Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція підвалів

  1. Види гідроізоляції підвалів
  2. Матеріали для гідроізоляції в підвалі будинку
  3. Пристрій гідроізоляції підвалів
  4. Ціна гідроізоляції підвалу

Необхідні процедури по утепленню / гідроізоляції підвалу і фундаменту бажано провести ще на етапі будівництва будинку. Але навіть в тому випадку, коли все було зроблено вчасно і з дотриманням технології, через деякий час доводиться відновлювати захист фундаменту і підвалу, тому що термін придатності матеріалів обмежений.

Оптимальний варіант - гідроізоляція зовні, а при високому заляганні грунтових вод ще й пристрій дренажу . Але це сезонна робота: потрібно повністю відкопати цоколь, що в зимових умовах важко здійснити. В якості тимчасового заходу можна виконати гідроізоляцію підвалу зсередини, а влітку провести і зовнішню теж.

Види гідроізоляції підвалів

Залежно від особливостей монтажу розрізняють гідроізоляцію горизонтальну і вертикальну. Зазвичай при обробці використовуються обидва види. Вертикальна - для захисту стін фундаменту від зовнішнього впливу грунтових вод, горизонтальна - від води, що піднімається капілярним шляхом.

За функціоналом гідроізоляція підрозділяється на наступні різновиди:

  • протівонапорная. Використовується при великому напорі ґрунтових вод (понад 10 метрів), особливо при відсутності зовнішньої гідроізоляції і дренажу. На цій посаді застосовуються мембрани , Гумові ущільнювачі: під напором вони притискаються до стінок і оберігають їх від проникнення вологи;

На цій посаді застосовуються   мембрани   , Гумові ущільнювачі: під напором вони притискаються до стінок і оберігають їх від проникнення вологи;

  • Протівокапіллярная - захищає підвальне приміщення від води, що піднімається по капілярах крізь товщу бетону;
  • безнапорная - аварійна: захищає будинок під час паводку, повені, підйому рівня води при сильному зливі і т.д. Виконується зазвичай за допомогою бітумної мастики.

Коли необхідно забезпечити захист і від напірних, і від капілярних вод, використовується комбінована ізоляція. При наявності зовнішнього гідроізоляційного шару в бетоні через якийсь час накопичується критична маса капілярних вод, вони можуть прорвати покриття. Щоб цього уникнути, стінки бетонних конструкцій обробляють на велику глибину проникаючими складами, чекають повного висихання.

Далі забарвлюють поверхню рідкої гумою або іншим аналогічним матеріалом.

Матеріали для гідроізоляції в підвалі будинку

Існує кілька груп гідроізоляційних матеріалів:

1. рулонні обклеювальна - руберойд, гідроізол, толь і інші матеріали на бітумної або полімерній основі. Покриття наплавляют або наклеюють бітумною мастикою в кілька шарів (мінімум в два), проміжки теж промащують бітумною мастикою .

Покриття наплавляют або наклеюють бітумною мастикою в кілька шарів (мінімум в два), проміжки теж промащують   бітумною мастикою

2. Рідкі (покрасочная ізоляція). Один з видів - бітумно-полімерний склад, званий « рідка гума ». Поверхні зафарбовують за допомогою валика або фарбопульта. Після застигання матеріал утворює плівку, яка захищає стінки і підлога від проникнення води.

Після застигання матеріал утворює плівку, яка захищає стінки і підлога від проникнення води

3. Проникаючі. Виготовляються з цементно-піщаних сумішей з додаванням хімічних присадок. Просочують пори бетону на глибину не менше двох сантиметрів, кристалізуються і повністю закупорюють канали, за якими переміщалася вода.

Просочують пори бетону на глибину не менше двох сантиметрів, кристалізуються і повністю закупорюють канали, за якими переміщалася вода

4. Рідке скло - силікат натрію у вигляді розчину (або силікат кальцію в суміші з харчовою содою або кварцовим піском). Наноситься як покрасочная гідроізоляція, проникає в пори, утворює на поверхні міцний кристалічний шар.

Наноситься як покрасочная гідроізоляція, проникає в пори, утворює на поверхні міцний кристалічний шар

Пристрій гідроізоляції підвалів

При влаштуванні гідроізоляції підвалів особливу увагу потрібно звернути на такі зони:

  • місця стиків стелі та підлоги зі стінами;
  • стики поверхонь, виконаних з різних матеріалів;
  • шви між бетонними плитами;
  • точки проходу комунікацій;
  • тріщини, що утворилися при усадці будинку.

місця стиків стелі та підлоги зі стінами;   стики поверхонь, виконаних з різних матеріалів;   шви між бетонними плитами;   точки проходу комунікацій;   тріщини, що утворилися при усадці будинку

При комплексній обробці потрібно також оцінити стан цоколя зовні і вимощення.

Порядок дій при обробці підвалу:

1. Очистити підлогу і стіни від бруду, залишків колишньої гідроізоляції і утеплювача.

2. Вирівняти поверхню, закрити цементним розчином тріщини і відколи.

3. Загрунтувати.

4. Укласти гідроізоляцію на підлогу таким чином, щоб край піднімався на стіни близько 30 сантиметрів.

5. На стіну матеріал кладуть з напуском на підлогу приблизно на 15 сантиметрів.

6. Якщо попутно виконується утеплення, плити утеплювача кладуть поверх гідроізоляційного покриття. Найбільш поширений варіант - один з видів пінополістиролу щільністю від 45 грамів на куб. Його можна укладати на клей. При вертикальній установці після застигання клею плити додатково фіксують зонтичними дюбелями.

7. Укласти поверх утеплювача геотекстильні полотно або підсилювати плити щелочестойкой стеклосеткой.

8. Облицювати стіни.

9. Встановити систему вентиляції, природну або примусову. Природна має на увазі пристрій продухов (Вентиляційних отворів у фундаменті). Штучна - установка вентиляторів з функцією осушення повітря. При обробці експлуатованих підвалів кращий другий варіант.

Влаштування вентиляції необхідно тому, що якісна гідроізоляція повністю герметична і виключає природний повітрообмін. Без витяжки в підвалі буде накопичуватися конденсат, повітря стане вологим і спертим.

Ціна гідроізоляції підвалу

Середня вартість різних способів обробки бетонних поверхонь:

  • проникаюча ізоляція з використанням складів Гідротекс, Пенетрон - близько 1,5 тисяч рублів за метр, стики і шви;
  • то ж, бетонні поверхні - від 1,3 тис. руб. / м2;
  • то ж, з відновленням бетону будівельним розчином - від 2,5 тис. руб. / м2;
  • обробка холодних швів поліуретановими смолами - від 5 тисяч рублів за квадратний метр;
  • гідроізоляція рідкої гумою - від 1 тисячі рублів за квадратний метр;
  • акриловими полімерними мастиками - від 500 рублів за квадратний метр;
  • зовнішня обробка цоколя бітумними рулонними матеріалами - від 300 рублів сама робота, від 800 рублів за квадратний метр - з матеріалом;
  • внутрішня обробка - від 200 і від 600 руб. відповідно.

Оновлене: 17.10.2016

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама