істотно відрізняються терміном виконання робіт і фінансовими витратами.

Чому необхідно робити гідроізоляцію перед стяжкою

Питання не риторичне, а практичний. Необхідність виконання цієї важливої операції обумовлено наступними причинами:

  • Якість стяжки. Схоплювання і формування бетонного шару безпосередньо залежить від умов заливки і витримування тимчасових і вологісних характеристик. Гідроізоляційний шар утримає воду в розчині, що при дотриманні інших умов, сприяє формуванню міцної і надійної стяжки. Передчасне зневоднення порушує процеси формування якісного цементного шару.
  • Захист приміщення від проникнення вологи. Особливо актуальна ця проблема для мешканців перших поверхів. Безпосередня близькість грунту з його сезонними коливаннями вологості, по-перше. А по-друге, комунікаційні маршрути, що проходять під квартирами перших поверхів (водопостачання і каналізація) іноді виходять з ладу, що майже гарантує проникнення випарів і запахів в квартиру. Власники квартир на верхніх поверхах також отримають додатковий захист від протікання, викликану проникненням вологи по пустотах в плитах перекриття.
  • Якісна гідроізоляція надійно утримає воду в приміщенні і вбереже сусідів знизу від потопу. Ремонтувати одну, а не дві квартири набагато дешевше.

Рулонний гідроізоляція

Види гідроізоляції підлоги

Визначальним фактором у класифікації видів є матеріал покриття:

  • Рулонний метод. Широкий вибір матеріалів за ціною і якістю. Плівки ПВХ, гідроізоляційні мембрани і покриття на бітумній основі.
  • Сухі суміші. Будівельні розчини, які після приготування на місці і нанесення полімеризуються, утворюючи водонепроникний шар.
  • Обмазка. Основою складу можуть служити різні речовини з необхідними якостями. Асортимент величезний і відрізняється ціновим різноманітністю. Від професійних сумішей для гідроізоляції басейнів, витримують значне фізичне навантаження, до недорогих бюджетних обмазок, доступних за ціною більшості споживачів.
  • Проникаючі розчини. Що входять до складу речовини мають хороші показники по адгезії і рухливості. Проникаючи в структуру бетону, вони кристалізуються і заповнюють мікротріщини і пори.

обклеювальна гідроізоляція

Особливості кожного виду гідроізоляції

Кожен з матеріалів має свої секрети при роботі з ними. Різноманітність товарів в цьому сегменті, запропоноване виробниками в кожному конкретному випадку вимагає індивідуального підходу. На упаковці є детальна інструкція по використанню, і неухильне виконання рекомендацій дозволить домогтися максимального результату.

Але перед покупкою непогано ознайомитися з загальними принципами роботи тих чи інших матеріалом:

  • Рулонний, іноді його називають ще й обклеювальний спосіб гідроізоляції, при всьому його різноманітті, має загальні вимоги. Це герметизація стиків і необхідний візит на стіну. Від якості виконання цих операцій буде залежати ступінь надійності і довговічності покриття. Нижче будуть розглянуті способи досягнення вимог, щодо окремих груп товару.
  • Використання сухих сумішей дуже зручно. Розлучатися таку кількість, яка необхідна для даного етапу. Важливо дотримання процентного вмісту розчинника, найчастіше води, і дотримання тимчасового режиму при нанесенні. Полімеризація у деяких складів відбувається швидко і якщо виробник рекомендує використовувати суміш протягом 2 годин, то це треба зробити саме так. В іншому випадку якість шару може бути нижче заявленого. До часу повного затвердіння по покриттю не ходити. У деяких випадках рекомендується накрити поверхню плівкою.
  • Обмазувальні матеріали, мабуть, найпростіший спосіб зробити гідроізоляцію. При всій простоті потрібно акуратність і увагу. Велике значення має підготовка поверхні. Неприпустимо наявність жирових плям, пилу і бруду. У деяких випадках для надійного зчеплення виробники радять попереднє нанесення грунтовок.
  • Застосування проникаючих розчинів багато в чому схоже на використання обмазок. Вимоги аналогічні, але наносити цей шар краще на плити перекриття хорошої якості і з надійно закріпленими стиками. Рідкі лаки і мастики цього класу не варто використовувати на нерівномірною поверхні з видимими великими пошкодженнями. Якщо і робити гідроізоляцію таким методом, то тільки по заздалегідь підготовленій поверхні. Спочатку проходять штукатурними або шпаклювальними сумішами, і лише потім наноситься основний шар. Часто використовується в комплексному способі в якості грунтовки підготовки.

Плюси і мінуси всіх способів

Спосіб виконання гідроізоляції багато в чому залежить від цілей і передбачуваних витрат. Різниця в остаточній вартості може доходити до десятикратного розміру і більш. Відразу відзначимо, що дорогі матеріали більш технологічні і вимагають менше часу для нанесення або монтажу. Але не завжди розумно в квартирі робити такий же по надійності і витратам гідроізоляційний шар, як у ванній кімнаті або басейні, де мається на увазі постійна вологість.

При правильному підборі матеріалу і якісного монтажу будь-який спосіб, стосовно квартирним умов практично не має мінусів. Хіба що запах від летючих речовин в складі деяких фарбувальних і проникаючих складів, так неможливість самостійно скористатися окремими видами покриттів, зважаючи на необхідність застосування професійного обладнання та інструментів.

А ось переваги очевидні:

  • Ціна на рулонні матеріали з бітумної основою дуже доступні. Сучасне покоління цього класу не вимагає нагрівання при укладанні, оскільки забезпечено клеїть поверхнею або спеціальними смугами. Спосіб дозволяє практично будь-якому домашньому майстрові самостійно зробити гідроізоляцію, а це хороша економія коштів. Синтетичні плівки і мембрани дорожче, але і працювати з ними легше і швидше. До того ж міцність їх дуже значна, а еластичність гарантує збереження і цілісність стяжки при динамічних коливаннях і вібраціях.
  • Застосування обмазувальних матеріалів часто передбачає лише наявність кисті або шпателя.

З чого складається остаточна ціна

Питання вартості іноді стає ключовим. Остаточна ціна формується підсумовуванням всіх етапів роботи. Від вартості і доставки матеріалів до оплати праці найманих робітників. Природно, в будь-яких випадках можна заощадити. Як при виборі плівки або обмазки, так і при виконанні робіт.

Так, наприклад, використання якісного і досить дорогого синтетичного матеріалу при самостійному нанесенні виявиться дешевше недорогий бітумної плівки, але встановленої запрошеними майстрами.

Вартість укладання двошарового рулонного матеріалу сьогодні близько 1000 рублів за м2, що практично ідентично витраті при самостійному нанесенні дуже якісної обмазки. Тобто в підсумку такий спосіб виявиться дешевше, оскільки тут не враховувалася ціна на рулонний матеріал.

Використовувані матеріали і необхідні інструменти

Для виконання робіт по влаштуванню гідроізоляційного шару в квартирі не потрібно спеціальних інструментів і обладнання. За рідкісним винятком, коли потрібні пальника для наплавляються або розпилювачі для гумових і деяких інших синтетичних складів.

Це, як правило, доля професіоналів. При застосуванні методів, які доступні більшості людей, необхідно наступне:

  • Пензлик.
  • Валик.
  • Шпатель.
  • Дриль з насадкою-міксером для замішування сумішей.
  • Будівельний фен для прогріву пластичних речовин.
  • Ніж або ножиці для розрізання рулонних матеріалів.
  • Пилосос для чистової обробки перед нанесенням гідроізоляційного шару.

Пилосос для чистової обробки перед нанесенням гідроізоляційного шару

Поетапне виконання операцій і технології робіт

Який би вид гідроізоляції не був би обраний, порядок для всіх один:

  • Підготовка. Видалення опуклих місць, тріщин, ямок і зазорів, жирових плям. Прибирання сміття та бруду.
  • Монтаж рулонних матеріалів або нанесення складів. Роботи виконуються згідно з рекомендаціями виробника. Обов'язковий візит на стіну. Мінімум на товщину стяжки, а в ванних кімнатах, туалетах і душових на 10 і більше см.
  • Час остаточної фіксації. Це зазначений час для обмазувальних або фарбувальних матеріалів, сухих сумішей. При термічній обробці слід дочекатися повного охолодження. Подальші операції виконуватимуться тільки після рекомендованого терміну. Це може бути і кілька годин, і кілька діб. Деякі склади показують заявлені якості після 2-3 тижнів, в цьому випадку слід, уважно ознайомиться з інструкцією. Можливо, там буде позначений термін до остаточної полімеризації, коли можна не чекаючи його, продовжити наступні етапи роботи.

Можливо, там буде позначений термін до остаточної полімеризації, коли можна не чекаючи його, продовжити наступні етапи роботи

Як уникнути помилок. Поради та рекомендації

Багаторічний досвід, накопичений майстрами, показує, що є деякі нюанси в роботі, на які слід звернути особливу увагу, а також способи, які допомагають уникнути найбільш часті помилки:

  • Як показує практика, часто порушення гідроізоляційного шару відбуваються після заливки стяжки. Монтаж конструкцій і кріпильних елементів для установки деяких побутових пристроїв або елементів декору робиться іншими людьми. Та й господарі часто забувають, що під невеликим шаром бетону знаходиться водооталкивающая шар. Свердління під дюбель-цвяхи або пробки слід робити не глибше товщини стяжки. Якщо ж є необхідність порушити цілісність гідроізоляції, то в отвір заливають гідроізоляційний склад. Іноді, при проектуванні планування інтер'єру, передбачають установку заставних.
  • Плівкові матеріали і обмазувальні склади можуть не мати заявлених якостей через недобросовісної підготовки поверхні. Досвідчені майстри перед нанесенням шару проходять приміщення пилососом. Це видалить дрібні частинки з щілин і тріщин, які можуть при обмазці виявитися витягнутими на поверхню пензлем разом з гідроізолюючим складом.
  • Поліпшити якісні характеристики може грунтовка. Нехтувати цією процедурою не варто. Іноді, при відсутності рекомендованої грунтовки, фахівці користуються основним складом. Але розводять його до більш рідкої консистенції.
  • Чим горизонтальнее поверхню і вище її якість, тим надійніше буде гідроізоляційний шар. Тому в деяких випадках краще перед виконуваної роботою пройти площа вирівнюють складами.
  • Металеві петлі для транспортування і монтажу плит перекриття видаляють. Бажано нижче рівня площини. Ті ж процедури виробляють і з іншими ділянками, випирають вище. Наприклад, технологічні кінці арматури або камені.
  • Перевіряється рівень підлоги для виявлення найнижчих місць, де вода в разі потрапляння буде накопичуватися. Це ділянки обробляються особливо ретельно, іноді по два або три рази.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама