Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція рідким склом своїми руками, технологія

  1. Різновиди рідкого скла і сфера його застосування
  2. Як використовується рідке скло
  3. Секрети різного застосування матеріалу

Будівельники вважають застосування рідкого скла для гідроізоляції одним з нових способів профілактики підтоплення та руйнування поверхні іншими негативними факторами навколишнього середовища. Для виготовлення цього матеріалу використовуються силікати калію і натрію, розчиняються водою. Прекрасна клейка текстура маси відмінно справляється із захистом будь-яких поверхонь від вологи. Будівельники вважають застосування рідкого скла для гідроізоляції одним з нових способів профілактики підтоплення та руйнування поверхні іншими негативними факторами навколишнього середовища

Зовнішній вигляд рідкого скла

Різновиди рідкого скла і сфера його застосування

Технологія гідроізоляції за допомогою рідкого скла ділиться 2 види:

  • якщо основою рідкого скла стає силікат натрію, його високі клейкі характеристики успішно застосовуються для обробки стін підвалу або інший підземної конструкції. Рідке скло натрієвого походження входить до складу багатьох просочують коштів з антисептичним ефектом;
  • при виготовленні рідкого скла на основі силікату калію з додаванням сполук металу підвищується стійкість розчину до багатьох негативних впливів середовища. Готовий склад при нанесенні не створює відблисків, тому часто використовується в якості самостійного покриття.

Варто відзначити універсальність рідкого скла - крім гідроізоляційних процедур матеріал успішно використовується при виробництві бетону для створення нових марок розчину. Суміш скляною рідини з цементом дозволяє зміцнити грунт, захистити поверхню підлоги від підтоплення, використовується для вирішення інших завдань.

Суміш скляною рідини з цементом дозволяє зміцнити грунт, захистити поверхню підлоги від підтоплення, використовується для вирішення інших завдань

Гідроізоляційний захист внутрішніх поверхонь басейну

В останні роки практикується технологія зміцнення грунту, коли в грунт зі слабкими несучими характеристиками своїми руками роблять «ін'єкції» рідкого скла з цементом. Мета маніпуляції - зміцнення конструкції фундаменту і збільшення терміну експлуатації будівлі.

Незважаючи на широкі можливості складу, його основним призначенням є надійний захист поверхонь від вологи.

Як використовується рідке скло

Стеклоізол - склад, який перед нанесенням на поверхню нерівного бетону або вивітрилася від часу штукатурки розводиться водою 1 до 2. Рідка маса дуже економічна - на 1 кв. м підлоги витрачається не більше 300 гр. Мета нанесення рідкого скла - зміцнення наявного шару і створення антисептичний бар'єру.

Різна технологія нанесення по-різному діє на бетонний шар. гідроізоляція фундаменту рідким склом завжди починається з ретельної підготовки основи: поверхня очищається, обезжиривается і в разі необхідності - вирівнюється.

Робота пензлем по гідроізоляцій

Для просочення бетону на 2-мм глибину користуються кистями або фарборозпилювачем. Для більш глибокого захисту стін підвалу потрібно неодноразова обробка поверхні. При покритті підлоги або вертикальної стіни декількома шарами рідкого скла можна домогтися захисту внутрішньої структури до 2 см завглибшки.

Що стосується статі, то гідроізоляція його рідким клейким скляним складом є прекрасною профілактикою частого підтоплення підвалу талими та ґрунтовими водами. Також обробляються бетонні стяжки і перекриття.

Захищати рідким склом можна не тільки стіни підвалу або поверхню підлоги, будівельники рекомендують обробляти цим матеріалом басейни. Склад утворює герметичний бар'єр від вологи, що виключає навіть незначну протікання вмісту в грунт.

Область застосування рідкого скла крім профілактики руйнування матеріалів водою досить широка:

1) обробка конструкцій з металу від корозії;

2) покриття внутрішніх стінок басейну;

3) виготовлення складів з високою вогнетривкістю;

4) виробництво універсального клею, що заповнює щілини і стики.

Секрети різного застосування матеріалу

Щоб своїми руками зробити рідку скляну суміш, вихідна сировина перемішують з цементним розчином 1 до 10. Отриманим складом виконується гідроізоляція підвалу, фундаменту, всіх конструкцій з бетону і заліза. Обробка підлоги в громадських душових продовжить термін експлуатації приміщень в кілька разів.

Гідроізоляція рідким склом за механізмом виконання схожа з силікатизацією, склад також розподіляється по оброблюваної поверхні. Результат нанесення - щільне заповнення пір бетону чи іншої основи з утворенням непроникного для води бар'єру.

Зміцнення почав валитися бетонного покриття

Навіщо виконувати гідроізоляцію склом підлоги і стін підвалу, а також фундаменту з бетону? Поверхня цих конструкцій постійно взаємодіє з підземними та талими водами, які поступово руйнують структуру підстави. Щоб продовжити термін служби будівель з бетону або металу, їх обробляють своїми руками сумішшю цементу і рідкого скла.

Важливо: при бажанні просочити фасад будинку рідким склом необхідно бути до того, що зовнішні стіни потім знайдуть слабку адгезію (фарба до них просто не пристане).

В процесі обробки підвалу, будівель з бетону або поверхні підлоги цокольного поверху важливо передбачити захист рук та органів дихання. Для цього використовують маски і рукавички, добре захищають одяг.

Варто зауважити: якщо пічник своїми руками викладає російську піч, він обов'язково використовує цемент упереміж з рідким склом. Пропорції розчину наступні:

  • 3 частини просіяного піску;
  • 1 частина цементу;
  • 1/5 частини силікатного клею.

Цікаве застосування знайшли рідкому склу садівники: щеплені своїми руками деревця навесні вимагають обробки ранок. Щоб провести антибактеріальну очистку і заодно щільно закрити надрізаний ділянку, його обробляють рідким склом.

У побуті та приватному домострої рідке скло застосовується не так часто. Для гідроізоляції підлоги і підвалу використовуються більш доступні матеріали. Але при зведенні об'єктів в умовах постійного впливу вологи потрібно саме такий, надійний і якісний склад. Рідке скло не піддається впливу УФ-випромінювання, має хорошу еластичність і витримує навіть деформації конструкції, що захищається.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама