Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ставка своїми руками плівкою і рідкої гумою: насоси та догляд за штучною водоймою

  1. Плівка для гідроізоляції ставка
  2. Гідроізоляція ставка рідкої гумою
  3. підстилають матеріали
  4. Насоси для штучних ставків і водойм
  5. Догляд за штучною водоймою і ставком на дачі

Гідроізоляція ставка своїми руками - це важливий етап облаштування штучного водоймища Гідроізоляція ставка своїми руками - це важливий етап облаштування штучного водоймища. Цьому моменту слід приділити максимум уваги. Для цих цілей у продажу пропонуються різні матеріали. Кожен з них має як переваги, так і недоліками. Також важливо правильно вибрати насос для штучного водоймища і організувати догляд за ставком на протязі всього року. Всі ці питання докладно висвітлені в даному матеріалі.

Гнучкі гідроізолюючі матеріали (ПВХ плівка і бутилкаучуковая гума) ідеально підходять для гідроізоляції водних пристроїв. Вони зручні, практичні, легко ріжуться ножицями, їх можна склеювати, використовувати повторно або змінювати вже існуючий водойму за формою і розміром, в загальному, з їх допомогою можна зробити водойму будь-якого розміру. Зараз вони широко представлені на ринку. Фірми-виробники дають гарантію на стабільну якість плівок: 25 років для ПВХ і 50 років для БК-гуми. БК-гума - найдорожча гідроізоляція, але на сьогоднішній день це кращий матеріал для водних витівок.

На ринку присутній великий асортимент жорстких пластикових форм. Вони з'явилися раніше гнучких матеріалів, були більш зручні в порівнянні з бетонними водоймами - з них не треба зливати на зиму воду і виймати рослини, але з появою гнучких матеріалів втратили свою привабливість. Непосвяченому людині може здатися, що це найбільш простий і раціональний шлях, але це не так. З маленьких форм вигадливою конфігурації неможливо створити скільки-небудь привабливий водойму. Форми більшого розміру дороги, їх важко перевозити і встановлювати. З запропонованого асортименту цікаві лише невеликі за розміром водойми правильної геометричної форми.

Плівка для гідроізоляції ставка

Спеціальна ПВХ плівка для гідроізоляції ставка має різну товщину: 0,5; 0,8; 1,0; 1,2; 1,5 мм. Довжина рулону плівки ПВХ становить 25 м, ширина може бути 2, 4, 6 і 8 м. Полотнища плівки, починаючи з 4-метрової ширини, мають заводську склейку з кроком 2 м, тобто по всьому рулону йде фабричний поздовжній склеєний шов, він не позначається на міцності плівки. Існує спеціальний клей для ПВХ, за допомогою якого плівка легко і надійно склеюється, використовуючи його, ви не обмежені в розмірах і формі ставка. Колір плівки ПВХ повинен бути чорним, будь-який інший буде виглядати неприродно.

Гідроізоляція ставка рідкої гумою

Більш досконалим гнучким ізолюючим матеріалом є бутилкаучуковая гума, або, як її називають виробники, БК-мембрана. Її товщина може бути 1,0; 1,2; 1,5; 1,8; 2 мм. При товщині 1 мм ширина рулону може бути 3,05; 4,88; 6,1; 7,62; 9,15; 12,2; 15,25 м. Заводська склейка проводиться з кроком 3 м. Довжина рулонів буває 15,25; 30,48; 45,75; 61,0 м. Як і плівка ПВХ, бутилкаучуковая гума ріжеться ножицями і склеюється в полотнища потрібного вам розміру і форми. Склеювання відбувається за рахунок процесу холодної вулканізації спеціальної двосторонньої стрічкою скотч з самовулканізірующейся гумою. Технологія склеювання бутилкаучуковой мембрани дещо складніше процесу склеювання ПВХ, але цілком здійсненна своїми силами. Гідроізоляція ставка рідкої гумою є найнадійнішим способом запобігання витоку води.

Слід мати на увазі, що бутилкаучуковая гума не тільки більш пластична і довговічна в порівнянні з плівкою ПВХ, а й значно дорожча і важка (питома вага 1,25 кг / кв. М).

І ПВХ і БК-гуму не потрібно купувати рулонами, в спеціалізованому магазині вам відріжуть стільки метрів, скільки потрібно. Якщо ваш ставок не дуже великий, є сенс поцікавитися обрізками, які продаються зі знижкою.

підстилають матеріали

Це матеріали, які використовують в якості захисного і амортизує шару між грунтом і шаром гідроізоляції. Виробники пропонують спеціальний синтетичний нетканий фліс з різною шириною, товщиною і міцністю, а також довжиною рулонів. При покупці вам відріжуть стільки, скільки потрібно, укладати його доведеться частинами, з напуском не менше 20 см.

Як підстилаючого матеріалу можна використовувати підручні засоби типу будь-яких нетканих матеріалів, а також невеликий чистий пісок. Якщо в грунті котловану для водойми або струмка попадається будівельне сміття або коріння дерев, підстилка необхідна. Якщо грунт чистий, досить невеликого шару піску.

Насоси для штучних ставків і водойм

Для того щоб водне пристрій надійно функціонувало протягом багатьох років, необхідно використовувати спеціальні насоси для ставків і водойм Для того щоб водне пристрій надійно функціонувало протягом багатьох років, необхідно використовувати спеціальні насоси для ставків і водойм. Асортимент таких насосів достатній, щоб забезпечити рух води в найширшому діапазоні потужності - від тонкої цівки до досить сильного потоку і високого фонтана.

Спеціальні насоси для декоративних водойм розраховані на постійну роботу протягом всього безморозного сезону. Як правило, вони відповідають напрузі 220 В, але можуть бути і низьковольтними - 12 і 24 В з включенням через адаптери. Всі глибинні насоси для водойм повністю герметичні і безпечні. Розрахувати необхідну потужність насоса для водойми вам допоможуть в спеціалізованому магазині.

До настання стійких холодів глибинні насоси для декоративних водойм необхідно відключити і вийняти, потім зняти, промити і прочистити фільтри і все знімні частини, просушити, знову зібрати і прибрати на зимове зберігання. Навесні, після проведення чистки водойми, насос для штучного водоймища знову встановлюється на призначене для нього місце на глибині не менше 50см від поверхні води і приєднується до кінця шланга, опущеного в водойму. Шланг на зиму не демонтується, але потрібно закрити його кінці заглушками, щоб всередину не потрапили сторонні предмети.

Догляд за штучною водоймою і ставком на дачі

Догляд за водоймою не складає великих труднощів і не вимагає застосування постійних зусиль Догляд за водоймою не складає великих труднощів і не вимагає застосування постійних зусиль. У спекотне літо доведеться підливати воду, видаляти хворі або відмерлі листя, зменшувати кількість мешканців (равликів, риб та ін.), якщо сильно розплодяться, восени прибирати опале листя, навесні піднімати з дна органічні залишки. На зиму воду зі ставка зливати не слід, це зайва і навіть шкідлива операція, німфеї зможуть замовити в ставку при глибині 80-100 см, а от гарні рибки, в тому числі і коропи які, потребують теплою зимівлі в кімнатних акваріумах.

Якщо ви не отримуєте задоволення від води, догляд за штучною водоймою буде для вас тягарем, в цьому випадку або не варто заводити воду взагалі, або залучайте для догляду, як то кажуть, спеціально навчених людей. Чим менше ставок по площі і глибині, тим більш ретельний догляд йому потрібно, великий ставок може жити майже автономно, природно самоочищаючись і підтримуючи біодинамічне рівновагу. На початку літа вода починає цвісти, що проходить через пару тижнів само по собі.

Іноді під час тривалої спеки надмірно розвиваються зелені нитчасті водорості. Найпростіше і екологічно безпечно, здійснюючи догляд за ставком на дачі, прибирати їх механічним шляхом за допомогою пластикових грабель, на які легко намотуються ці водорості, або просто руками. Є ще один простий і ефективний спосіб боротьби з такою проблемою - біохімічні препарати спрямованої дії, безпечні для водної флори і фауни.

Добре допомагають позбутися від водоростей рослини мілководдя, наприклад вахта трилистий, ірис болотний, очерет «Варіегатус», помітно поліпшують хімічний склад води і очищають її. Перевірте, чи не перегодовуєте ви рибу. Корми треба давати рівно стільки, скільки буде з'їдено, задовго до настання холодів зменшуючи раціон.

Листя, початківці жовтіти і буреть, необхідно акуратно зрізати на 20-30 см нижче поверхні води і прибирати за межі водоймища. Навесні, коли цвітуть дерева, пилок і відцвілі сережки збираються на дзеркалі води щільним шаром, перешкоджаючи надходженню в товщу води кисню і сонячного світла, це сміття необхідно збирати сачком, так само як і обсипаються з дерев осіннє листя. Чим менше водоймище, тим ретельніше доведеться стежити за тим, щоб цей сміття не осідав на дно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама