Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція рулонна для фундаменту, її особливості та переваги, поради по монтажних роботах

  1. Особливості рулонної гідроізоляції для фундаменту
  2. переваги
  3. Мембранні рулонні матеріали
  4. Роботи з гідроізоляції

Рулонний гідроізоляція - це матеріал, який застосовується при захисті поверхні від впливу води, пара і конденсованої вологи. Використовується на багатьох етапах будівництва, в тому числі і при гідроізоляції фундаменту.

Використовується на багатьох етапах будівництва, в тому числі і при гідроізоляції фундаменту

Такий вид гідроізоляції відрізняється від інших класом захисту, він набагато надійніше і прослужить довше ніж, наприклад, ізоляція рідкими матеріалами.

Особливості рулонної гідроізоляції для фундаменту

Види рулонної гідроізоляції

Розділити рулонну гідроізоляцію можна за принципом монтажу

Існують три типи монтажу ізоляції:

  1. Гідроізоляційна основа наклеюється на поверхню за допомогою клейового складу, без температурної обробки.
  2. Наплавний метод. Рулонний гідроізоляція наноситься на фундамент шляхом плавки відкритим вогнем, бітумної прошарку, після чого ізоляція щільно прилягає до поверхні.
  3. Комбінований метод. Найчастіше використовується в монтажі мембранної гідроізоляції. В даному випадку ізоляційний матеріал кріпиться до поверхні шляхом зварювання гарячим повітрям до напрямних, металевих панелей або друг, до одного утворюючи, зварений шов.

переваги

Основною перевагою рулонної гідроізоляції перед іншими видами, є його довговічність, і підвищений рівень захисту, так як при монтажі утворюється суцільна плівка, яка захищає поверхню, від води відштовхуючи її.

В цілому, монтаж ізоляції шляхом обклеювання та наплавний спосіб, схожі один на одного. І в одному і в іншому випадку на поверхню наноситься матеріал схожий за складом. Він виконаний з стекловолоконной тканини з прошарком бітуму.

Найчастіше використовують метод з температурною обробкою, так як матеріал краще приклеюється до поверхні і не втрачає своїх властивостей, в процесі експлуатації.

Мембранні рулонні матеріали

Мембранні рулонні матеріали

Спосіб кріплення мембранної тканини дещо відрізняється від стандартних методів. Варто відзначити, що матеріал на основі мембрани з'явився порівняно не давно і є самим надійним і довговічним, він виконаний з полівінілхлориду або гуми.

Так як рулонний гідроізоляція складається з декількох шарів, кожен з яких має свою функцію, необхідно строго дотримувати технологію її монтажу.

Роботи з гідроізоляції

Перед початком робіт необхідно очистити поверхню від землі, пилу та інших забруднень, якщо є не рівності, їх потрібно усунути. Далі проводимо ґрунтування спеціальним просоченням на основі бітуму.

Після того, як грунтовка висохла, починаємо виконувати роботи:

  1. Для обклеювання матеріалом, що не вимагає температурної обробки, використовується мастика, яка наноситься на бетонну основу і на рулонний матеріал, найчастіше використовують руберойд. Така ізоляція виконується мінімум в два шари, з перекриттям стикувальних швів.
  2. При методі температурної обробки застосовується бікрост, в його складі вже є бітумна прошарок, яка плавиться і приклеюється до поверхні. Таку ізоляцію можна робити і в один шар, головне не залишати відкритих ділянок і правильно обробляти стики між листами.
  3. Монтаж мембраною тканини відрізняється від інших. Буває вертикальний і горизонтальний метод нанесення ізоляції.

Так як монтаж, так і сам склад мембранної гідроізоляції відрізняється від перерахованих вище матеріалів, його варто розглянути більш детально.

Існують два типи мембранного матеріалу, в залежності від призначення:

  • Гладкий лист, призначений для монтажу горизонтальних методом, найчастіше використовується при ізоляції монолітної плити. Служить перешкодою від вологи, яка проникає в приміщення капілярним шляхом через пори бетону.
  • Рифлений матеріал, має виступи по всі площі, призначений для монтажу на вертикальні поверхні фундаменту і крім функції гідрозахисту, створює додаткову перешкоду між бетоном і ґрунтом, запобігаючи здавлювання фундаменту всередину.

Гладку мембрану укладають на підготовлену, вирівняну піщану подушку, на шар геотекстилю, дотримуючись наступну черговість:

  1. Утрамбована піщана подушка. Обов'язково повинна укладатися на твердий грунт.
  2. Геотекстиль, затьмарюється в внахлест в 10 см., Всі шви проварюються будівельним феном.
  3. Основний ізоляційний матеріал. Стелиться на текстиль внахлест в 10-15 см., Шар на шар. Стик зварюється з двох сторін таким способом, щоб утворився свого роду «мішечок», після чого утворився шов перевіряється на герметичність шляхом подачі повітря під тиском.
  4. Далі укладається другий шар геотекстилю, який запобіжить вплив бетону на ізолюючий шар.
  5. Завершальним кроком буде укладання поліетиленової плівки, вона захистить пористу структуру геотекстилю отзаполненія бетоном.

Мембрана для вертикальної ізоляції наноситься на підготовлену, рівну, бетонну основу фундаменту від низу до верху. Тут використовують як гладку, так і рифлену плівку, в залежності від завдання.

  • Поверхня повинна бути суха, чиста і рівна, щоб прилягання тканини було щільним. Якщо є необхідність, для гарної зчіпки ізоляції з бетоном, можна застелити поверхню геотекстилем
  • Монтуються пластикові напрямні, до складу яких входить клей активізується при впливі температури. Заздалегідь варто розрахувати місця стиків матеріалу, щоб напрямні були сполучною ланкою між листами.
  • Потім поверхню затьмарюється мембранним матеріалом. Якщо це гладка ізоляція, то в наслідок її можна захистити шаром геотекстилю, профільований матеріал захисту не потребує. Гідроізоляція повинна приварюватися до напрямних шляхом нагрівання гарячим повітрям. Важливо дотримуватися герметичність зварних швів, інакше з часом при впливі води матеріал відшарується від бетонної поверхні.
  • Проводиться зворотна засипка грунту, або утеплення і облицювання фасаду цокольного поверху.

На відміну від простої, бітумної гідроізоляції, мембрана додатково відводить вологу з внутрішнього приміщення, тим самим збільшуючи ресурс бетону.

Варто відзначити, що вибирати тип гідроізоляції фундаменту потрібно безпосередньо на стадії проектування будівлі, враховуючи всі технічні характеристики матеріалів.

Так само обов'язково наявність дренажної системи для відведення грунтових і стічних вод з території, так як при відштовхуванні води ізоляцією, волога буде накопичуватися біля основи фундаменту і може надавати руйнівний вплив.

Дренаж прокладається по периметру будівлі нижче його заснування і повинен контактувати з матеріалом гідроізоляції.

Якщо гідроізоляційні роботи проводяться на фундаменті, який знаходиться в грунті, то краще обкопати його на відстань не менше одного метра, в іншому випадку буде незручно монтувати і проварювати гідроізоляцію.

Після завершення робіт і засипки грунту, облаштовується вимощення навколо всього фундаменту . Це запобіжить проникнення стічних вод близько до фундаменту.

Таким чином, гідроізоляція фундаменту є одним з основних етапом в будівництві будівлі, при правильному виконанні якого буде здійснено захист споруди від проникнення всередину вологи і руйнування.

Якщо не досить знань і досвіду, то самостійно проводити такі роботи не варто, а краще звернутися до фахівців, які швидко і з гарантією виконають гідроізоляцію фундаменту.

Рулонний гідроізоляції для фундаменту: особливості та монтаж

Оцінка 5 1 голосiв

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама