Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги в лазні

  1. Гідроізоляція дерев'яної підлоги в лазні
  2. Гідроізоляція бетонної підлоги в лазні
  3. проникаюча гідроізоляція

При будівництві лазні дуже важливо виконувати всі необхідні заходи щодо забезпечення швидкого відводи води з приміщень назовні за межі лазні або в каналізаційні стоки. Які б ви підлоги в лазні не робили - дерев'яні або бетонні, важливо виготовити їх теплими, щоб не виникало неприємного дискомфорту в зимовий час від холодної підлоги. Звичайно, дерев'яні підлоги більш комфортні, так як дерево саме по собі «тепле». Але такі підлоги від впливу цвілі схильні до гниття, від чого деревина може прийти в непридатність через пару років.

Ще більш актуальна проблема утеплення бетонної підлоги в лазні. Мало того, що бетонні підлоги більш трудомісткі у виготовленні, потрібно ще зробити їх по можливості менше холодними. А для цього слід виконати відповідні заходи, щоб ваші підлоги відповідали всім санітарно-гігієнічним умовам.

Гідроізоляція дерев'яної підлоги в лазні

Якщо ви вирішили зробити дерев'яні підлоги в лазні , Укладіть, користуючись водяним рівнем лаги і надайте поверхні підлоги певний ухил, щоб вода, що стікає на підлогу при купанні, збиралася в установленому місці і виводилася. Для цього в підлозі можна зробити водоприемное пристрій - «трап» для збору води.

Щоб взимку не утворювалося льоду на поверхні підлоги, забезпечте надійну теплоізоляцію. Для цього з нижньої сторони лаг зміцнюються бруски перетином 50х50мм, на які укладаються дошки «чорного» підлоги. Покладіть на ці дошки один-два шари толю або іншого гідроізоляційного матеріалу, замість толю можна застосувати поліетиленову плівку.

На настил потрібно укласти теплоізоляційний матеріал, це можуть бути мінерально-ватні мати, мати з скловати або навіть будівельний пінополістирол (який, втім, не дуже бажано застосовувати для цієї мети, так як він легко загорається і пожежонебезпечний). Зверху теплоізоляцію слід закрити від попадання вологи, інакше взимку підлогу буде промерзати. Щоб вода не проникала у внутрішні порожнини «чорної підлоги» і не намокала теплоізоляція, повинна бути виконана надійна гідроізоляція підлоги в лазні.

Для цієї мети можна використовувати руберойд, який укладається в два-три шари з подальшою обмазкою рідким гідроізоляційним матеріалом (можна в солярці розчинити бітум або наносити бітум в розплавленому розігрітому стані). Дуже добре зарекомендував себе сучасний гідроізоляційний матеріал - євроруберойд. Купуючи такий матеріал в магазині, поцікавтеся у продавця, в яких умовах потрібно застосовувати ту чи іншу марку євроруберойду, на скільки років дається на нього гарантія.

Після виконання цієї роботи, можна приступати до настилання підлог. Деревину для підлоги лазні використовуйте тільки хвойних порід, так як вона, будучи просоченої смолами, менше загниває у вологих умовах. Дошки повинні бути рівними, остругана і шпунтованими.

Гідроізоляція бетонної підлоги в лазні

З якого б матеріалу ви не будували стіни лазні, підлоги повинні мати хорошу гідроізоляцію, це стосується і бетонних підлог. Приступати до виконання таких робіт слід після того, як бетон схопився, зміцнів і підсох. На бетонну поверхню слід нанести цементно-піщану стяжку товщиною 15-20мм, а по стягуванню робіть гідроізоляцію.

Нанесення рулонної і обмазувальної гідроізоляції на бетонну поверхню.

Гідроізоляція підлоги лазні робиться після ретельної підготовки поверхні, на якій не повинно бути нерівностей, ямок, горбків і тріщин. Видаліть всі маслянисті плями і сліди від фарби. Гідроізоляційна рідка мастика наноситься в кілька шарів, поверх якої слід укласти рулонний гідроізоляцію - руберойд або поліетиленову плівку.

проникаюча гідроізоляція

Для забезпечення виконання надійної ізоляції бетону від вологи варто застосувати проникаючу гідроізоляцію. В цьому випадку поверхню підстави також найретельнішим чином вирівнюється і очищається, а також грунтується спеціальним складом. За висохлої грунтовки наноситься гідроізоляція. Вона може бути:

  • полимерцементной;
  • бетонують;
  • цементної.

Різні види проникаючої гідроізоляції відрізняються своїми фізико-механічними і експлуатаційними показниками.

Радимо почитати додатково - Утеплення бетонної підлоги в лазні , Водяна підлога в лазні , З якого матеріалу будувати баню .


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама